Melyik párt szavazói körének iskolázottsága a legalacsonyabb?
Hát sztem pedig hülye vagy. Hogy miért?
Csak.
MSZP - nyugdíjasok (akiket lehet az 5%-os nyugdíj emeléssel ámítani), cigányok, buta emberek.
Jobbik: között vannak fiatalok is. Nem bántom a Jobbikot, de nem tudni milyenek lennének. Bizalmatlan vagyok. Bár nem rossza terv, de mondani bármit lehet.
Volt az indexen vagy origón nem rég egy statisztika (Median, ha minden igaz), amiből az derült ki, hogy az alacsony képzettségűek + nyugdíjasok körében nőtt az MSZP támogatottsága.
Szóval gondolom az MSZP-re azok szavaznak, akik csak arcokra szavaznak, de konkrét háttér információik (pl. program, tettek, stb.) nincsenek az egyes pártokról. Ilyenek az iskolázatlan emberek + funkcionális/teljes analfabéták, valamint az idősek egy jelentős része, akik nem követik a politikát, hanem arra szavaznak, akik nekik szimpatikus. Az MSZP nyilván ilyen megfontolásból tette meg Bajnait miniszterelnöknek, hiszen a gyermeki szerény arca a legtöbb nyugdíjasnak megnyerő.
Nagymamám is az MSZP-re szavaz, de már nem is próbálom meggyőzni az ellenkezőjéről, mert pl. a költségvetés, vagyonadó szavakat meg se érti.
De hát jó, idősek, nem várható el tőlük, hogy tájékozódjanak és megértsék a folyamatokat... pedig jó lenne, hiszen minél tovább van baloldali kormányzat, annál mélyebbre süllyed az ország tekintélye, gazdasága, életszínvonala.
20:50 vagyok
Ezzel nem a nyugdíjasokat akarom leminősíteni, de tény, hogy köztük több az alacsonyabb végzettségű, ment a 20-30 köztieknél. És való igaz ők tapasztaltabbak, de könnyen megvezethetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!