Lehetségessé válik majd, hogy 40 év ledolgozott munkaviszony után el lehessen menni nyugdíjba, ha a Fidesz nyer?
ma 18:38!
na!.. ne-máár, Te sem gondoltad komolyan!
aki, több mint 40 éve befizetett, nem kis összeget havonta az országos nyugdíjalapba... az INGYENÉLŐ LESZ?, ha nyugdijba megy??
Tudod kiszámoltam, ráérek 59 évesként, "jelenleg egy hónapja munkanélküliként, korom miatt, esélyem az újbóli elhelyezkedésre = a nullával" hogy 45 éves munkaviszonyom alatt, ha azt az összeget amit levontak nyugdijjárulék címén, bankba tettem volna, a kamatos kamatokkal együtt, több mint 845 millió Ft.gyűlt volna össze!
Mikor kapom én ezt vissza, a remélhetőleg, (ezt is kiszámoltam, talán 150 ezer Ft körül lenne, ha megérem, a havi nyugdijból. Előre bocsájtom, hogy a kardiológus szakvélemény szerint, a "motor" állapotát ismerve, még az a csoda, hogy élek. Tudod, ami nagyon bánt, hogy a gyermekeim sem élvezhetik ezt az összeget, ha én már nem tudom felvenni. Én ezt a helyzetet találom teljesen igazságtalannak! (Bár "csak" ennyi ingyenélője lenne az országnak, mint ez a korosztály!)
Jah, és ne sértődj meg, ne negatív értelemben értettem az ingyenélőt.
Úgy értettem, hogy onnantól nem termelsz gazdaságilag, azaz a befizetett összegekből lehet gazdálkodni. Ráadásul sajnos a jelenlegi nyugdíjrendszer nem az egyén összes befizetett nyugdíját kapja vissza, hanem alapba beadva más rendszerben osztja szét. Igazad van, ez igazságtalan, és ez azért van, mert megpróbálják egyenletesen szétosztani.
Ha valaki csak az állami nyugdíjalapba fizetett pénzt, az sajnos bizony nagyon kicsi összeg, mert ez a bruttó bérének 1,5%-a, akárhogy is nézzük, ez éhen halni is kevés.
Ha valaki magánnyugdíjpénztárat is fenntart, az minimum 8 maximum 10%-a a bruttó munkabérének, és a hozamokat (akár plusz akár mínusz) nem kalkuláltam még bele.
Nehéz ügy a munkanélküliség, de nem biztos, hogy a nyugdíj megoldás lenne erre.
Helyesbítési nyilatkozat!
…tegnap 19:19, (2010-02-12) válaszoló vagyok.
Minden érintettől elnézést kérek, aki olvasta a hozzászólásom, hogy a nyugdíjalapba általam befizetett összeg begépelése közben, kimaradt egy tizedes vessző!
Leszögezem, NEM volt szándékos!
A helyes összeg: 84,5 millió -Ft.
(de, még ezzel az összeggel számolva is, még 52,8 évig… (111 éves matuzsálem lennék akkorra) …kellene még élnem ahhoz, hogy az általam befizetett összeget visszakapjam!
még egy észrevétel az előzőhöz.
Ha azt az összeget amit eddig befizettem, a nyugdijkorhatár elérésekor a kezembe kp-ben leszámolnák, üsse kő! minden további nálkül lemondanák, a havi nyugdij alamizsna felvételéről!
(a mi időnkben még nem voltak magán-nyugdij pénztárak, amióta vannak, azóta oda is fizettem és tavaly kaptam egy elszámolást, hogy mínuszban vagyok! ami azt jelenti, hogy a befizetett összeget sem kapom vissza, a kassza negatív gazdálkodása miatt! sicc!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!