Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Sokan mondták, még itt a...

Sokan mondták, még itt a gyakorikérdéseken is, hogy a Fidesz csak a családosoknak kedvez, nem véletlenül az a legnagyobb szavazóbázisuk. Akkor miért nem alapítanak családot a fiatalok?

Figyelt kérdés

A sok fiatal elvárja, hogy a Fidesz hozzájuk igazodjon, hogy úgy legyen jó nekik, hogy nem is vállalnak családot. Egy kérdés: mi haszna van Magyarországnak azokból, akik nem vállalnak gyereket/nem alapítanak családot? Hiszen ha rajtuk múlna, kipusztulna az egész nép, sőt, az egész emberiség. Öngyilkos/népgyilkos emberek egyáltalán miért szavazhatnak, miért van szavazójoguk?

Miért nem szaporodtok, és akkor jó lenne nektek a Fidesz is! Helyette nem, szidjátok a Fideszt, pedig bennetek is sok hiba van, mondom ezt azoknak, akik családot alapíthatnának, de szándékosan nem akarnak. Mondjátok csak, ki a rosszabb az országnak: Aki tönkreteszi azokat, aki nem akar családot, és kikényszeríti külföldre őket, vagy aki nem is akar családot, és ezzel aláírja Magyarország, és az itt élők elpusztulását, az ország beolvasztását más országokba? Ha nem akar családot, akar nem tök mindegy, hogy itt él vagy külföldre kényszerül? Még jobban is járunk vele, ha kimegy.

A Fidesz azért hoz olyan intézkedéseket, amikben csak a családosoknak kedvez, mert azt akarják, hogy több legyen a családos. De mégsem! Ha mégsem akarják ezt, akkor is tök mindegy, mert ha több lenne a nagycsaládos, akkor többen is járnának jól.

A cigányok is kapnak segélyt, mert rosszabb körülmények között élnek, mert 8 gyerekük van, és mert bemennek igényelni segélyt. A magyarok is megtehetnék. Mégsem teszik, mert fontosabbnak tartják, hogy jelenleg jól éljenek, és szarnak rá, hogy milyen lehetne a jövő. A magyarok is megtehetnék, hogy 20-30 évig nyomorognak, utána amikor már mindenkinek van 10-12 gyereke, és az ország népessége megháromszorozódott, akkor leváltják a kormányt. Megtehetnék, hogy a városokba mindenfelé gyümölcsfákat ültetne lépten-nyomon, és hogy azoktól a magyar földbirtokosoktól, akiknek 1-2 millió hektárnyi területük van, elvegyék a földet, és azt felosztják államilag, és az itteni nyomorgó magyaroknak osszák szét, vagy a megtermelt élelmiszert nem külföldinek adják el, hanem ingyen odaadják a magyaroknak. Mégsem teszi meg senki.

Azt mondjátok jobb kormány kell, de a francokat, nem kell ide jobb kormány, inkább jobb lakosok kellenének, akik szaporodnak, és majd a későbbiekben lehetővé teszik, hogy normális párt kerüljön hatalomra. Olyan lakosok, akik nem a külföldieket szolgálják ki, akik ha véletlenül meggazdagodnak, az 5 millió hektárnyi területükből bejött 250 millió forint/hó egyszemélyes hasznuk helyett a learatott termés 90%-át ingyen egy másik magyar nagyvállalkozóhoz szállítják, aki kaját csinál belőle magyar dolgozók segítségével, és ingyen odaadja a nyomorgó 40 millió fős magyar lakosságnak, akik ezáltal már nem éheznének annyira. És amikor az a 40 millió fős magyar lakosság összefog, akkor talán jobb lenen az életszínvonal is. Ha Amerikában a nagyvárosokat a miniszterek, stb más politikusok nem akarták volna megépíttetni, még mindig falvak és kisvárosok lennének ott. Az, hogy város legyen, kellettek az emberek is. Itt is így van. Ahhoz, hogy jó legyen az országban, MI KELLÜNK HOZZÁ, MI nekünk kell felépítenünk az országot, és nem a politikusoknak. Hogyha mi nem tudunk összefogni, akkor mire vártok? Úgysem lesz olyan, hogy mindenkinek jó legyen. Max akkor ha összefogunk, akkor viszont tök mindegy ki van kormányon.

2015. jan. 2. 12:35
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

"Kisfiam, te zakkant fidesz provokatör!"

Nem vagyok se zakkant, se fidesz provokatőr.

"Megárt neked a sok okosság, amit a Lendvai utcában hallasz!"

Azt se tudom ki az a Lendvai! Hallani hallottam róla, de nem érdekelt, ahogy NEM érdekel a politika sem, mert csak elhülyíti az embereket.

"Szegény kis agyad összezavarodik, már értelmesen ki sem tudod magad fejezni! :("

A helyzet az, hogy tökéletesen ki tudom magam fejezni, az összes írásom teljesen érthető volt, az a te bajod, hogy nem tudsz magyarul. Ahányszor bemásolok tőled egy idézetet, vagy 8x aláhúzza a gép, mert tele van hibás szóval. Nagyon sajnálom, hogy nem tudsz magyarul. Ajánlom, hogy tanulj meg. És ne magadból indulj ki. Attól, hogy neked zavarodott az elméd, és nem tudod emiatt értelmezni amit írok, az nem az én hibám.

"Mind az iparban, mind a mezőgazdaságban, a termelésre egyre kevesebb ember szükséges, a gépesítésnek köszönhetően. Sajnos az országban már szinte semmit nem termelnek, gyártanak. Az EU pénzek megcsapolása folyik, ostoba projektek, a gazdaság romokban."

Ezek az ostoba projektek állami pénzből vannak, mégpedig abból az állami pénzből, amit az kormány nem az itt élők kifizetésére szán, hanem különböző projektek véghezviteléhez. Tehát ha az állam úgy dönt hogy focistadion épít mert arra van szükség, akkor azt fog építeni, még akkor is, ha ezzel ugyanúgy szórja a pénzét, mint a gazdagok. tehát ha a gazdagok nem szórnák, akkor jogosan lehetne hibáztatni a kormányt is! De amíg nem különbek annál, és változni sem akarnak, addig fogják be!

"A munkahelyteremtés nem az én feladatom, a KORMÁNY FELADATA!"

Ha milliomos/milliárdos vagy, és tudnál dolgoztatni 500 embert, de ehelyett csak 10-et dolgoztatsz havi 8 millióért, akkor igeni is a TE hibád is, hogy nincs munkahely! NE mond hogy nem!

"Te fizetsz a sparban, o, bocsi cba-ban (mert ugye te oda jársz!) a 14Ft-os zsemléért 50Ft-ot?!

Nem!"

1.) Nem a CBA-ba járok

2.) Nincs 14 forintos zsemle

"Miért dolgoztassak 300 embert, ha 10 ember is elvégzi a havi 120ezer Ft-ért (+bözsi utalvány:) a munkát nekem?!"

Azért, mert neked így lesz évi 2 milliárd forint hasznod úgy, hogy annak a 90%-át SEMMIRE az ég világon nem tudod költeni, amíg másnak NEM LESZ szinte semmije. Megtehetnéd hogy segítesz, mégsem teszed, mert szerinted lejárt ennek a kora. Lejárt annak a kora, hogy a milliárdos segítsen annak, akinek alig van pénze? Lejárt annak a kora, hogy aki havi 10 milliókat adakozna és gazdag maradna, az ne adakozzon semmit, inkább fulladjon bele a pénzébe amiből annyi van, hogy már nem is tud vele mit kezdeni? És még TE szidod a fideszt? És még te mondasz bármit? Ha a fidesz nem csinál munkát, de te megcsinálhatnád azt, hogy a fölösleges pénzed munkabérként kiadod 200 embernek, és mégsem teszed, akkor te sem vagy külön a fidesznél, vagy akármelyik politikus bűnözőnél! Mert teremthetnél munkahelyet, munkát, és NEKÜNK pénzt, mégsem teszed. De ha nem vagy külön a politikusbűnözőknél, akkor minek beszélsz itt, minek szidsz te bárkit is?

"Ne kívánd tőlem, hogy kidobjam a traktorjaimat és helyette 300 napszámost alkalmazzak lóekével!"

Nem kívánom. Azt viszont elvárom, hogy 10 munkás helyett dolgoztass 150-et, úgy, hogy mindegyik csak 4 órát dolgozzon, de megkapja érte a havi 80 ezret.

"A havi jövedelmem, az a 250 milliót miért szórjam el? Minek adjam neked?"

Nem nekem, hanem azoknak a szegény embereknek, akiknek a pénze most nálad van. Akiknek a pénzét kiadta az állam a forgalomba, de te begyűjtötted, és most rajta ülsz. Legalább dolgoztathatnád őket, hogy kapjanak valamit, de te még dolgoztatni sem akarod őket havi 150 ezerért!

"Inkább 50 misiből csinálok egy alapítványt (adómból leírom), egy Elmekórtani gondozót (lesz hely benne neked is, majd egy szobába kerülsz Napoleon bácsival és Julius Cesar-al), mellesleg megkapom rá az EU támogatást, nekem mint igazgatónak pár milla fizetés, a cégem majd számláz vastagon az alapítványnak, ehhez csak pár képviselő havernek kell adni egy zsíros szaktanácsadói fizetés."

Nekem mindegy mit csinálsz, csak megfelelő munkáért megfelelő fizetést adj! És ne a haszonra hajts, mert neked addigra már pénzből úgyis rengeteg lesz!

2015. jan. 3. 18:29
 42/52 anonim ***** válasza:

:)

Te valami álomvilágban élsz. Abba, hogy ki mit csinál a vagyonával, nem szólhat bele senki. Egyedül az államnak van lehetősége adó formájában elvenni, majd újraosztani. Eleve a pénz motiválja az embereket, és senki nem fog pusztán azért lemondani a vagyona nagy részéről, hogy másoknak jobb legyen. Sajnos ilyen a társadalom, ilyenek az emberek. Beszélsz itt az 500 munkahelyről is. Elárulnád, hogy mit lehetne még gyártani? Hiába gyártana 500 ember éjjel-nappal biciklipumpát, ha a kutyának se kell. Itt addig nem fog változni semmi, amíg készpénz lesz forgalomba, és ameddig nem lesz kötelező például a haszon 40%-át bérekre fordítani. De ehhez teljes globalizációra lenne szükség, hogy ne lehessen cégeket alapítani pl. Cipruson.

Vagy egy világháború utáni nagy összeborulás hozhat ilyen változást, de azt felejtsd el, hogy csak úgy osztogassák a vagyonukat a tehetősök. Nem ok nélkül azok... Hiába van több százmilliós vagyon, a saját dolgozója sem érdekli a legtöbbet. Akkor is éhbérért, négy órában bejelentve dolgoztatja őket napi 12 órát. Törődj bele, hogy ilyen tetű világ van.

De azért keresd meg M. Lőrinc bácsit, Cs. Sanyi bácsit és D. Sanyi bácsit az ötleteddel, és ha meggyőzted őket erről a fantasztikus ötletedről, akkor újra összejövünk a kérdésed alatt és bocsánatot kérünk amiért kinevettünk.

2015. jan. 3. 19:02
 43/52 anonim ***** válasza:

"Nem vagyok se zakkant, se fidesz provokatőr."

- ezt te írtad #16 "Fidesz NAGYON családcentrikus. Aki a jövőben valaha is családot szeretne alapítani ebben az országban, az legjobban teszi, ha a Fideszre szavaz."

"Azt se tudom ki az a Lendvai!"

- Lendvai utca, fidesz székház

"Ahányszor bemásolok tőled egy idézetet, vagy 8x aláhúzza a gép, mert tele van hibás szóval."

- elnézést, mobilról írok. Melyik szó volt szerinted hibás? Nem lehet, hogy csak te nem ismered? (pl.: ludditák)

"ha az állam úgy dönt hogy focistadion épít mert arra van szükség, akkor azt fog építeni"

- WTF?! Kinek van rá szüksége? Az állam, a kormány, az én, a nép szolgája, feladata az ország szolgálata!

Jelen politikusainknak a legfontosabb célja a saját zsebének megtömése!

"tudnál dolgoztatni 500 embert, de ehelyett csak 10-et dolgoztatsz havi 8 millióért, akkor igeni is a TE hibád is, hogy nincs munkahely"

- hol élsz te? 490 embert minek potyára foglalkoztatni??

Már írtam, munkahelyteremtés a KORMÁNY FELADATA! Jelenleg a magyar gazdaság kiszámíthatatlan, hetente más törvények, adószabályok, ezért se külföldi, se hazai vállalkozó nem fektet be.

Ha egy cég nyereséges, különadót vet ki rá a kormány, ha veszteséges bezáratja.

"Nincs 14 forintos zsemle"

- Penny-ben, Aldi-ban, Lidl-ben ennyi! Hol élsz? Neked is a szobalány jár bevásárolni?

[link]

"a fölösleges pénzed munkabérként kiadod 200 embernek"

- Mi van??? Munkabér munkáért jár, ha nem csinálnak nekem semmit, mire kapjanak munkabért?

"Azt viszont elvárom, hogy 10 munkás helyett dolgoztass 150-et, úgy, hogy mindegyik csak 4 órát dolgozzon, de megkapja érte a havi 80 ezret"

- Te elvárod? Ki vagy te, mit képzelsz magadról?

- Számolj:

10x120000=1200000Ft Egymilliókétszázezer!

150x80000=12000000Ft Tizenkétmilló!

Minek fizessek tízszerannyit?! Hül.e nem vagyok!

" Nem nekem, hanem azoknak a szegény embereknek, akiknek a pénze most nálad van. Akiknek a pénzét kiadta az állam a forgalomba, de te begyűjtötted, és most rajta ülsz. Legalább dolgoztathatnád őket, hogy kapjanak valamit, de te még dolgoztatni sem akarod őket havi 150 ezerért!"

- a pénz ami nálam van, az az enyém!

Az állam nem a szegény emberek pénzét adta ki, az csak akkor lesz az övék, ha megdolgoznak érte!

"És ne a haszonra hajts"

- PIACGAZDASÁG VAN! A profit a lényeg! A haszon!

Te befektetnéd a pénzed, ha nincs haszon?!

Nem a gazdagoknak kell 'rinyálni', aggyá pínzt, értelmetlen.

Az igazságos, jóléti állam megteremtése a kormány feladata, pl.: én a 250 milliómból ugyanúgy 16% adót fizetek mint te a 80 ezerből. Az adó felhasználása szintén fontos, oktatás, egészségügy, munkahelyteremtés, (STADION?), stb.

A politika és a pénz összefügg, összefonódik, jelenleg pont a politikusok szedik meg magukat, még ha te bele is döglesz!

A gazdagokat megválasztani nem tudod, csak a politikusokat, ők fogják (kellene) a javak megfelelő elosztását, a jóléti államot biztosítani számodra.

2015. jan. 3. 19:51
 44/52 A kérdező kommentje:

"Elárulnád, hogy mit lehetne még gyártani?"

Akármit, amit manapság Kínából hoznak ide. Gyakorlatilag minden kínai, esetleg talán mi magunk is gyárthatnánk már valamit! Akinek van annyi pénze hozzá, hogy létrehozzon egy ilyen gyárat, az miért nem teszi? Miért nem kezdünk el gyártani különböző termékeket mi is, ahogy a kínaiak, csak sokkal jobb minőségűt, és adjuk el? Eladhatnánk külföldieknek, eladhatnánk magyaroknak, eladhatnánk mindenkinek az ég világon, akinek kell.

De ha valaki ebbe is bele akar kötni, annak elmondom, hogy 10 helyett 500 dolgozót akárhol lehetne dolgoztatni. Mezőgazdaságban, még egyszerű gyárakban is. Nem 8 óráztatni kell őket, hanem csak 4 órában dolgozzanak, és kapják meg érte a nettó 80 ezret. Már akkor is 2x annyi lenne a fizetés! És már akkor is 2x annyi embert lehetne dolgoztatni! És hogy hogy 50-szereződtetnénk meg a dolgozók számát? Talán úgy, hogy egy munkát ne egy ember végezzen, hanem 3, és bővítsék a gyárakat, építsenek hozzá még épületeket, vásároljanak bele még gépsorokat, hogy még több embert lehessen dolgoztatni.

2015. jan. 3. 22:21
 45/52 A kérdező kommentje:

Ja és ha már itt tartunk. Azt mondta a 85%-os, hogy (próbálom idézni) "ÉN IGENIS MINIMÁLBÉRÉRT FOGOM DOLGOZTATNI AZ ALKALMAZOTTAIMAT, MERT NEKEM ÍGY ÉRI MEG, ÉS IGENIS 4 ÓRÁRA LESZNEK BEJELENTVE, DE NAPI 12 ÓRÁT KELL MAJD A GYÁRBAN TÖLTENIÜK!!!"

Lehet nem pont így mondta, de ez volt a lényege. Nos. Akkor itt most ki a hibás? Az a gazdag gyártulajdonos, aki 12 órát dolgoztatja az alkalmazottakat úgy, hogy csak napi 4-re vannak bejelentve, vagy a politikusok? Na?

Ennek semmi köze a fideszhez!! Ennek semmi köze a jobbikhoz!! Ennek semmi köze az mszp-hez! Ennek ahhoz van köze, hogy a gyártulajdonos egy szemét gazember! És ezek azok, akik jódolgukban nem tudják mit csináljanak, és gyakorikérdéseken uszítják a népet egymásnak, közben jó szórakoznak rajta. Nem igaz, hogy most nincs senki, aki mellém állna, és belátná, hogy igenis ezek a gazdag gyártulajdonosok, gazdag nagyvállalkozók a hibásak azért ,amiért mi a kormányt szidjuk, ők azok, akik miatt minimálbérét kell dolgoznunk! Nem a fidesz miatt, mert NEM Ő DOLGOZTAT MINKET MINIMÁLBÉRÉT, HANEM A GAZDAG VÁLLALKOZÓ! Nekik megéri szidni a kormányt, mert elterelik magukról a gyanút, az emberek észre sem veszik, hogy nem a kormány a hibás, hanem ezek a gazdag rablók. Ezek a bűnözők.

2015. jan. 3. 22:31
 46/52 A kérdező kommentje:

"Te elvárod? Ki vagy te, mit képzelsz magadról?"

És te ki vagy, mit képzelsz magadról, hogy miközben más éhezik, és AZÉRT BŰNÖZ, MERT MÁRÓL HOLNAPRA ÉL, ÉS A HALÁLÁN VAN, addig te ülsz a 25 milliárdos profitodon, mert te ARRA HAJTASZ! TE mit képelsz magadról? Hogy ti miattatok van a bűnözés 60%-a, ti miattatok éhezik az ország fele, hogy ti miattatok nem vállalnak az emberek gyereket? Te mit képzelsz, hogy míg ülsz a vagyonodon TÖK FÖLÖSLEGESEN, addig temiattad törnek össze más emberek álmai? HA HA! Igen, jó szöveg! Tudom! Csak az a baj, hogy IGAZ!

2015. jan. 3. 22:36
 47/52 A kérdező kommentje:

"A gazdagokat megválasztani nem tudod"

Így van. Viszont elkergetni még lehet őket.

"csak a politikusokat, ők fogják (kellene) a javak megfelelő elosztását, a jóléti államot biztosítani számodra."

Igen? Te azt mondod, hogy döntsenek ők? Akkor mit szólnál, ha neked kötelező lenne 4 órára havi 300 ezret fizetned minden alkalmazott után? Csak azt ne mond, hogy hagynád! TE vagy az, a gazdag haverjaiddal együtt, akik nem engedik (még ha nem is akarják) a politikusokat jó döntéseket hozni! Ahogy valaki felhozza, hogy fizessen egy gazdag 50% adót, és legyen a minimálbér 300 ezer forint, rögtön problémáznátok! Elözönlené az internetet, a tévét, mindent, a ti hazugságaitok, hogy ez mennyire rossz az országnak, hogy TI mekkora haszontól estek el... Ez lenne! Ti nem is akarjátok, hogy a kormány jó döntéseket hozzon! Aztán még ti szidjátok a kormányt, amikor SEHOGYAN nem befolyásolnak téged a törvényeikkel, mert annyira gazdag vagy. Éh bérét dolgoztatsz minket, és még te képzeled magad megmentőnek? Te okoskodsz, hogy ki a rossz párt, és ki nem az? Te mondod, hogy zsarnokoskodnak a népen? Te? ITT EGYEDÜL TE ZSARNOKOSKODSZ, NEM VESZED ÉSZRE?! Ahogy az össze gazdag vállalkozó, aki nem hajlandó kifizetni minket, sőt, még dolgoztatni sem! Akkor te ezek után egyáltalán miért szólalsz meg? Hogy van képed beleszólni a mi életünkbe, megmondani nekünk, hogy ki a rossz párt, és ki nem az, amikor neked tök mindegy? Nem adsz pénzt nekem, nem te neveltél föl, tehát NEM KELL a te segítséged, ahogy a többi gazdag emberé sem! Nem kellenek a szidalmaid, még akkor sem ha utálom a jelenlegi pártot! Te itt ne szidjál senkit, neked börtönben lenen a helyed! És mindenkinek, aki úgy gondolkozik mint te, mert ti miattatok tartunk itt, ti miattatok senyved az ország, nem tudom, hogy hol hibás a kormány! Fogd föl, ha a kormány tényleg tenne valami a MI érdekünkben, akkor az első dolga az lenne, hogy kisebbre faragná az oltári vagyonotok! Csak ti ezt úgysem fogjátok engedni!

2015. jan. 3. 22:48
 48/52 anonim ***** válasza:
Legyél miniszterelnök, regulázd meg a gazdagokat, vess ki 80%-os különadót a megtakarításaikra, jövedelmükre , abból bevezeted az alanyi jogon járó havi 200.000 Ft-os ellátást minden magyar állampolgár részére.
2015. jan. 3. 22:52
 49/52 A kérdező kommentje:

Meg is csinálnám. kíváncsi vagyok, hányna lázadnának fel. Tuti az összes gazdag hőzöngene, akik egy fityinget nem adtak, hirtelen ők képviselnék az országot, és a 10 milliós népet, és követelnék, hogy vonják vissza azokat a törvényeket, amik segítenék jobbá tenni az országot, a társadalmat.

Utálod a fideszt? Utálod a liberálisokat? Vagy esetleg utálod a jobbikot, és a szélsőséges radikális jobboldalt? SZARD LE! Mert itt minden a gazdag zsugori vállalkozók hibája, aki kirabolnak minket!!! MINDEN AZ Ő HIBÁJUK!!

Ezt üzenem mindenkinek!

2015. jan. 3. 23:01
 50/52 A kérdező kommentje:

"hol élsz te? 490 embert minek potyára foglalkoztatni??"

Nem potyára! Mert ez az ő javukat szolgálná! TE vagy az, aki potyára üldögélsz a pénzeden. Most én kérdezem:

Minek potyára üldögélni 15 milliárd forinton, ahelyett, hogy segítenél azoknak, akik tömegével éheznek? Úgysem fogod tudni elkölteni a pénzed 90%-át semmire, akkor miért van neked? Miért hagyod szenvedni embertársaidat? Azért mert a kormány nem segít, az még nem jogosít fel arra, hogy amit teszel, az jó dolog. Attól még Te is ugyanolyan vagy, mint a kormány. Ugyanolyan bűnös. Még akkor is, ha a jogszabály olyan, hogy ezért nem büntethetnek meg.

"Már írtam, munkahelyteremtés a KORMÁNY FELADATA! Jelenleg a magyar gazdaság kiszámíthatatlan, hetente más törvények, adószabályok, ezért se külföldi, se hazai vállalkozó nem fektet be.

Ha egy cég nyereséges, különadót vet ki rá a kormány, ha veszteséges bezáratja."

Jó. Akkor nincs több cég, nincs több vállalkozás. Na és? A tiéd még itt van. A többi gazdag milliárdosé még itt van. Én azokat hibáztatom.

2015. jan. 3. 23:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!