Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A jobbikosok miért vonják le...

A jobbikosok miért vonják le azt a következtetést az ózdi győzelem után, hogy 4 múlva ők kormányoznak majd?

Figyelt kérdés

ha jól tudom, idei ogy. választáson egy egyéni körzetet sem bírtak nyerni,,,akkor mégis mire alapozzák ezt a feltevésüket? szerintem ez nem reális.

lehet, hogy erősödni fognak, de nyeri több, mint valószínű 2018-ban nem. 2010-ben, 2014-ben és mindenki a kormányzásról témázott,,,és mi lett...fidesz "2/3"

2014. nov. 12. 19:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
83%

Én nem vizionáltam jobbikos győzelmet, csak leírtam, hogy bármi lehetséges, bármelyik párt nyerhet. Amúgy sem vagyok az az álmodozó típus, sem a tipikus pártszavazó, én programok és józan ész alapján szoktam szavazni. Inkább pszichológiailag érdekel a dolog, te is kitűnő alany vagy ilyen beszélgetésekre, bár a reakcióid némileg kiszámíthatók. Nem is a Jobbikról írtam, hanem általában a pártokról (olvass vissza). A Jobbikról azért esett némileg több szó, mert arról kérdeztél. Szövegértésen volna még mit javítani. A fidesz sem fog örökké nyerni, Berlusconi is elbukott végül (talán róla már hallottál), pedig szintén kedvére alakítgatta a választási rendszert, hogy az neki kedvező legyen. Ha a passzívok elmennének szavazni, mindjárt más lenne a felállás és az arány, már most is. Persze szerinted 4 év alatt biztosan nem tudja őket senki megmozgatni. Jós akarsz lenni és gondolatolvasó. És személyeskedsz, a provokátorok típusos módszere. Már vártam, hogy mikor jön ez a „hány éves vagy” szöveg. Egyetemet végeztem és doktori címem van, így valószínűleg több vagyok 15 évesnél, hogy mennyivel, azt találd ki, állítólag úgyis legendás természetfeletti képességek birtokában vagy. :) Nem tudom, te hány éves lehetsz, bár az életkor önmagában nem lényeg, az élettapasztalat a fontosabb. Neked abból nem lehet túl sok, mivel rosszul értelmezel dolgokat. Felteszel egy kérdést, hogy miért gondolják egyesek, hogy ez vagy az lesz 4 év múlva. Én leírom, hogy miért gondolják, erre máris azt állítod, hogy én gondolom azt. Én próbáltam objektív maradni, azt nem írtam le egyértelműen, hogy én melyik forgatókönyvet tartom valószínűnek (bár 2x is utaltam rá, ld. körzetek és rendszer megváltoztatása, 12. hsz végén). Erre a 19-esben jössz azzal, hogy nekem ez eszembe sem jutott. Ezt a kérdést is te írtad ki?: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__6..

:)

P.S.: a 20-asban feltett kérdéseimre még mindig várom a válaszod :) Ha lesz időd, kifejthetnéd jobban a fidesz 1998-as győzelméhez vezető utat is, bár arra már utaltál, de érdekelne a részletes véleményed.

2014. nov. 14. 09:16
 22/26 A kérdező kommentje:
a passzívak, akik évek óta masszív 30%-on állnak és nem mennek el szavazni, azért teszik, mert nincs kormányképes alternatíva....hagyatkozz a logikára...ha 2014-ban nem mentek el a fidesz-mszp-jobbik-lmp négyszögre, szerinted 2018-ban elfognak és hirtelen megtalálják ezekből a maguknak megfelelőt, ha eddig nem tették?!?! AVÁLASZ: NEM. A szövegértésemmel semmi baj, inkább a te felfogásoddal. És nem tudsz meggyőzni, mivel 12 éve nem szavazok az ismét és ismét felajánlott idiótákra és mégidiótábbakra!
2014. nov. 18. 20:11
 23/26 A kérdező kommentje:

-ben

és kár ezt túllogikázni, mert így van...nincs emögött több.

2014. nov. 18. 20:12
 24/26 A kérdező kommentje:
És ne gyere légyszi 1994 és 1998 évekkel. Akkor még nem volt fideszre átszabott választási törvény.Más világ van, wake up! De ha akarsz, akkor dream on...ettől nekem nem lesz rosszabb :D
2014. nov. 18. 20:14
 25/26 anonim ***** válasza:

Még mindig nem érted. De lassan belenyugszom, mert holtpontra jutott a beszélgetésünk. Az, hogy te nem mész el szavazni, a te dolgod. Az, hogy a jövőbe akarsz látni, és kiszámítani sok millió másik ember reakcióját 4 évvel előre, az már merész dolog. Az, hogy biztos vagy abban, hogy 4 év múlva nem lesz olyan párt (akár teljesen új), akire hajlandó lennél szavazni, szintén jóslat. De nem akarom magam ismételni, így szerintem beszélgetésünket most befejezettnek nyilvánítom. Ha majd a többi felvetésemet (pl. párhuzam Berlusconival, azon kívül, hogy "a kettőt össze sem lehet hasonlítani") is hajlandó leszel érinteni a válaszaidban, akkor folytathatjuk. De legközelebb inkább ne kérdezz, ha nem is érdekelnek a kérdésre adott válaszok (tudom, ha veled értenék egyet, akkor érdekelne).

Egyéb tanácsaim: szedd össze a gondolataidat, és próbáld meg 1 hozzászólásban leírni, nem 3 részletben egymás alá 5 perc különbséggel. Ez összeszedetlenségre utal. Ne használj túl sok emotikont, halmozott írásjelet és nagybetűt, mert ezek pedig komolytalanságra, illetve erőszakosságra utalhatnak. Élmény volt veled beszélgetni, további jó fórumozgatást!

2014. nov. 20. 13:28
 26/26 anonim ***** válasza:
Minden politikus nagyzol, hazudik és ámítja a szavazóit, ez a dolguk, ebből élnek. :-P Ennek szellemében teljesen rendjén való, hogy a jobbik azt mondja, hogy 4 év múlva kormányozni fog. :-)
2014. nov. 25. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!