Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A jobbikosok miért vonják le...

A jobbikosok miért vonják le azt a következtetést az ózdi győzelem után, hogy 4 múlva ők kormányoznak majd?

Figyelt kérdés

ha jól tudom, idei ogy. választáson egy egyéni körzetet sem bírtak nyerni,,,akkor mégis mire alapozzák ezt a feltevésüket? szerintem ez nem reális.

lehet, hogy erősödni fognak, de nyeri több, mint valószínű 2018-ban nem. 2010-ben, 2014-ben és mindenki a kormányzásról témázott,,,és mi lett...fidesz "2/3"

2014. nov. 12. 19:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
69%

A Jobbik az egyetlen párt, aki szavazókat nyert, a többiek pedig vesztettek. Most Ózdon az emberek 2/3-a beállt a Jobbik mögé. Persze te ezt máshol elképzelhetetlennek tartod, pedig ez bárhol megtörténhet, akár 2018-ban is. A fideszt most is a szavazati joggal rendelkezők 15-20%-a támogatta csak (és akkor még túlbecsültem, de bárki ki tudja számolni, meg kell szorozni a részvételi arányt a fideszre szavazók %-ával), ami azért nem olyan nagyon sok, bár ez elég volt a 2/3-hoz. De ha a most inaktívak egy része még elmegy szavazni, illetve pár % még kiábrándul a fideszből, és átszavaz máshová, akkor 2018-ban bármi lehet. Ne akarj jós lenni. Addig még a baloldal is megerősödhet, de a Jobbik is nyerhet akár 2/3-dal is. Persze a fidesz is nyerhet akár, ki tudja? A mostani rendszerben pár %-os változás elég ahhoz, hogy egy párt, aki most akár egy körzetet sem nyert meg, legközelebb akár 2/3-dal győzzön. Akinek meg most 2/3-a volt, legközelebb lehet, hogy egy körzetet sem fog megnyerni. Ez utóbbi nem fog megtörténni, mivel a választások előtt még gyorsan át lehet írni megint a választási törvény, illetve megváltoztatni egyes körzetek határait, ha a közvéleménykutatás alapján ez indokoltnak látszik.

2014. nov. 13. 00:01
 12/26 anonim ***** válasza:
16%
A "jobbikosok" nem ezt a következtetést vonják le. A gyakorikerdesek 14-15 éves jobbikos olvasói igen. Nem ugyanaz. :)
2014. nov. 13. 02:42
 13/26 A kérdező kommentje:
Ok 12...irrealis es kizart, h aki most egy egyenit sem nyert az majd robanasszeruen 75-100ezres korzeteket csak ugy elvisz majd tomegesen. Egyszeruen ez nem realis...hiaba szeretned ezt hinni...mert erzesrm szerint pont egy jobbikosba botlottam...volt megismetelt valasztas az ozdival egyidoben..de mas nagyobb telepulesen megsem nyert a jobbik..maradt a fidesz vagy fuggetlen nyert...itt szamomra kibukik, h nem mervado az ozdi eredmeny...hisz a tobbi szavazsd is a netado es stb tuntetesek utan volt..a jobbiknak kormanyozni akkor lenne eselye max, ha a listas szavazatok dominalnanak...de nem az dominal..az egyenik tomeges megszerzesehez kell meg nekik vagy 8-12 ev
2014. nov. 13. 08:14
 14/26 anonim ***** válasza:
81%
Kértem, hogy ne akarj jós lenni. Arra is megkérlek, hogy gondolatolvasó se akarj lenni. Politikai hovatartozásom amúgy sem releváns, hacsak nem az a gond, hogy előítéletes vagy pl. a jobbikosokkal szemben. Feltettél egy kérdést, válaszoltam rá. Nem kell, hogy egyetértsünk, de ha ismernéd a választási rendszert, és logikusan átgondolnád, akkor rájönnél, hogy bármi lehetséges 4 év múlva, viszonylag kis erőviszony-változások is drasztikusan megváltoztathatják az eredményeket. Az, hogy egy olyan párt nyerjen 2018-ban, aki most nem nyert egyéni körzetet, az is kb. annyira irreális és kizárt, mint amennyire 1994-ben irreális és kizárt volt, hogy 1998-ban majd a fidesz nyerjen. Megtörtént? Meg. Én nem mondtam, hogy biztosan az fog történni, amit leírtam, mivel én nem vagyok jós, nem is szeretnék az lenni. Te azt kérdezted, hogy miért gondolják, én pedig leírtam, hogy miért gondolják :) De úgy látom, téged igazából nem is az érdekel, hogy miért gondolják, csak provokálni szeretnéd őket :) Kíváncsi vagyok, hogy ez neked miért jó?
2014. nov. 14. 01:30
 15/26 A kérdező kommentje:

Utolsó, te ilyen jobbikos öszeesküvésgyártó vagy?! :D

pont ez az...aki ismeri a választási rendszert az tudja, hogy az egyéni körzetekre épül gyakorlatilag... amiből független 2000akárhányat nyert, fidesz 500valamennyit, a jobbik pedig 0-t, azaz zérót.Az arányok értelmezése úgy érzem nem megy. Ha a jobbik 4 év alatt cirka 150ezer szavazót szedett össze minden ütőkártyáját bevetve a cukiságkampánnyal, kizárt és így szerzett 1millió20ezervalamennyi szavazatot listán, a fidesz meg dupla annyit 2millió100ezerakrármennyit, kizárt, hogy a jobbik győzzön! De nyugodtan álmodozz tovább! Nem beszélve arról, hogyha még a jobbik meg is előzné a listán a fideszt...az lmp, fidesz, baloldal fog annyit szerezni összesen, amit esetleg a jobbik kap egy listás szavazáson. Te tényleg úgy gondolod, hogy ezek a pártok, nem fognának össze az egyedül maradt jobbik ellenében?! :D Ne álmodozz! :D Egyébként meg azt csinálok, amit én akarok. 2013-ban szintén feltettem egy hasonló kérdést,,,a jobbikosok ugyanezt írták, mint most te...akkoris megmondtam, hogy a jobbik nem lesz kormányzó erő és 1 db egyénit sem fognak nyerni. Bejött, nem? Mostmeg azt mondom, hogy fognak egyénit nyerni ugyan 5-20 db meglehet nekik a 106-ból+listán kb 200ezerrel többen kapnak, de ez még mindig csak a második helyre lesz elég.

2014. nov. 14. 07:43
 16/26 A kérdező kommentje:

Bocs:előző hozzászólásom rosszul írtam, de itt összeraktam a lényeget. A jobbikosoknak sosem ment a realitások elfogadása. Minden választás után elhangzik a 4 év múlva mi győzünk.Igen, csak nem ebben a rendszerben:

Utolsó, te ilyen jobbikos összeesküvésgyártó vagy?! :D

pont ez az...aki ismeri a választási rendszert az tudja, hogy az egyéni körzetekre eredményeire épül gyakorlatilag... !! amiből a fidesz 90akárakárhányat nyert, a jobbik pedig zérót, a többi meg ment balra. a polgármesterválasztás hasonlóképp zajlott: amiből független 2000akárhányat nyert, fidesz 500valamennyit, a jobbik pedig 14-t, azaz zérót. Az arányok értelmezése úgy érzem nem megy. Ha a jobbik 4 év alatt cirka 150ezer szavazót szedett össze minden ütőkártyáját bevetve a cukiságkampánnyal, kizárt és így szerzett 1millió20ezervalamennyi szavazatot listán, a fidesz meg dupla annyit 2millió100ezerakrármennyit, kizárt, hogy a jobbik győzzön! De nyugodtan álmodozz tovább! Nem beszélve arról, hogyha még a jobbik meg is előzné a listán a fideszt...az lmp, fidesz, baloldal fog annyit szerezni összesen, amit esetleg a jobbik kap egy listás szavazáson. Te tényleg úgy gondolod, hogy ezek a pártok, nem fognának össze az egyedül maradt jobbik ellenében?! :D Ne álmodozz! :D Egyébként meg azt csinálok, amit én akarok. 2013-ban szintén feltettem egy hasonló kérdést,,,a jobbikosok ugyanezt írták, mint most te...akkoris megmondtam, hogy a jobbik nem lesz kormányzó erő és 1 db egyénit sem fognak nyerni. Bejött, nem? Mostmeg azt mondom, hogy fognak egyénit nyerni ugyan 5-20 db meglehet nekik a 106-ból+listán kb 200ezerrel többen kapnak, de ez még mindig csak a második helyre lesz elég.

2014. nov. 14. 07:51
 17/26 A kérdező kommentje:
-azaz zérót
2014. nov. 14. 07:52
 18/26 A kérdező kommentje:
15,,, csak azt felejted el, hogy akkor nagyon egyszerű volt nyerni, azzal a választási rendszerrel. szerinted, miért alakította át így orbán a rendszert? netán nem azért, hogy a jobbikot visszaszorítsa?! hány éves vagy, 15? mert kb azok az emberek vízionálnak jobbikos győzelmet minden választás után 4 év múlva..............a pártoknak több évtizedbe telik masszív szavazóbázist kiépíteni...majd pont a te kedvedért fognak viktátortól elpártolni,,,,gondolod te...
2014. nov. 14. 07:56
 19/26 anonim ***** válasza:
83%

Én nem vagyok összeesküvéshívő, sem álmodozó :) Te akarsz gondolatolvasó lenni, de az sem megy, nem csak a jóslás. 2 tanács: 1. Attól, hogy próbálsz gúnyos lenni, még nem lesznek erősebbek az érveid. :) 2. Ne 1 pártban (Jobbik) gondolkodj, hanem az egész politikai palettában. Bár valamiért te célul tűzted ki, hogy a Jobbikot utáld, és ezért itt próbálod terjeszteni a nézeteidet. Van még pár ilyen ember, hetente megkérdezik azt is, hogy "Tényleg ennyire gyenge a jobbik?", "Tényleg el fog tűnni a Jobbik?". Vagy az is te vagy ?????? :D :P (Most sok kérdőjelet és smiley-t tettem, most aztán nagyon gúnyos és hangsúlyos lett a mondandóm) :P

Nem tudom, hogy nyert nálad a fidesz "2000 akárhány" körzetet, eddig azt hittem, hogy a parlamenti választásokról beszélünk, ahol még 200 körzet sincs. Persze az egyéni körzetekre épülő rendszer sajátossága (szerintem hibája is, de ez gusztus dolga), hogy a "győztes mindent visz". Persze te előre tudod, hogy 4 év múlva is biztosan a fidesz fog nyerni. Szépen megkerülted viszont az 1994-es és 1998-as választás kapcsán vont párhuzamomat, pedig érdekelne a véleményed, hogy szerinted az miért volt más. Normális érveket kérnék, nem olyasmit, hogy "a fidesz egy normális párt, az emberek pedig nem kérnek a Jobbik ideológiájából". Ne a Jobbikban gondolkodj, miért nyerhetne pl. akár az LMP vagy a DK a fidesz 1998-as győzelméből kiindulva? (Talán azért, mert akkor még időben megváltoztatják a rendszert, de ezt én mondtam, így légyszi ezt se említsd).

Még két dologra kíváncsi vagyok, miért akarsz önjelölt igazságosztó lenni? A választások eredménye szempontjából teljesen lényegtelen, hogy mi mit írogatunk itt. Ha meg ilyen határozott véleményed van, miért tetted fel egyáltalán ezt a kérdést?

2014. nov. 14. 07:57
 20/26 anonim ***** válasza:
77%
Bocs, látom, hogy közben az egyik pontra válaszoltál, a többire még kíváncsi vagyok.
2014. nov. 14. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!