A jobbikosok miért vonják le azt a következtetést az ózdi győzelem után, hogy 4 múlva ők kormányoznak majd?
ha jól tudom, idei ogy. választáson egy egyéni körzetet sem bírtak nyerni,,,akkor mégis mire alapozzák ezt a feltevésüket? szerintem ez nem reális.
lehet, hogy erősödni fognak, de nyeri több, mint valószínű 2018-ban nem. 2010-ben, 2014-ben és mindenki a kormányzásról témázott,,,és mi lett...fidesz "2/3"
A Jobbik az egyetlen párt, aki szavazókat nyert, a többiek pedig vesztettek. Most Ózdon az emberek 2/3-a beállt a Jobbik mögé. Persze te ezt máshol elképzelhetetlennek tartod, pedig ez bárhol megtörténhet, akár 2018-ban is. A fideszt most is a szavazati joggal rendelkezők 15-20%-a támogatta csak (és akkor még túlbecsültem, de bárki ki tudja számolni, meg kell szorozni a részvételi arányt a fideszre szavazók %-ával), ami azért nem olyan nagyon sok, bár ez elég volt a 2/3-hoz. De ha a most inaktívak egy része még elmegy szavazni, illetve pár % még kiábrándul a fideszből, és átszavaz máshová, akkor 2018-ban bármi lehet. Ne akarj jós lenni. Addig még a baloldal is megerősödhet, de a Jobbik is nyerhet akár 2/3-dal is. Persze a fidesz is nyerhet akár, ki tudja? A mostani rendszerben pár %-os változás elég ahhoz, hogy egy párt, aki most akár egy körzetet sem nyert meg, legközelebb akár 2/3-dal győzzön. Akinek meg most 2/3-a volt, legközelebb lehet, hogy egy körzetet sem fog megnyerni. Ez utóbbi nem fog megtörténni, mivel a választások előtt még gyorsan át lehet írni megint a választási törvény, illetve megváltoztatni egyes körzetek határait, ha a közvéleménykutatás alapján ez indokoltnak látszik.
Utolsó, te ilyen jobbikos öszeesküvésgyártó vagy?! :D
pont ez az...aki ismeri a választási rendszert az tudja, hogy az egyéni körzetekre épül gyakorlatilag... amiből független 2000akárhányat nyert, fidesz 500valamennyit, a jobbik pedig 0-t, azaz zérót.Az arányok értelmezése úgy érzem nem megy. Ha a jobbik 4 év alatt cirka 150ezer szavazót szedett össze minden ütőkártyáját bevetve a cukiságkampánnyal, kizárt és így szerzett 1millió20ezervalamennyi szavazatot listán, a fidesz meg dupla annyit 2millió100ezerakrármennyit, kizárt, hogy a jobbik győzzön! De nyugodtan álmodozz tovább! Nem beszélve arról, hogyha még a jobbik meg is előzné a listán a fideszt...az lmp, fidesz, baloldal fog annyit szerezni összesen, amit esetleg a jobbik kap egy listás szavazáson. Te tényleg úgy gondolod, hogy ezek a pártok, nem fognának össze az egyedül maradt jobbik ellenében?! :D Ne álmodozz! :D Egyébként meg azt csinálok, amit én akarok. 2013-ban szintén feltettem egy hasonló kérdést,,,a jobbikosok ugyanezt írták, mint most te...akkoris megmondtam, hogy a jobbik nem lesz kormányzó erő és 1 db egyénit sem fognak nyerni. Bejött, nem? Mostmeg azt mondom, hogy fognak egyénit nyerni ugyan 5-20 db meglehet nekik a 106-ból+listán kb 200ezerrel többen kapnak, de ez még mindig csak a második helyre lesz elég.
Bocs:előző hozzászólásom rosszul írtam, de itt összeraktam a lényeget. A jobbikosoknak sosem ment a realitások elfogadása. Minden választás után elhangzik a 4 év múlva mi győzünk.Igen, csak nem ebben a rendszerben:
Utolsó, te ilyen jobbikos összeesküvésgyártó vagy?! :D
pont ez az...aki ismeri a választási rendszert az tudja, hogy az egyéni körzetekre eredményeire épül gyakorlatilag... !! amiből a fidesz 90akárakárhányat nyert, a jobbik pedig zérót, a többi meg ment balra. a polgármesterválasztás hasonlóképp zajlott: amiből független 2000akárhányat nyert, fidesz 500valamennyit, a jobbik pedig 14-t, azaz zérót. Az arányok értelmezése úgy érzem nem megy. Ha a jobbik 4 év alatt cirka 150ezer szavazót szedett össze minden ütőkártyáját bevetve a cukiságkampánnyal, kizárt és így szerzett 1millió20ezervalamennyi szavazatot listán, a fidesz meg dupla annyit 2millió100ezerakrármennyit, kizárt, hogy a jobbik győzzön! De nyugodtan álmodozz tovább! Nem beszélve arról, hogyha még a jobbik meg is előzné a listán a fideszt...az lmp, fidesz, baloldal fog annyit szerezni összesen, amit esetleg a jobbik kap egy listás szavazáson. Te tényleg úgy gondolod, hogy ezek a pártok, nem fognának össze az egyedül maradt jobbik ellenében?! :D Ne álmodozz! :D Egyébként meg azt csinálok, amit én akarok. 2013-ban szintén feltettem egy hasonló kérdést,,,a jobbikosok ugyanezt írták, mint most te...akkoris megmondtam, hogy a jobbik nem lesz kormányzó erő és 1 db egyénit sem fognak nyerni. Bejött, nem? Mostmeg azt mondom, hogy fognak egyénit nyerni ugyan 5-20 db meglehet nekik a 106-ból+listán kb 200ezerrel többen kapnak, de ez még mindig csak a második helyre lesz elég.
Én nem vagyok összeesküvéshívő, sem álmodozó :) Te akarsz gondolatolvasó lenni, de az sem megy, nem csak a jóslás. 2 tanács: 1. Attól, hogy próbálsz gúnyos lenni, még nem lesznek erősebbek az érveid. :) 2. Ne 1 pártban (Jobbik) gondolkodj, hanem az egész politikai palettában. Bár valamiért te célul tűzted ki, hogy a Jobbikot utáld, és ezért itt próbálod terjeszteni a nézeteidet. Van még pár ilyen ember, hetente megkérdezik azt is, hogy "Tényleg ennyire gyenge a jobbik?", "Tényleg el fog tűnni a Jobbik?". Vagy az is te vagy ?????? :D :P (Most sok kérdőjelet és smiley-t tettem, most aztán nagyon gúnyos és hangsúlyos lett a mondandóm) :P
Nem tudom, hogy nyert nálad a fidesz "2000 akárhány" körzetet, eddig azt hittem, hogy a parlamenti választásokról beszélünk, ahol még 200 körzet sincs. Persze az egyéni körzetekre épülő rendszer sajátossága (szerintem hibája is, de ez gusztus dolga), hogy a "győztes mindent visz". Persze te előre tudod, hogy 4 év múlva is biztosan a fidesz fog nyerni. Szépen megkerülted viszont az 1994-es és 1998-as választás kapcsán vont párhuzamomat, pedig érdekelne a véleményed, hogy szerinted az miért volt más. Normális érveket kérnék, nem olyasmit, hogy "a fidesz egy normális párt, az emberek pedig nem kérnek a Jobbik ideológiájából". Ne a Jobbikban gondolkodj, miért nyerhetne pl. akár az LMP vagy a DK a fidesz 1998-as győzelméből kiindulva? (Talán azért, mert akkor még időben megváltoztatják a rendszert, de ezt én mondtam, így légyszi ezt se említsd).
Még két dologra kíváncsi vagyok, miért akarsz önjelölt igazságosztó lenni? A választások eredménye szempontjából teljesen lényegtelen, hogy mi mit írogatunk itt. Ha meg ilyen határozott véleményed van, miért tetted fel egyáltalán ezt a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!