Most miért hőzöngenek azok, az orbáni demokratúra ellen, akik nem mentek el szavazni?
Ezt valaki mondja meg...
Lehetőség adott volt.
Számomra nem érv:"nem megyek az is egy véleménynyilvánítás..."
és az sem,hogy: "nincs kire szavazni", mert volt!
Lehet nem találtak maguknak megfelelő pártot, akire szavazhattak volna.
A felhozatalt elnézve, nem is csoda.
Pedig nem egy közül lehetett választani.
Más országokban kötelező szavazni...
Azoknak az embereknek kötelező választani.
Lehet itt is be kéne vezetni.
Ha nem mész szavazni és teszel eleget állampolgári kötelezettségednek, akkor: pénzbírság.
De az mire szavazzon, aki nem ért a politikához?
Én például nem értek. Szeretnék érteni, azért is vagyok itt gyakran, de egyszerűen nem értem, miként lehetne jobb, országos szinten. Nem látom át, és úgy érzem ők sem teljesen egyenesek. Gyakran levegőben hagynak mondatokat, azaz nem konkrétak, illetve hazudnak, nem élnek példamutatóan. Mégis mit kéne hinni az embernek? Ez is olyan mint a nagy cégek, amiket csak plakáton látsz. Gondolkodó ember nem hisz feltétel nélkül, mert nincs is rá oka. Az meg nem elég, ha minden ember a saját életét rendezi, éli becsületesen (bár ettől távol vagyunk jelenleg), mert ott döntenek a Parlamentben.
Most éppen valami politikai könyvet fogok venni szerintem, mert legközelebb teljesen tisztán akarok látni.
Egyébként nekem ez volt a második szavazási lehetőségem.
Először elmentem, de akkor sem voltam jobban képben, mint most, és csak rátettem a jelem egy pártra, aminek tetszett a neve. Most ennek értelme meg nincs.
A mostani szavazást kihagytam, épp ezért.
1. A szavazás jog, nem kötelesség.
2. Az is egyfajta véleménynyilvánítás, ha valaki elutasítja a szavazást, ha tetszik, ha nem.
3. Mi értelme olyanra szavazni, akivel nem ért egyet a szavazó. Orbán azért került hatalomra, mert az emberek nem valamiRE, hanem valami ELLEN mentek el szavazni 2010-ben. Ha most elmennek Orbán ellen szavazni és visszaszavazzák Gyurcsányt, hogy állna a szád?
Ez nem olyan bonyolult és egyáltalán nincs úgy, ahogy te mondod. Ha valaki belefekteti az időt, hogy alaposan tájékozódjon, és nem talál olyat, akit érdemesnek tart a szavazatára, azzal nem azt nyilvánítja ki, hogy nem tud jobbat vagy elégedett a kormány munkájával. Azt nyilvánítja ki, hogy nincs, aki érdemes volna a szavazatára. Hogy ez végül is milyen eredményt hoz ki, az más kérdés.
Ha elmenne és érvényesen szavazna, akkor viszont a saját józan esze és lelkiismerete ellen szavazna valaki olyanra, akivel nem ért egyet, valaki olyan ellen, akivel szintén nem ért egyet.
Szia Kérdező!
A mindenkori rendszer ellen "hőzöngenek".
Ha(!) Magyarországon bármelyik párt a programjába, építő/valós adatokkal igazolható terveket tenne többen mennének szavazni.Tele vagyunk majdokkal meg lehetnékkel...89 óta sajnos egyik ciklus sem épített semmit hanem "csak" lerombolta az előző bárki terveit.Manapság az országgyűlési munkanapok azzal telnek hogy bármelyik-bármelyiket okolja,sározza.
Ha házat akarsz építeni nem rombolod le minden héten...a téglákat egymásra kellene már tenni nem egymáshoz dobálni...:)(érthető hasonlat?)
Mindazonáltal a "nem lesz megszorítás" kezd legendás mesévé válni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!