Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fideszesek! Miért van az,...

Fideszesek! Miért van az, hogy nekik sikerül?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy a Szlovákia Szlovénia, Ausztria, Csehország képes normális minőségű, legtöbb helyen tükörsima és SZÉLES utakat építeni és KARBANTARTANI?

Már nagyon régóta nézegetem a google maps-en a street view-t (szegény ember nyaralása más országokban), és folyamatosan azt veszem észre, hogy még az elmaradottabb régiókban is van legalább olyan minőségű út, mint ebben az országban a két számjegyű utaknak?

Van erre racionális magyarázatotok? Nem azt mondom, hogy mindenhol olyan jó az út, de hogy 80%-ban, az már biztos. Miért van az, hogy nálunk az egyik legdrágább 1km út?

Ez is az illiberális gazdaságpolitika része?

2014. szept. 29. 11:41
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

31: Egyrészt a pályázatoknál már az elején tudják (legalábbis mi tudtuk), hogy kinek nem szabadna megnyernie a dolgot, mert nem megbízható. Tudtuk, hogy ki az, aki túl keveset kér a munkáért, mégsem lehetett semmi sem csinálni, különben megtámadja az egész eljárást és mivel szinte kivétel nélkül EU-s pénzekről van szó, nem feltétlenül szólhat bele az állam (Csak indirekt módon, amit korábban írtam. Olyan feltételeket szabnak, aminek csak egy adott cég tud megfelelni).

Na meg ott van a másik része a dolognak: "...és akkor hány olyan szerkezet van, ahol nem látod, hogy mit építettek be." Ilyen esetekben ha kár van, nagyon sokáig megy a huza-vona arról, hogy ki a hibás, miért úgy történt, stb. stb. Aztán a végén elviszi a Kovács Pista a balhét, mert kispórolta a maltert valahonnan.

Aztán akkor az olyan cégekről nem is beszéltem, akik olyanok, mint a hiénák. Mindig lecsapnak a lehető legalacsonyabb árakkal úgy, hogy közben saját termelő kapacitásuk nincs is, maximum papíron (ezt sem szűrhetjük ki). Rengeteg baj van a rendszerrel és valóban tehetne valamit a kormány, de ba-szik rá. Ettől függetlenül nem CSAK a kormány a hibás, hanem a magyar emberek is.

Remélem érted, hogy mi a különbség köztem és közted. Te mindent a kormányra (konkrétan a fideszre) akarsz kenni, míg én azt mondom, hogy a kormány és a magyar emberek közösen osztoznak a felelősségen.

Ezért nem tudom megérteni a bu-zizó trollokat, akik mindenféle indoklás nélkül okoskodnak.

2014. szept. 29. 15:03
 32/42 anonim ***** válasza:
32: Ezzel azt akartam mondani lényegében, hogy közvetlenül a Fidesz senkinek nem ad munkát, mert az jogellenes. Ha valaki pedig szar munkát végez, de a következő alkalommal is sikeres pályázatot ad be, ahol övé a legjobb ajánlat, muszáj neki nyernie, különben balhé van, aminek a levét a lebonyolító cég issza meg.
2014. szept. 29. 15:05
 33/42 A kérdező kommentje:

A pályázatokat az állam bírálja el, ő osztja szét az Eu-s pénzeket is. Nem tudtad?

Amúgy meg rosszul látod. Én nem a fideszre próbálom rákenni, hanem az államra, mert nem tesz semmit. Az hogy most ki az állam, lényegtelen. De jelenleg a fidesz, és szinte teljhatalommal, mégse megy neki ennek az egésznek. Pedig más ország megtudta oldani..nehogy azt hidd, hogy ott nem próbálkoztak csalással...csak elmeszelték őket.

Minden feltétel adott ahhoz, hogy egy olyan cég kapja meg, amelyik becsületesen végigtudja vinni az út készítését. Az, hogy erre nem törekszik a kormány az nehogy már az én hibám legyen, meg az embereké.

Ennyi erővel ha gyilkosok rohangálnak az utcán az nem az állam hibája, mert a magyarok már csak ilyenek.

2014. szept. 29. 15:10
 34/42 anonim ***** válasza:

34: Konkrétan leírtam már korábban, hogy hogyan folyik egy pályázat elbírálása. Vagy elölről szeretnéd kezdeni?

Az állam (pontosabban nem az állam, hanem a kiba-szott EU) kitalálja, hogy mondjuk ad pénzt arra, hogy felújítsanak egy iskolát valahol vidéken. Az iskolák pályáznak, valaki nyer és megkeresnek egy olyan céget, ahol én is dolgoztam. A nyertes önkormányzat meghirdeti a pályázatot, a céghez jelentkeznek a kivitelezők, a cég elbírálja a kivitelezők pályázatait és aki a legalacsonyabb áron dolgozik, ő nyer. Általában kellenek referenciák is, de ezt a kivitelezők megoldják okosban. Innentől fogva az állam bármit csinálhat, ha belenyúl, akkor az EU nem fizeti ki a pénzt és bas-zhatja az önkormányzat az iskoláját.

Sokkal bonyolultabb ez az egész rendszer annál, hogy itt pár mondatban lehessen róla vitázni. Nem tudtad?

Én itt befejeztem egyébként, mert értelmetlen tovább vitázni.

2014. szept. 29. 15:17
 35/42 A kérdező kommentje:

Figyelj, az a baj veled, hogy te látod mekkora baromság az egész, és le is tudod ennyivel. Mond már meg meddig tartana azt az államnak bejelenteni, hogy mostantól mi kihirdetjük, megnyeri az iskola, ÉS INNENTŐL KEZDVE MEGINT AZ ÁLLAM keresi meg azt a céget, amelyik véghez tudja vinni. Így az ellenőrzés az államnál marad.

Megtették? Nem? Akkor a kormány hibája.

2014. szept. 29. 15:22
 36/42 Koplárovics Béci ***** válasza:

"18-as: És nekik 2/3-duk volt? Azt hiszem egyszer volt nekik. "

Az útjavításhoz nem kell 2/3. De még a pénz útjavításra történő beosztásához sem.

"Mert ha nem dolgozik jól,akkor nem fizeti ki"

Útjavításnál nem azonnal jelentkeznek az esetleges hibák, hanem hónapokkal később, az első (nagyobb) esőzésnél, első fagynál. Addigra régen ki van fizetve. Viszont többnyire van kötelező garanciavállalás a javítás minőségére vonatkozóan.

Bónuskérdés: ha veled nem elégedett valamiért az, aki munkát ad és ezért nem fizet ki, akkor ugye nem reklamálsz, hogy pedig neked az jár?

" Itt jelenleg ahogy látod, már abban is lehetetlen meggyőzni sokakat, hogy a fidesz nem csinált semmit, sőt."

Szerinted az a baj, hogy nem csinál semmit, mások szerint pont az a baj, hogy csinál valamit, ráadásul szarul. Így tényleg nem lesz megegyezés. És ez szintén olyan dolog, ami messze nem csak a Fideszre jellemző.

"Én nem a fideszre próbálom rákenni, hanem az államra, mert nem tesz semmit. Az hogy most ki az állam, lényegtelen."

A kérdésedet ennek ellenére kifejezetten a Fideszre írtad ki... Még a divatos illiberálist is belevetted.

2014. szept. 29. 21:38
 37/42 anonim ***** válasza:
Utálom a fideszt, de az utak állapota nem az ő hibájuk, tudniillik ők nem építettek és építenek utakat. Annál inkább stadionokat, mert az marha "fontos"! Bár a meglévő utakat azért karbantarthatnák.
2014. szept. 30. 10:18
 38/42 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezt magyarázom, hogy igenis az ő hibájuk, mert SEMMIT SE TESZNEK A VÁLTOZÁSÉRT.

Ez olyan dolog, mint amikor egy gyilkosról tudod hogy gyilkos, de nem teszel semmit, mert te fideszes vagy, a gyilkos meg megöl valakit, akkor az a te hibád lesz, mert nem szóltál a rendőrségnek se senkinek.

Viszont te azt mondod, hogy annak a hibája aki megszülte, ergo aki építette az utakat.

Kemény hasonlat, de pont ugyanaz. Ugyanolyan hibás a fidesz is.

2014. szept. 30. 12:09
 39/42 anonim ***** válasza:
Igazad van. Sajnálom, hogy nem érezted az írásomban az iróniát. Üdv
2014. szept. 30. 15:59
 40/42 anonim ***** válasza:

"Keeedves" KÉÉÉÉrdező!

Nem tudod te hol a baj. Megmpndom én neked. Ott volt a baj,hogy Orbán Viktor 1945-ben,sőt még előbb nem állt ki a

határra lángpallossal s megfenyegette volna a szovjet hadsereget: "Ide aztán be nem jössz!"

1967-ben mentem motorral Kecskemétről Soltra. AKKORA felfagyások voltak hol az én felemen hol a másokon,hogy legalább 3m. hosszú volt egy. Gondoltam: Hogy lehet itt autóval menni,mikor egyik érte a másikat. Én szlalonoztam.

2014. okt. 3. 17:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!