Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne megalapítani a gyermektelen emberek pártját?

Figyelt kérdés
Elég sokan vannak manapság és az érdekeik nyilván mások, mint a gyermekeseké. Talán nekik is szükségük lenne érdekképviseletre, mit gondoltok erről?

2014. aug. 27. 20:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"A gyerek száraz gazdaságilag egy befektetés. Ezért támogatja a kormány amennyire tudja."

Befektetés az országnak (talán, ha nem lép le), de nem neked. :) Attól hogy az ország profitálni fog a gyerekből, attól még a gyereked simán az utcára lökhet. Vagy egy olyan öregotthonba, ami alig jobb az utcánál.

2014. szept. 4. 20:47
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek már nem "befektetések". Az adóból finanszírozzák a taníttatásukat, majd kimennek külföldre egy jobb élet reményében. Ha jól nevelte a gyereket anyu és apu, ők kapnak pénzt a gyerkőctől, a kormány viszont elfelejtheti.
2014. szept. 4. 21:01
 23/30 anonim ***** válasza:

"de nem neked. :) Attól hogy az ország profitálni fog a gyerekből, attól még a gyereked simán az utcára lökhet. Vagy egy olyan öregotthonba, ami alig jobb az utcánál."

Ha ilyen szárazak akarunk lenni akkor:

Az én gyerekem nekem is befektetés és persze az országnak is. Idős korban van ki segítsen (nem feltétlen anyagilag, sőt, főleg nem úgy). Már miért rakna öregotthonba?! :D

De te ezek szerint úgy neveled a gyereked (ha van) hogy felnőtt korában idős szüleit majd próbálja elhanyagolni. Bocs, de nálunk nem ilyen a család. Szerencsére.

2014. szept. 4. 23:40
 24/30 anonim ***** válasza:
90%

Jaj, legyen gyerekünk mert ki fog eltartani minket öreg korunkba?

Ezt nevezem önzetlen gyermekvállalásnak! :(

Szóval akkor ne inkább egy rabszolgát? :(

2014. nov. 12. 20:39
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Álláspontom szerint minden erővel támogatni kellene a gyerekvállalást. Olyan körülményeket teremteni, hogy ne járjon rosszabbul a gyerekes anyagilag attól, mert gyereke született. Én még a szülés előtti TELJES bérét is odaadnám a GYES - vagy bármi is a neve - teljes idejére.

Közel a negyvenhez született gyerekünk, én ugyan nagyon nem szorulok rá, mert - külföldön dolgozva, itthon élve - jól keresek, de véget kellene vetni annak, hogy gyerekvállalás = szegénység. A gyerek a jövő adófizetője, ha majd külföldre megy valahol akkor is áll ez.

A gyerekesek érdekei meg kell, hogy előzzék a gyermektelenekét. A gyerek a jövő, a nemzet, de az emberiség fennmaradásának is a záloga. Akinek nincs, az maga is sokat veszít - nekünk nagyon állt a zászló, hogy nem lesz - lett.

Kár azt feszegetni, mekkora öröm a gyerek, én sem tudtam amíg nem volt.

2014. nov. 13. 11:20
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

A béreket kellene emelni,arányosan.

Akkor csak olyanok szülnének,vállalnának gyereket,akiknek semmi anyagi céljuk nem volt vele.

Az ilyen emberek általában jó szülők is lesznek.

Aki pedig egyszer felelőtlen volt,a második felelőtlenség után már nem kellene támogatni.

és sokan meg sem állnak 3ig,mert azzal már be van bizotsítva a jövőjük.

Ha a gyerek eléri a 18at,akkor meg mehet amerre lát vagy lakjon a szülőkkel,mert a szülő nem képes magát egyedül eltzartani és jön az érzelmi zsarolás.

Minden probléma az alacsony bérekből fakad,de nem akarnak emelni semmit,mert minél többet akarnak maguknal,és tesztelik meddig feszegethetik a határokat,meddig lehet nyomorban tartani az embereket.

De ez a végletelnségig nem megy.

2014. dec. 6. 06:33
 27/30 anonim ***** válasza:
43%

"Jaj, legyen gyerekünk mert ki fog eltartani minket öreg korunkba?

Ezt nevezem önzetlen gyermekvállalásnak! :(

Szóval akkor ne inkább egy rabszolgát? :(

"

És az anya-apa nem "rabszolga" amikor a pici gyerek körül dolgozik, ellátja?

Na öreg korban ez megfordul. Semmi rabszolgaság nincs ebben, mindig is így működött a világ.

2014. dec. 6. 14:20
 28/30 anonim ***** válasza:

"A gyerekek már nem "befektetések". Az adóból finanszírozzák a taníttatásukat, majd kimennek külföldre egy jobb élet reményében. Ha jól nevelte a gyereket anyu és apu, ők kapnak pénzt a gyerkőctől, a kormány viszont elfelejtheti."

A kormány is kap adó formájában. Azért még mindig nem tömeges jelenség a külföldre költözés. Igen, nekem is van családtag, ismerősök akik kint dolgoznak, de olyan is aki pár évet kint dolgozott és inkább hazajött. A nagy többség viszont sose ment ki és nem is akar és jól érzi magát itthon. Merthogy itthon is bőven lehet boldogulni.

2014. dec. 6. 14:22
 29/30 anonim ***** válasza:
Igazad van abban, hogy a gyermekes családoknak más is az érdekük mint a gyermekteleneké, de egy társadalomban nem lehet az egyént a csoport elé helyezni. A csoport érdeke, hogy sokasodjon. Ha nincs megteremtve erre a lehetőség, akkor nyilván nem fog. Ezért támogatják a gyerekvállalást mindenféle formában. Mondhatnám azt erre, hogy ők akartak családot, oldják meg ahogy akarják. Én bulizni akarok, arra adjanak támogatást, nekem nem kell család. Ez nem így működik. :)
2017. jún. 5. 16:31
 30/30 anonim ***** válasza:
A csoportnak már rég nem érdeke, hogy szaporodjon, csak még mindig ezzel vakítják a népet - ui. nagyon kínos lenne elmondani nekik, hogy így se, úgy se lesz nyugdíjuk, az utódaik nagy részének meg munkája se.
2017. jún. 5. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!