Szerintetek érdemes lenne megalapítani a gyermektelen emberek pártját?
"Már miért lenne értelmetlen? Ez egyszerű gazdasági kérdés, akinek gyereke van, döbbenetes mennyiségű pénzt és egyéb juttatást kap, minden számonkérés nélkül..."
Mert ahogy írták már ez csak ellentéteket generálna, pedig amúgy is nagy a megosztottság.
Én meg nem sajnálom a gyerekesektől (a megélhetési gyerekgyárosok más eset, mivel ott nagy esetben haszontalan tagjai lesznek a társadalomnak), nem irigylem tőlük.
Én viszont csak akkor tartanám indokolnak, hogy ha valóban a gyerekre költenék, és normálisan nevelnék fel azt a gyereket. Például pont ma láttam, hogy anyuka megy, tolja maga előtt a babakocsit, gyerek beleszíjazva, anyuka fújja rá a füstöt, mint a gyárkémény... közben panaszkodik a másiknak, hogy mitől asztmás ez a gyerek, ő nem érti. Namost ezt minek támogassam?
Persze lehet hogy a gyerekből asztmásan is Nobel díjas lesz, de ha az lesz, akkor akkor is az lenne, ha rendes szülei lennének.
És mégis hogyan döntenéd el, kinek adsz pénzt? Beköltöznél hozzájuk a terhesség idejére?
Azon kívül egy ilyen jelenetből azét nem lehet olyan hatalmas következtetéseket levonni.
Mesélj már légyszíves a bevándorlóknak szánt juttatásokról. Én sok külföldről érkezett emberrel dolgozok együtt, bár irodai környezetben, és az zicher, hogy semmiféle juttatást nem kaptak az államtól.
Ha a menekültekre gondolsz, én a helyedben végigmennék fejben még egyszer a dolgon. Vajon etikus -e egy többnyire xenofób országban, hátrányos helyzetből induló, potenciális dolgozó, adózó embertől megvonni azt a kevés juttatást, amit kapnak?
Nem azt mondom, hogy a magyar családoktól kéne elvenni a pénzt, de ha rajtam múlna, az biztos, hogy előbb leskelődnék a 6 gyerekes, munkanélküli szülők irányába.
Hogy a kérdezőnek is adjak választ: Szerintem nem lenne értelme. Nem kapna a párt elég támogatottságot. Ráadásul a gyerekvállalás kérdésére specializálódni a jelenlegi politikai viszonyok között nem szerencsés. Kb. 2 hónap alatt olyan lejárató kampányt tolna valamelyik biztos lábakon álló párt a Gyermektelen emberek pártja ellen, hogy a pártalapítás gondolatát is megbánnád.
Elég példaként felhozni a gyermekek után járó állami segély felülvizsgálásának kérdését. Nem kellene sokat várnod, amíg a konkurencia faji kérdést kreál az egyébként teljesen ártatlan kérésedből.
Egyetértek az előzővel.
A gyerekek támogatása pedig fontos. Ha te 70-80 éves leszel akkor ki fogja eltartani az egészségügyet? Nyugdíjad? Miből tartják el az államot?
Nyugdíj csak egy része az egésznek, és ha lesz elég gyerek akkor nyugdíj is lesz, neked is. De ha nem, akkor nem lesz pénz utakra, rendőrségre, egyéb állami feladatokra sem.
A gyerek száraz gazdaságilag egy befektetés. Ezért támogatja a kormány amennyire tudja.
Ezért iszonyatos hülyeség ez a kérdés. Saját maga ellen beszél aki az ilyet támogatná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!