Ti kikben látjátok a kiutat?
Mindig is kíváncsi voltam, hogy a mostani fidesz gyűlölők kit választanának helyette, melyik pártban látják a fejlődést, a jövőt!
Fideszesekre és jobbikosokra most nem vagyok kíváncsi. Nem akarom most taglalni miért, mert csak veszekedés lenne belőle, a kérdésre válaszolás miatt.
Tehát: Ha a fidesz és a jobbik nem létezik, melyik pártból nézitek ki, hogy tényleg fejlődésnek indítja az országot, mind gazdaságilag, mind TÁRSADALMILAG (felfogás stb).
Vegyétek figyelembe a történelmüket is a pártoknak!
"Internet meg 30-tól felfele az átlag magyarnak űrtechnológia, meg maga a sátán és erkölcstelenség, tehát az se nyer.
Nem lehet nekik se semmilyen tanácsot adni, hogy hogyan lehetne elérni az ÁTLAG VIDÉKI embert? "
Szerintem az első mondatod elég baromság.
Az átlag vidékieket úgy tudnák "elérni", hogy próbálnának tenni a gondjaik ellen, legalább is ha érdekelné őket a vidékiek élete (egyet kettőt említek, a nehezebb megélhetést, legyen az mezőgazdaság, munkahely, közbiztonság is fontos amúgy).
Mert ha úgy akarok fogalmazni a vidék idáig le volt szarva, magyarán!
Hát pedig igazam van. Én akit ismerek 30 feletti embert, és nem informatikában dolgozik, az a gépet csak facebookra használja, meg...kb ennyire. Ne pestből induljunk ki, ott elhiszem, hogy nyitottabbak az emberek ilyenekre, de erre tuti nem.
TV-t látom egyetlen esélynek, de az meg nagyon drága. De így, hogy semmit se tesznek ezek a pártok annak érdekében, hogy tudassák az emberekkel, hogy mit akarnak, így nem fog változni az a felállás, hogy orbán gyurcsány bajnai vona.
Az átlag magyar e négy nevet ismeri.
Kérdező, az LMP a megalakulása óta úgy terjeszkedik lényegében, hogy a szavazóik elmondják más embereknek, hogy van ez a lehetőség, ami sokkal jobb, mint a jelenlegi többi lehetőség. Meg ilyen fórumokon győzködünk olyan embereket, akik még meggyőzhetőek. Szóval, te annyit tehetsz, hogy:
a) utalj át nekik több száz milliárd forintot, amire fel lehet építeni egy kampányt, több ezer óra műsoridőt lehet vásárolni a TV-ben, teleplakátolni a várost, aktivistákat fizetni, stb.
b) azt mondod a Józsinak, hogy "Hé Józsi, hallottál már az LMP nevű pártról? Sokkal szimpatikusabbak, mint a Fidesz". Aztán vagy lesz valami, vagy nem.
c) a fentiek közül egyik sem, és marad a Fidesz.
Sajnos én is tisztában vagyok vele, hogy az LMP esélyei egy választási győzelemre gyakorlatilag nem léteznek. De legalább a lelkiismeretem egy kicsivel nyugodtabb, mintha nem tennék semmit, vagy támogatnám a jelenlegi korrupt rendszert. Én nem tudom megváltoztatni az egész országot, és te sem tudod. Ennyit tudunk tenni. Nincs pénzünk, nincs hatalmunk, nincs kiépített aktivista szervezetünk. Mindenki megteszi a magáét, és reménykedünk.
"Mégis hogyan ismeri meg őket egy kocsmatöltelék?"
Mondjuk megígérhetik a tévében, hogy nem lesz gázáremelés, csökkentik az adókat, megrendezik a nyári és téli Olimpiát is, ha hatalomra kerülnek mindenki barátságos és kedves lesz és ingyen lesz a sör. Ja, ez nem az ő kommunikációjuk, hanem a többi párté, bocs.
Szerintem nekik egyáltalán nem céljuk, hogy kormánypárt legyenek, sokkal fontosabb, hogy ott vannak és hallatják a hangjukat, egyenlőre progresszív értelmiségi pártként. Majd akkor lehetnek tömegpárt, ha a nép felnő arra a szintre, de ez Magyarországon elég sok időbe telhet, mivel a színvonal jelen pillanatban visszafelé halad.
"Lássatok már túl a közbiztonságon...."
Azért az nem egy elhanyagolható dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!