Mi a probléma a Jobbikkal? Miért nem szeretik a pártot?
Szeretnék érdemi választ kapni, miért gyűlölik a pártot az emberek, azon kívül, hogy nácik, szélsőségesek, rasszisták, antiszemiták... stb.
Nem hinném, hogy tisztában vannak a fogalmakkal azok, akik ilyeneket gondolnak és mondanak a pártról.
Annyi a gond vele h egy könyvet is te le lehetne vele írni.
De parancsolj.
Mások nemzeti jelképeinek meggyalázása.
Orosz és Iráni nyalizás.
Rasszizmus
Antiszemitizmus
Homofobia
Szerintük mindenki nemzetbiztonsági kockázatot jelent mint a zsidók, melegek,az MSZP a Fidesz, Együtt... csak ők nem.
A híveik szerint ugye aki nem velük van az hazaáruló és nem magyar. Na ezt kikérem magamnak. Én és még sokan mások sokkal régebben élünk itt mint sem h a Jobbik létrejött volna a 11-évével ugyebár.
És elvileg azért van több párt rendszer h választhassunk közülük.
Gyűlölik az EU-t de a Brüsszeli pénzeket se nem gyújtják fel se nem szórják ki az ablakon a zászlókkal ellentétben.
Remekül értenek hozzá hogy kel embereket származásukban, vallásukban, és szexuális hovatartozásukban megalázni.
Mellesleg ők is tele vannak melegekkel meg drogosokkal akiket ugye annyira utálnak.
Istenítik Horthy-t meg Hitlert no komment.
Ők a primitívség ne továbbijai.
"A jobbik nem antiszemita."
A jobbik nem antiszemita és nem is náci, csak a szavazótábora. Sőt nem csak antiszemiták, hanem antimagyarok, sőt teljesen emberellenesek.
A cigány bűnözésről meg annyit, hogy a nap mint nap elkövetett gyilkosságokat fehérek követik el. És mivel magyarországon a fehérek közül a tőlünk egyel nyugatra lévő országból származók vannak többen, ezért egyértelmű melyik ideggyenge banda is felelős a nap mint nap hallható "leszúrta a feleségét, lemészárolta a családját, a feleségével vízbe fojtották a nagyszülőket" dolgokért. Miért szavazzak olyanokra, akik úgy sem fogják megoldani a dolgokat, és nem képviselik az érdekemet? Igen, nem lakok cigányok mellett, épp ezért nem érint a dolog, de aki véletlenül olyanok mellett lakik, akkor az költözzön el. Miért kényszeríti rá az egész országra az ideggyenge rocker fiatalok elmebeteg ötleteit, ahelyett hogy ő maga megoldaná a dolgot, és elköltözne? Az ember általában ott marad, ahol neki a legjobb. Ha nem jó nektek, akkor miért maradtok itt? Tessék nyelvet tanulni és kiköltözni, vagy ha maradtok, akkor tűrjetek, a magyarok sem kaptak jobbat tőletek. És most sem kapnak.
" Miért kényszeríti rá az egész országra az ideggyenge rocker fiatalok elmebeteg ötleteit, ahelyett hogy ő maga megoldaná a dolgot, és elköltözne?"
Miért rocker? Tudod, hogy kik a rockerek? Tudod, mi a rock?
Miért keversz bele olyan dolgot, amihez semmi köze sincs a témának?
Aztán miért kellene elköltöznie annak teszem azt, aki egy életen át dolgozza magát hülyére a lakásért, de a Viktatúra a gettócigánynak kiadja a szomszéd házat önkormányzatilag, szóval kb. ingyen? Érzed, miket írogatsz?
21-es kommentelőnek:
"Annyi a gond vele h egy könyvet is te le lehetne vele írni."
És utána elkezdesz címszavakban felsorolni, nem vagy valami jó érvelésben.
"Mások nemzeti jelképeinek meggyalázása."
Te arra az esetre gondolsz amikor Gaudi kidobta az EU zászlaját a Parlamentből? Az magánakció volt, ráadásul Gaudi nem Jobbikos tag. Más nemzeti jelkép meggyalázásokról nem tudok, kérlek linkelj nekem róla.
"Orosz és Iráni nyalizás."
Jó viszonyban vannak velük ez kétségtelen, egy párt nem zárkózhat el a többi nemzet elöl. Megvan a Jobbiknak a preferencia rendszere, ugyanúgy megy van a Fidesznek vagy az MSZP-nek a magáé. Most mondhatnám hogy EU vagy USA vagy Izrael nyalizók ők. A nyalizás jelző túlzás, a hatásfok elérésért tetted be, amit nem kéne egy jó érvelésben.
Rasszizmus
Elmondtam már hogy a tisztes, dolgozó, becsületes cigányokat támogatják, és a tisztességtelen, csaló, betörőket pedig nem. Ugyanígy állnak hozzá minden emberhez, Nem rasszspecifikus ez a szemléletük.
"Antiszemitizmus "
Ezt már kifejtettem neked, de megismétlem. A Jobbik anticionista nem pedig antiszemita és ezt már 100x elmondták már. Ez az antiszemita kártya persze mindig jól jön, az izraeli kormány állandóan beveti ha a tetteiket bírálják.
"Homofobia"
Most az aki nem tolerálja a melegeket az homofób? És ez bűn? Negatív érték szerinted? Ezt megint kifejtettem az előző kommentemben, a keresztény vallásban a melegség elutasítandó érték.
"Szerintük mindenki nemzetbiztonsági kockázatot jelent mint a zsidók, melegek,az MSZP a Fidesz, Együtt... csak ők nem."
Legutóbb elharapódzott ez a ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot a politikai életben, mindenki mutogat mindenkire. Viszont ahogy te írtad az kimondottan erős túlzás, a Jobbik szerint az számít nemzetbiztonsági kockázatnak aki külföldi kormányok, politikusok vagy pénzcsoportok akaratát képviselik. Ha ez a dolog kétoldali, azaz kedvez mindkét nemzetnek, a népnek, akkor az nem hazaárulás, ha viszont pénzért, befolyásért megy akkor az már hazaárulásnak számít.
"A híveik szerint ugye aki nem velük van az hazaáruló és nem magyar."
Én is a hívük vagyok, mégsem vagdalkozom azzal hogy te most húzz haza ebbe vagy abba az országba. Minden pártnak megvannak a műveletlen, ostoba hívei és megvannak a jól tájékozott, intelligens támogatói is.
"És elvileg azért van több párt rendszer h választhassunk közülük. "
A Jobbik sosem képviselte azt az álláspontot hogy egypártrendszert vezessenek be. Vagy nem tudom hogy jön ez a kijelentés ide.
"Gyűlölik az EU-t de a Brüsszeli pénzeket se nem gyújtják fel se nem szórják ki az ablakon a zászlókkal ellentétben."
Nem szeretik az EU-t a jelenlegi formájában. 2004-ben olyan csatlakozási szerződéseket írtunk alá, amelyek kedvezőtlenek voltak hazánk számára, de nem úgy az EU számára. Ezeket a szerződéseket szeretnék felülbírálni, valamint az EU-t a nemzetek Európájává szeretnék fejleszteni, nem pedig az Európai Egyesült Államok mintáját követik.
A nemzetek Európája azt jelenti, hogy mind a német, mind a magyar, román stb nemzetek megőrzik nemzeti identitásukat, kultúrájukat, a szövetség egyfajta kétoldali összetartozásról szól.
Az egyesült államok koncepciója pedig a nemzeti identitás eltörlését a nemzeti kultúra lerombolását jelenti, egy nagy állam létrehozása mellett van, melyben az "európai" nép élne, ezt szeretné megvalósítani.
A Jobbiknak fontos a magyar kultúra, identitás és történelem ápolása, ezért Nem áll ki az egyesült államok koncepciója mellett.
"Remekül értenek hozzá hogy kel embereket származásukban, vallásukban, és szexuális hovatartozásukban megalázni.
Mellesleg ők is tele vannak melegekkel meg drogosokkal akiket ugye annyira utálnak. "
Sok ember akkor érzi magát megalázottnak, ha olyat mondanak ki amivel ő nem ért egyet, amit nem ő képvisel, ez egy rossz emberi reakció amit később felhasználnak politikai célokra.
Ilyen például a cigány bűnözés kijelentése.
Most a Jobbik kimondja az hogy cigány bűnözés van, ami igaz is mert ugyanúgy van magyar bűnözés, ruszin bűnözés, francia bűnözés és a kriminológia meg is tudja különböztetni ezeket egymástól, más-más aspektusai vannak.
"Istenítik Horthy-t meg Hitlert no komment."
Hogy kit istenítenek az emberfüggő, a több mint egymilliós Jobbikos tábor egymillió meg száz mást embert tisztel.
Istenítés az megint egy túlzás, bár az egész kommented azzal van tele.
Én személy szerint Horthyt tisztelem, nagy embernek tartom, a kommunisták állítottak be őt fasisztának meg rosszból politikai okokból, népellenséget akartak csinálni Horthyból hogy a régi támogatói körét letörjék és megerősítsék a kommunista tábort.
Horthyt SOHA nem ítélték el a nemzetközi bíróságon tetteiért, nem szabtak ki neki sem halál se börtönbüntetést.
Különben zsidó vallásúak ezreit mentette meg a II. vh során, az akkori zsidóság nagy embernek tartotta, megmentőnek tartotta őt.
Ő sose támogatta a deportálásokat, a német törekvéseket próbálta gátolni lassítani. Ennek ellenére rengeteg kényszerintézkedést kellett neki és a kormánynak végrehajtania német nyomásra, amikor pedig nemet mondott leváltották és Szálasyt tették a helyére.
Te a kommunista történelem tankönyvből tanulhattál vagy pedig azoktól a félreinformált ismerőseidtől szereztél ismereteket Horthyról, akiknek a véleményét a kommunisták alapozták meg.
Hitler istenítéséről is írsz. Ő megint egy olyan történelmi alak akiről erősen megoszlanak a vélemények. A győztes hatalmak őt a legnagyobb ördögként, az akkori németek pedig a legnagyobb hazafiként tartották számon.
Az biztos hogy nem volt egy buta ember, mert elért, azt mondják elég intelligens volt, bár elég indulatos is, vagy csak a média állítja be annak. Nekem nincsen olyan Jobbikos ismerősöm aki Hitlert éltetné, de szerintem nem is bűn, döntse el az ember maga kit tekint példaképnek és kit nem.
"Ők a primitívség ne továbbijai."
Én Horthyt tisztelem, egy rendkívül művelt, több nyelven beszélő ember volt (nemzetközi bíróságon ezen meg is lepődtek, mindig olyan nyelve válaszolt amin kérdezték. Nagyon szerette a sportokat, elvileg öregkorában is könnyen átúszta a medencét 1 levegővétellel. Fontos volt számára a család, amikor elrabolták az egyik fiát a németek, hamar lemondott hogy őt visszakaphassa. Közpolitikai szereplésére jellemző volt a magyar érdekek képviselete, a magyar emberek védelme vallásra és nemzetiségre való tekintet Nélkül.
Nevezz engem primitívnek, én jeles érettségit szereztem, angol felsőfokú nyelvvizsgám van és egyetemre készülök most az ősszel.
Ráadásul a te kommented tele van indulattal, gyűlölettel, hitelt így nem érdemelnek a szavaid
"Nem véletlen h 10%-on állnak."
Értem én, hogy régen néztél tévét, azt is hogy felétek nem hordanak ki újságot. Node még,a netet is kikötötték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!