Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a probléma a Jobbikkal?...

Mi a probléma a Jobbikkal? Miért nem szeretik a pártot?

Figyelt kérdés

Szeretnék érdemi választ kapni, miért gyűlölik a pártot az emberek, azon kívül, hogy nácik, szélsőségesek, rasszisták, antiszemiták... stb.

Nem hinném, hogy tisztában vannak a fogalmakkal azok, akik ilyeneket gondolnak és mondanak a pártról.

2014. jún. 6. 04:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
39%
Nincs vele probléma. Csak az ostoba emberek nem szeretik.
2014. jún. 6. 06:03
 2/25 anonim ***** válasza:
35%
Ki akarnak lépni az unióból, "zöld" országot szeretnének, ami újabb pénz. Hiába vigyázunk a környezetre mi, ha romániába nem, átjön a levegő
2014. jún. 6. 06:32
 3/25 anonim ***** válasza:
52%
Hát nem fogom emiatt koptatni a billentyűzetet.
2014. jún. 6. 06:47
 4/25 anonim ***** válasza:
65%

Gazdaságilag: Atnézve csak az utóbbi 4 évnyi tevékenységét, eléggé úgy látszik, mintha a fidesz báb pártja lenne... és most még politikailag is korrekt voltam. Javaslom mindenkinek a gazdasági mutatókat, mint segédanyagot a politikai pártok megítéléséhez. Sok meglepetés van benne.

Eszmeileg: Európában elindult valami érthetetlen láz a liberalizmus jegyében. Az Eurovíziós Dalfesztivál után is látjuk, hogy Koncsita Kolbászok lengedeznek a nyugati demokrácia langyos szellőjében, ha az utcára nézel, nőies férfiakat és férfias nőket látsz. Érthető, hogy nem népszerű egy szélsőséges párt, aki valahol meghúzná a határt. Mondjuk én liberálisnak tartom magam, de ami folyik itt és innen nyugatra az már kissé forgatja a gyomrom, amitől előbb-utóbb szivárványt fogok hányni.

Politikailag: Az ok abban keresendő, hogy a viselkedésük talán egy picivel jobb, mint az LMP-jé. Már nem jellemző, hogy felvonulnak, de az továbbra is szokásuk, hogy mindenbe beleokoskodnak, mindenki szavába vágnak és indulatból politizálnak. Emiatt elég nehéz őket komolyan venni.

De nem kell mindent készpénznek venni, ez az én nézőpontom, amit megosztok veletek. Érdekelne egy hasonlóan felépített ellenvélemény.

2014. jún. 6. 07:06
 5/25 anonim ***** válasza:
81%

Parancsolj.

Nem szavazok a Jobbikra, mert:

- a gazdaságpolitikája csőkommunista, az elzárkózásról és az államosításról szól, és a hülyék komolyan azt hiszik,

hogy ez megoldaná a gazdasági boldogulásunkat a kövi 10 évre... hihetetlen, hogy nincs közöttük egy értelmes

közgazdász.....

- a büntetőpolitikája egyszerűen demagóg, sokkal rosszabbnak festi le az ország helyzetét a valóságnál, és olyan

eszközöket javasol a megoldásra, amiket már próbáltak 70 éve külföldön, és természetesen nem működtek (pl.:

önellátó börtön)

- egyszerre próbálnak megfelelni az értelmiségi táboruknak, és a kőagyúaknak, ami miatt kénytelenek néha igen

komoly önellentmondásokba keveredni

- speciel felőlem csináljanak a melegek, amit akarnak, és kicsit furcsának tartom, hogy ennyi időt és energiát

ölnek egy olyan kérdésbe, ami nagyságrendileg a társadalom mondjuk 98%-a számára totál lényegtelen... miért ne

vonuljanak fel, ha kedvük van? akinek nem tetszik, nem nézi, ez így működik. nekem sem tetszik pár dolog, mégsem

akarom erővel betiltatni

- az Izraelt bíráló politikájukkal bár egyetértek, de azért zavarbaejtően nagy hangsúlyt helyeznek ennek az egy

országnak a jogtiprásaira, bezzeg Putyinnak mindent szabad. ja, és amúgy Izrael témáját félretéve egyes támogatóik

divatból zsidóznak, ami elég ellenszenves dolog

- és az extra bónusz: hogy van bőr a pofájukon a "politikusbűnözésről" papolni, amikor náluk ugyanúgy megjelennek

ezek? üzemanyagköltséggel való visszaéléstől kezdve sikkasztáson át a juhászoszkár-féle közmunkásprogramban

megvalósított csalással az élen (állampénzen műveltette saját tulajdonú földjeit velük). ha létezne is ilyen

büntetőjogi kategória, hogy "politikusbűnözés" -természetesen nem létezik-, akkor sem a jobbik tisztje lenne ez

ellen fellépni, mint a mindenható jóúristennek, hanem egy független belügyi szervnek mondjuk.

2014. jún. 6. 08:30
 6/25 anonim ***** válasza:
73%

Tessék egy rövid lista:

- tagjaik folyamatosan tarkólövéssel fenyegetnek mindenkit aki nem ért velük egyet

- tagjaik folyamatosan zsidógyűlöletet támogatnak

- tagjaik folyamatosan cigánygyűlöletet támogatnak

- tagjaik folyamatosan homofóbok

- félkatonai szervezeteket próbálnak lépten-nyomon felállítani, én meg nem szeretem az ittas, fanatikus, kötekedő alakokat fegyverrel a vállukon

- ész nélkül kiáltoznak teljes nemzetközi elszigeteltséget

- hajtanak a szekularizáció felszámolására, bevezetnék az államvallást, és üldöznének mindenkit aki nem keresztény

- emlegetik a Nagy Agyarország visszaállítását, ami háború indítását jelentené

- nem szólnak rá az olyan tagokra, képviselőkre, szimpatizánsokra akik tarkólövést emlegetnek

- népnemzetiek. Tudod ki volt a nonpluszultra népnemzeti? Adolf Hitler.

- senkivel nem hajlandók együttműködni még belföldön sem

- támadják a saját polgáraikat, amit egyetlen épeszű politikusnak sem szabadna megtennie

-----------

És hogy kreatív legyek, bár tudom hogy nem érdekel senkit: LEHETNE jól csinálnia Jobbikot. A problémák amiket fölvet létező problémák. Persze nem úgy, és nem úgy kezelendők ahogy ők csinálják.

Mert

- probléma van a cigánysággal. Végre nem az ablakon kéne kidobni milliárdokat, hanem eredményt is kéne követelni érte. Önmagukban viszont nem a cigányok a hibásak.

- probléma van a judaistákkal. Mai napig nem tudjuk pl. miben hisznek. Első lépés hogy Talmudot Magyarul!

- probléma van a munkanélküliséggel, jövedelmekkel, miegymással. Úgy űnik valóban túl gyorsan halad az EU, fékezni kéne, EGYELŐRE többet meghagyni a nemzet-országoknál. Több koordináció, kisebb lépések, nagyobb stabilitás.

- probléma van a politikusok elszámoltathatóságával. Nagyon komoly probléma. Pl. jelenleg egy kellő többség nélkül elfogadott alaptörvényt használnak, ami több ponton nemzetközi törvényeket is sért.

- probléma van a fővállakozók elszámoltathatóságával. Mindenki tudja hogy az egyik legnagyobb probléma ebben az országbana körbetartozás, és a ki nem fizetett alvállalkozók (akik konkrétan munkát is végeznek). A bankár ettől még alapvetően nem gonosz persze. A megoldáshoz meg kellene egyszemélyben jogi, közgazdasági és politikusi diploma - hát hajrá.

2014. jún. 6. 08:38
 7/25 anonim ***** válasza:
70%
Elárulnád, hogy nekem mi a bánatos senyvedt fa-znak kellene szeretnem éppen ezt a bandát?
2014. jún. 6. 09:29
 8/25 anonim ***** válasza:
79%
Tisztelem azt aki hosszan elemzi, hogy miért nem kell szeretni. Az én értékrendembe nem tartoznak bele.
2014. jún. 6. 10:02
 9/25 Marczell ***** válasza:
32%

A rövid listás kommentelő szavaira szeretnék válaszolni:

"- tagjaik folyamatosan tarkólövéssel fenyegetnek mindenkit aki nem ért velük egyet"

Én mindennap olvasok, hallgatok híreket, politikai tartalmakat de egyszer nem hallottam volna hogy a Jobbik ezt az állást képviselné. Ez egy koholt vád.

- tagjaik folyamatosan zsidógyűlöletet támogatnak

Újabb hamis állítás, a Jobbik anticionista, nem pedig antiszemita. Mit jelent a két fogalom?

antiszemita = zsidóellenes, zsidógyűlölő

anticionistát vezessük le a cionista kifejezésből:

zsidó nemzeti mozgalom, amelynek célja egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása, illetve helyreállítása, másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban.

Az anticionizmust képviselő emberek tehát ellenzik az erőszakos térnyerést a zsidóság számára.

Különben vannak anticionista zsidók is, kik azt képviselik hogy Izrael államnak nem szabad léteznie hitvallásuk szerint.

"- tagjaik folyamatosan cigánygyűlöletet támogatnak "

A tisztességtelen, tolvaj, betörő, 10 gyereket nemző de azokat fel nem nevelő cigányokkal van bajuk. A dolgozó, rendszerető cigányokkal nincs bajuk, ezt sokszor el is mondják a politikai beszédeikben.

"- tagjaik folyamatosan homofóbok "

Ezen logika szerint létezik akkor ideiglenes homofób is^^

Induljunk ki abból hogy keresztény értékeket képviselnek és a keresztény vallásban nem elfogadott a homoxeszualitás (direkt így írom le, különben megbüntetnének csúnya beszédért)

"- félkatonai szervezeteket próbálnak lépten-nyomon felállítani, én meg nem szeretem az ittas, fanatikus, kötekedő alakokat fegyverrel a vállukon "

Polgári önvédelmi szervezeteket támogatnak. Ezzel nincs semmi baj, mivel a rendőrség nem éppen hatékony a bűnüldözésben, megelőzésben, épp ezért a polgárok alulról szerveznek védelmi szervezeteket saját biztonságuk érdekében. Fegyveresekről beszélsz? Én még egy gárdistán nem láttam "fegyvert" bár ez nagyon átfogó fogalom, te minden bizonyára a konyhakésben is fegyvert látsz.

"- ész nélkül kiáltoznak teljes nemzetközi elszigeteltséget "

Ész nélkül itt csak te kiáltozol, különben nem szigetelődnek el nemzetközileg. Jó viszonyt ápolnak a törökökkel, az oroszokkal, a lengyelekkel, szorgalmazzák a keleti nyitást (igen, ez is Jobbikos találmány, a Fidesz elég sok Jobbikos kezdeményezést sajátít ki magáénak.)

"- hajtanak a szekularizáció felszámolására, bevezetnék az államvallást, és üldöznének mindenkit aki nem keresztény "

Ez kissé ellentmondásos kijelentés. Szekuralizáció az egyházi birtokok államosítását jelentei. Na már most te szerinted egyszerre vezetnék be a kereszténységet nemzetvallásként (ami különben mai nap is az, lásd magyar alkotmány) és vennék el a földeket a keresztény egyháztól. Ilyen gyakorlatban nem létezik. Üldöznék a nem keresztényeket? Újabb koholt vád, ilyen nem szerepel a kampányukban, tessék elolvasni először hogy mit képviselnek -> országgyűlési program, eu-s program (érdekes módon csak a Jobbik állt elő teljes választási programmal).

"- emlegetik a Nagy Agyarország visszaállítását, ami háború indítását jelentené "

Annyi igaz hogy támogatják a külföldi magyarok autonóm törekvéseit, de hogy erőszakkal foglalnák vissza Trianon előtti határokat, az egy újabb koholmány ellenük.

"- nem szólnak rá az olyan tagokra, képviselőkre, szimpatizánsokra akik tarkólövést emlegetnek "

Kérlek linkelj nekem ilyen tarkólövéses fenyegéseket.

"- népnemzetiek. Tudod ki volt a nonpluszultra népnemzeti? Adolf Hitler."

Nacionalisták, számukra jelent valamit magyarnak lenni. Ápolják a magyar kultúrát, a hagyományokat. Tudom hogy ez ciki dolognak számít, ti úgy nevezitek hogy "magyarkodnak". Szerintem szomorú hogy odajutottunk hogy aki büszkén vállalja magyarságát azt lenácizzák, fasisztázzák, nyilasozzák.

"- senkivel nem hajlandók együttműködni még belföldön sem"

A nagyobb pártok közel értelemszerűen egyikkel sem, más értékrend, más érdekképviselet. Kisebb pártokat annyira nem ismerem, nem tudom milyen a viszonyuk a Jobbikkal.

"- támadják a saját polgáraikat, amit egyetlen épeszű politikusnak sem szabadna megtennie"

Támadják a csalót, a tisztességtelent, a gazembert. Támogatják a tisztességest, a becsületest.

Különben nemrég mondta ki a kúria azt az ítéletet hogy a Jobbik nem szélsőséges párt. Ergo a legfelsőbb jogbíróság előtt tisztázta magát a Jobbik. Állandóan nyeri azokat a pereket, melyekben rágalmazás, vagy koholt vád éri őket.

2014. jún. 6. 13:43
 10/25 anonim ***** válasza:
54%
Mert Vona Gábor nem adna Segílykét!!!
2014. jún. 6. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!