Mi a probléma a Jobbikkal? Miért nem szeretik a pártot?
Szeretnék érdemi választ kapni, miért gyűlölik a pártot az emberek, azon kívül, hogy nácik, szélsőségesek, rasszisták, antiszemiták... stb.
Nem hinném, hogy tisztában vannak a fogalmakkal azok, akik ilyeneket gondolnak és mondanak a pártról.
Valóban, akik gyűlölnek, általában nincsenek tisztában fogalmakkal. Sőt, kifejezetten zavarja őket, ha a fogalmakat tisztába akarják tenni.
Viszont mit gondoljunk azokról, akik nem látnak problémát a Jobbikban, vajon ők mennyire vannak tisztában fogalmakkal?
A Jobbik egy párt. A pártokat azért hozzák létre, hogy előbbre vigyék a társadalmat. Legalábbis elvileg ezért hozzák létre. Mára a gyakorlatban azért szokás pártot alapítani, mert vezetőiknek rendkívül jól jövedelmező. A perdöntő tehát, a vezetők mit akarnak. A Jobbik vezetői nem akarják előbbre vinni a társadalmat, bár ezt kétségtelenül erősen hangoztatják. Ha akarnák, nem hirdetnének erőszakot, nem hirdetnének rendet, mert tudniuk kell, hogy az általuk elgondolt módon az csak további erőszakot szül. A Jobbik vezetői még azt sem mutatták be, értik az alapvető okokat, értik, miféle problémákat kéne megoldani. Azt pláne nem mutatták be, hogy - feltéve hogy értik - hogyan lehetne a célokat elérni. Amit bemutattak, az vagy populista demagógia (viszont kétségtelen, hogy erre kényszerültek, ha egyszer a tömeg ezt akarja hallani), vagy dilettantizmus (ami azt jelenti, hogy javaslataik megvalósíthatóságának megcáfolásához még nagy szakértelem se kell, elég a józan ész). Azt kell gondolnom, ezt ők is tudják. Csak a valódi céljaikhoz ez nem számít.
Sőt azt is kell gondolnom, ma párt nincs, amely a társadalmi felemelkedést akarná. Legfeljebb néhány ember van ilyen egyes pártokban, nagyon csekély lehetőséggel. Akár a Jobbikban is.
#6 ma 08:30
"a büntetőpolitikája egyszerűen demagóg, sokkal rosszabbnak festi le az ország helyzetét a valóságnál"--> van pofád ezt leírni? fogadjunk egy rózsadombi selyemfiú vagy? gyere el ide Ároktőre 1 óra múlva sírva rohannál hazáig.Egyből megváltozna a véleményed az ország helyzetéről.
"A Jobbik vezetői még azt sem mutatták be, értik az alapvető okokat, értik, miféle problémákat kéne megoldani. Azt pláne nem mutatták be, hogy - feltéve hogy értik - hogyan lehetne a célokat elérni."
Egy újabb felszínes gondolat.
Itt van a 85 oldalas pártprogramjuk. Itt leírják a problémákat és megoldást mutatnak hozzájuk.
Most akik itt össze-vissza hordtak szennyet a Jobbikról, azoknak azt ajánlom hogy hallgassanak Jobbikos politikai parlamenti beszédeket vagy olvassák el a pártprogramot.
Különben én is elítéltem ezt a pártot addig amíg meg nem ismertem, addig bedőltem a média riogatásának. Szerintem ti is ilyenek vagytok, farkast kiáltotok, de meg se fordulna a fejetekben megismerni azt amit a Jobbik képvisel. Megbélyegeztétek pár éve a Jobbikot és azóta ha felmerül a neve csak köpködtök. Másik kommentem 0%-on áll holott teljesen jó ellenérveket hoztam fel, de senki nem cáfolta meg őket. Végül is így a kényelmesebb, gondolatpárbaj helyett, ítélethozatalról szól a fórum politikai része.
Különben 20%-ot értek el országgyűlési és 14.5%-t az EU választáson szóval még az adatokkal sem vagy tisztában.
Na meg attól hogy a Jobbik nem ítéli el az oroszokat vagy az irániakat akkor máris népárulónak kell őket tekinteni?
A média azt tanítja különben hogy a nyugat a jó, usa és eu az igazságosság és demokrácia nevében cselekszik, míg azok akik ellenállnak a gazdasági, politikai térnyerésüknek, azok gonoszak, antidemokratikusak, terroristák. Téged meggyőzött az agymosásuk.
67% olvasom a kommentjeidet, teljesen egyetértek vele. Ha valaki ki tud lépni az agymosás alól, és nem azt szajkózza :CSAK A FIDESZ!!!BEEEEEEE!!!! pedig azt sem tudja mit beszél, csak az agymosás hatása alatt áll. Én is ilyen voltam, sajna. De megjött a Jobbik eszem. Nem Jobbik hívő lettem, hanem olyan pártot találtam, akik azokat az értékeket képviselik, amit én. Ha valaki ezt nem látja be, azzal komoly bajok vannak. Én, aki kb 20 évig fidesz függő voltam, nem értem az embereket. Régen normális pártnak indult, ma sorra verik át a népet. Pedg lehetett volna jól is csinálni!
Mintha egy tőrt szúrnának belém, amikor nap, mint nap olvasom a szemétségeiket. Mást nem zavar? Vagy még nem jött el az ideje, hogy magukba nézzenek, nem szenvedtek még eleget?
Nálam ez verte ki a biztosítékot:
Mi ez, ha nem agymosás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!