Mit gondoltok az LMPről? Szerintetek fenn fog maradni?
"Hát igen, harmadik utas politikát folytatnak, de szerintem most (szemben a korábbi kezdeményezésekkel: centrum, ilyenek) elég kiábrándultak az emberek ahhoz, hogy bejutasság őket."
Eddig MINDEN választás előtt elterjedt volt az az elmélet, hogy "az embereknek elegük van a két oldalból, eljött a harmadik erő ideje". Aztán mindig kiderül, hogy ez nem elég az 5%-hoz.
"És ez szerintem nem is rossz: kicsit idealisták, kicsit zöldek, de fiatalosak, lendületesek, demokraták."
Idealisták, azaz közük nincs a valósághoz, hanem olyan vitákat folytatnak, olyan konfliktusok érdeklik őket, amelyek a Múzeum körúton túli világban nem ismertek. Zöldek, vagyis olyan ügyet karolnak fel, amivel Mo.-on még senki sem lett népszerű. Fiatalosak, mert fiatalok. "Lendületesek" - üres szlogen. Demokraták: kétségkívül, különben nem indulnának demokratikus választáson.
"Sok liberális szellemiségű ember van aki gusztustalannak tartja az SZDSZ politikáját"
Az SZDSZ politikáját minden tisztességes liberális és nemliberális gusztustalannak tartja.
"hogy a városi értelmiség támogatja őket, az szerintem nem rosszat jelent, hanem jót."
Azt jelenti, hogy a törzsbázisa 100-200 ezer fő körül lehet, vagyis alapjáraton labdába se rúghat. Tehát rosszat jelent. Az LMP nem tud hatni a széles tömegekre, mert fogalma sincs, hogy mi érdekli az embereket (leszámítva a pár tízezer hozzájuk közel álló hippit és egyetemistát), azaz nem ért a politikához. A politikának vannak játékszabályai, és pusztán attól, hogy "lehet más", nem fognak megváltozni.
Jóravaló, szimpatikus emberek, de nem fognak jutni semmire, és megérdemelten. Nem nekik való a politika.
"a szadesz emberei állnak az LMP mögött."
Nincs rá bizonyítékod.
Mondom, személyesen ismerek embereket az LMP felső vezetéséből. Gyűlölik az SZDSZ-t, mint minden értéknek és ideálnak az elárulóját, amiben ők régen hittek.
Nézd, nyilván minden párt szavazatokat akar elszedni a többitől, és nyilván minden parlamenten kívüli párt a jelenlegi politikai szisztémától megcsömörlöttekre vadászik, ilyen módon egymással konkurrál, ebben nem látok semmi ördögit.
01 32
"ebben nem látok semmi ördögit."
Ördögit én sem látok benne, csak ötlettelenséget.
Minden kezdő politikus azt hiszi, hogy az "általános megcsömörlöttség"-et fogja kiaknázni egy harmadikutas párttal. Egyébként minden politizáló harmadéves gimnazista eljut eddig az ötletig, hogy majd ha nagy lesz, alapít egy ilyen pártot. A profik azonban tudják, hogy a modern néppárti politizálásnak ez a bizonyos megcsömörlöttség az állandó alaphangulata, és erre rájátszani nem garantál semmit.
"Majd mi máshogy csináljuk", mondja a centrumos, emus, homés, zöldpárti vagy elempés politikus. Kb. mintha a gulyásleves-főző versenyt úgy akarná megnyerni, hogy halálosan eredeti és innovatív módon barnaszósszal csinálja a saját gulyását.
Nem lehet máshogy csinálni. Ahogy nem lehet más a matematika, nem lehet más a kémia, nem lehet más a sakk és a pingpong, úgy nem lehet más a politika sem. Így pl. egyetlen példát sem lehet felsorolni sikeres pártra, amely nem bal- vagy jobboldali. Az "alternatív" pártok egyik országban sincsenek a fasorban sem, talán a német zöldek kivétel, bár őket is elég jól be lehet sorolni a baloldalra. Ha az LMP azt hiszi, hogy ő majd túlteszi magát az értelmetlennek vélt bal-jobb ellentéten, ezzel csak azt árulja el, hogy nem érti a politikai alapfogalmakat (pl. baloldal, jobboldal).
Első számú kommüntelőtől kérdem , mit ért el a jobbik?
Mert szerintem semmit! Az hogy felszólalták az ep-ben illetve a parlamentben az csak kötelesség nem eredmény!
"Első számú kommüntelőtől kérdem , mit ért el a jobbik?"
Semmit, leszámítva azt, hogy sokat DUMÁLT arról, hogy a többi párt csak dumál, bezzeg ők.
Még egy-két év, és még a lassú felfogású jobbiknyikok is meg fogják érteni, hogy Vona az új, bár humortalan és ellenszenves Torgyánjózsi.
01:32 vagyok.
Sajnos a zsidó média elferdíti az eseményeket. A közszolgálat pénzéből propaganda műsorok zajlanak (nap-kelte) az emberek pedig leülnek és nézik. Ha kormányváltás lesz, abban biztos vagyok, hogy ezek el fognak tűnni egy jó időre.
A média nem hangoztatja, hogy a jobbik miket tesz, mi a programjuk. Megpróbálja lejáratni, fasisztázni, kigúnyolni.
Ezért nem hallasz felőlük.
Javaslom, olvass kicsit utána, mielőtt véleményt fejtesz ki.
"A média nem hangoztatja, hogy a jobbik miket tesz"
Akkor "hangoztasd" te. Tehát: miket tesz a jobbik?
Teljesen mindegy mit írok neked válaszként, mert mind a ketten más ideológiát vallunk.
A Jobbik felemeli a hangját a külföldi magyarveréseknél. Magyarország tétlenül nézi, hogy hogyan nyomják el a magyar kisebbséget Szlovákiában, Romániában, stb.
Viharkárok enyhítene
Árvízvédelem ( Hernád mentén cigányok lakta falvakban a gárda ment homokzsákot pakolni. Itt gárdisták és cigányok együtt pakolják a homokzsákot.
Jégkár-elhárítás
Karitatív tevékenység
Véradás
Rokkant idős embereknek segítése.
Tisztességes cigány családok megvédése
Többgyermekes család segítése
Mindegyikre tudok linket küldeni.
Magyarországon a közbiztonságot jól meg kel szervezni.
Neked ellenedre lenne, ha Budapest 8. illetve 9.-ik kerületében, a miskolci avason, vagy vidéken rend lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!