Mit gondoltok az LMPről? Szerintetek fenn fog maradni?
Az elempé csak azokra tud hatni (azokra se sokáig), akik vagy túl fiatalok ahhoz, hogy emlékezzenek, vagy egyszerűen rövid az emlékezetük.
Minden választáson meg szokott jelenni egy-egy elempé típusú párt. 1994-ben a zöld párt (Medveczky), 1998-ban a Harmadik Oldal Magyarországért és az Együtt Magyarországért Unió, 2002-ben a Centrum Párt, 2006-ban az Élőlánc.
Ezek mindig oldalaktól független új politikát szoktak ígérni, vagy zöld politikát, vagy a politika megújítását, vagy más hasonló holdkóros bolondságokat. És a történet mindig ugyanúgy végződik: a választáson elérnek a szervezettebbek 1-2%-ot, a szervezetlenebbek 0,2-0,3%-ot, aztán egy év múlva már senki sem emlékszik rájuk.
Van egy olyan érzésem, hogy 4 év pont elég ahhoz, hogy az ember elfelejtse a "lehet más a politika" típusú képződményeket, így 4 évenként mindig starthoz fog állni egy ilyen pártocska, mindig ugyanolyan eredménnyel.
"mi a véleményetek róla? tényleg egykori SZDSZesek?"
Gyakorlatilag egyetlen volt szdsz-es sincs a soraikban, és gyűlölik az szdsz-t. Ismerek lmp-s vezetőket. Nem állnak közel egyik párthoz sem, de ha már mondani kell egyet, akkor a munkáspárthoz állnak kicsit közel.
Annyiban viszont zavarbaejtő a hasonlóság az szdsz-re, hogy ugyanazok az arcok szavaznak rá, mint a 90-es években az szdsz-re: belvárosi értelmiségiek, írók, költők, zenészek, színészek, jogvédő aktivisták, mindenféle füvező hippik.
Hát igen, harmadik utas politikát folytatnak, de szerintem most (szemben a korábbi kezdeményezésekkel: centrum, ilyenek) elég kiábrándultak az emberek ahhoz, hogy bejutasság őket. És ez szerintem nem is rossz: kicsit idealisták, kicsit zöldek, de fiatalosak, lendületesek, demokraták.
Én rájuk adom a voksom, és bízom benne, hogy bejutnak. Sok liberális szellemiségű ember van aki gusztustalannak tartja az SZDSZ politikáját, sok fiatal főiskolás támogatja őket. Az meg, amit az előző hozzászóló írt, hogy a városi értelmiség támogatja őket, az szerintem nem rosszat jelent, hanem jót.
Kéne nekik egy jó kampány, mert a neten kívül még nem találkoztam velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!