Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a cikkről, amit egy Tanár írt jobbik-szimpatizáns diákjainak?

Figyelt kérdés

Tisztelt Jobbik-szimpatizáns egykori tanítványaim!

Naponta szembesülök vele a Facebookon, hogy rengeteg egykori tanítványom szimpatizál a Jobbikkal. Mint középiskolai történelem- és/vagy földrajztanárotok, valamennyire saját kudarcomként élem meg ezt. Persze a szomorkodás önmagában nem sokat ér, ezért próbálom megérteni, hogy miért álltatok a Jobbik táborába.

A Jobbikkal szimpatizálók egyik része azért teszi ezt, mert vonzó számára a jobbikosok cigánygyűlölete, antiszemitizmusa és magyarkodása. Ennek az oka leginkább a saját lelki sérüléseikben, sikertelenségükben és tudatlanságukban keresendő. Egy magát jól ismerő és elfogadó, önnön értékeivel és hibáival tisztában lévő ember számára nem vonzó a gyűlölködés, nincs szüksége arra, hogy a személyes kudarcaiért vagy a hazája nehézségeiért egyes embercsoportokat vagy a távoli múlt történelmi eseményeit okolja. Akik azért kedvelik a Jobbikot, mert jól esik nekik cigányozni és zsidózni, akiknek az önbecsüléséhez kitalált dicső múltra és a magyarság kritikátlan felmagasztalására van szükség, azokkal nem tudok mit kezdeni. Nekik felesleges továbbolvasniuk ezt az eszmefuttatást, nekik nem egy tanár kell, aki a történelem és a világgazdaság működését próbálja elmagyarázni nekik, hanem pszichológus, aki segít megbékíteni őket saját magukkal.

Persze nagyon sok fiatal, értelmes Jobbik-szimpatizáns nem ebbe a csoportba tartozik. Ők legfeljebb a többi jobbikos hatására cigányoznak és zsidóznak, igazából nem a gyűlölködés vonzó számukra. Őket érdekli a politika, szeretnék megismerni a világ működését, foglalkoznak a hazájuk jövőjével, javítani akarnak Magyarország helyzeten. Csak az elmúlt 15-20 évet élték át, ami alapján érthető, hogy elégedetlenek az ország jelenlegi vezetésével és a hatalmat eddig gyakorló politikai pártokkal. Fiatal korukból kifolyólag radikális változást akarnak, nem a több évtizedes munkától várják a megoldást, hiszen ilyen jellegű tapasztalatuk életkorukból kifolyólag nincsen. Radikális megoldást akarnak, és egy olyan eszmét, amiben lehet hinni, ami még nem járatta le magát. Ilyet ma Magyarországon csak a Jobbik kínál, hiszen olyan közérthető dolgokra hivatkozik, mint a haza és a nemzet, még soha nem volt hatalmon, és mindent megváltoztatna. Így aztán teljesen érthető, hogy sok felelősségteljes, értelmes fiatal is a Jobbikban véli megtalálni a számára szimpatikus politikai erőt.

Úgy vélem, hogy a legtöbben közületek is ebbe a csoportba tartoznak, ezért aztán nem is akarlak leszólni Titeket a pártszimpátiátok miatt. Viszont két fontos dologra mindenképpen fel kell hívnom a figyelmeteket. Először is arra, hogy a Jobbik gazdasági és szociális céljait nem lehet különválasztani azoktól a szélsőséges és antidemokratikus eszméktől, amit a követőinek többsége vall. A kettőre csak együtt lehet szavazni, csak az egyikre külön nem. Ha azért szavaznál a Jobbikra, mert meg akarod védeni a magyar dolgozók munkahelyeit, vagy mert jobb közbiztonságot akarsz, akkor azzal együtt arra is szavazol, hogy néhány nehezen körülhatárolható embercsoportot önkényesen megbélyegezzenek és hátrányosan megkülönböztessenek. Azonban nemcsak a kirekesztő eszmék és az agresszív retorika a gond a Jobbikkal. A másik dolog, amit mindenképpen észre kell vennetek, az a Jobbik egyszerűsége. Ez a párt minden kérdésre a létező legegyszerűbb választ adja. Ha megnézitek a párt programpontjait, meghallgatjátok vagy elolvassátok politikusainak nyilatkozatait, akkor láthatjátok, hogy abban nincs más, mint álmok felsorolása. Tényleges megvalósítási terv nincs mögöttük. Nincs, mert nem is lehet: ebben a formában mindegyik megvalósíthatatlan. Márpedig megvalósíthatatlan tervekre nem lehet építeni egy ország sorsát, a vágyak felsorolása nem helyettesíti a kidolgozott programot. Ha valaki radikális változást akar, akkor ahhoz nemcsak cél kell, hanem megvalósítási javaslat is - ilyet pedig a Jobbik nem tud felmutatni.

Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb Ti is észreveszitek ezeket az ellentmondásokat a Jobbikban. Ahogy telnek az évek, ahogy egyre több tapasztalat lesz mögöttetek, már Ti sem a radikális megoldásokat várjátok majd a politikától, és nem hiszitek el, hogy a célok kijelölése elegendő azok eléréséhez. Ha ez így lesz, akkor biztosan nem fogtok majd olyan pártokhoz kötődni és olyan pártokat reklámozni, mint amilyen a Jobbik.

[link]

2014. ápr. 9. 23:34
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
85%

"Az nem jut az eszetekbe, hogy azokat a problémákat kellene megoldanotok amelyek miatt szavaznak a jobbikra, aztán okafogyottá válnának?"

Vona Gáborral kapcsolatban idézek:

"Beszédében úgy fogalmazott, hogy a Jobbikot nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni: azokat a problémákat, amelyek a Jobbikot életre hívták, „mint egy társadalmi immunreakció”, meg kell szüntetni, és akkor a Jobbik meg fog szűnni.

Ilyen problémának nevezte, hogy adjanak munkát és megélhetést a magyar embereknek, teremtsenek biztonságot és adják vissza a nemzet büszkeségét. „Ha ezeket megteszik, akkor a Jobbik el fog tűnni, de ha nem akkor el kell viselni azt is, hogy meg fog erősödni."

Ha jóléti társadalomban élnénk, nem lenne szükség Jobbikra. Viszont most már egyre több ember ismeri fel, hogy az elmúlt évek csődjéből leginkább a Jobbik képes kivezetni az országot.

2014. ápr. 10. 22:05
 32/64 anonim ***** válasza:
53%
Akit szerintem egyszer is legalább vertek már meg cigányok, az a Jobbikra szavaz. Nem azért, hogy írtsa ki, őket, hanem tegyen rendet. Ők legalább beszélnek róla...
2014. ápr. 10. 23:34
 33/64 anonim ***** válasza:
71%

nem a programjukkal van a baj, hanem a vallott elveikkel, erőszakos viselkedésükkel

Ez akkora egy baromság. Mivel erőszakosabbak ők mint itt bármelyikünk? Milyen elvekről és erőszakos cselekedetekről beszélsz, nagyon érdekelne? Relatív, mint minden. Engem konkrétan életem folyamán egyetlen egyszer sem ért ő általuk kár. Annál inkább a munkahelyen elszenvedett rendszeres megalázottság, kihasználás, hülyének nézés, ember számba nem vevés, a primitív emberek minden napos frusztrált jelenléte ami igán aggaszt és nem a jobbik. A kormány kabaréja amit csinál és az emberek tudatlansága, hogy ezt nem látják. Ez is a saját emberi mivoltodat igazolja, hogy anonim, face to face mentesen, uszítod az embereket egy eltorzult beszéddel, ez is a saját aljasságodat igazolja. Az éremnek nem csak két oldala van és nem ezen kéne ugrálni, hanem például a megoldáson, azt feszegesd.

Én rendszeresen láttam miként tulajdonítanak el dolgokat a munkám során, de nem csak ők hanem nyugdíjasok a brahiból, és fehér ember is, csak a különbség az míg a csóró, kommersz piát és kolbászt lop, addig, a másik csoport omniát és drága értékesítésre szolgáló termékeket tömegesen, de az is előfordul, hogy csirkehúst. Szóval fajtól függetlenül, itt nem a bőrszín dominál és sokkal bonyolultabb a dolog. Én nem védem és nem állok melléjük,erről nem lehet lesarkítva beszélni. A páromat civilként is érte atrocitás és munkája közben meg rendszeresen. Az a sok csóró réteg se lopna élelmiszert, ha a rendszer működne. Ezt kéne felfogni. Én inkább felelősségre vonnám a politikusokat mint az etnikumot, fehéret, jobbikot itt nem egy bizonyos csoportot érint ez a dolog. Lehetne napokat beszélni erről a dologról, de felesleges magad fajtákkal nem lehet mit kezdeni, ez a téma sokkal összetettebb és konkrétabb, mint ahogy itt sokan ezt feszegetik. Csak ugye ehhez intelligencia is kell, hogy ezt felfogja az ember.

2014. ápr. 11. 11:22
 34/64 A kérdező kommentje:

# 36/

Nekem ne mondd, szabolcs megye északi területén nőttem fel, az ország egyik legveszélyesebb városában végeztem gimnáziumi tanulmányaim, majd nyíregyházán végeztem főiskolát, tudom mi a cigánykérdés és én magam nagyon is fehér vagyok, mégsem tartom a jobbikot releváns megoldásnak.

# 39/

Annyival erőszakosabbak, hogy pl. önkényesen razziáznak főként cigánylakta területeken, mikor erre vannak szakemberek.

A választási SMS-ről nem is beszélve ami kb azt mondta, a cigányok ellenünk szavaznak, gyere szavazz ránk...

ilyet kulturált és tisztességes ember/vezető/párt nem csinál.

2014. ápr. 11. 11:44
 35/64 anonim ***** válasza:
36%
De olyat hagyunk hogy szétlopkodja az ország javakkal rendelkező társadalmát, mert képtelenek érdemben ez ellen tenni. Mert nekik érdekében áll a nyugdíjasokat és segélyeseket megvásárolni alamizsnával, mint érdemben változtatni a nyomorukban. Az a szegény elkeseredett paraszt sem tudott már jobb eszköz bevetését kivitelezni saját maga és terménye megvédése érdekében mint, hogy áramot vezetett a kerítésébe. Na gratulálok nektek értelmi szorulásban rendelkezők, induljatok és terjesszétek ennek a szegény parasztnak is az embertelen megmozdulását elkeseredettségében.
2014. ápr. 11. 12:32
 36/64 anonim ***** válasza:
7%

Utoljára veszek rész ilyen alantas kérdésekben.

Ti valóban értelmileg korlátozottak vagytok. Jobbik elveit kiforgatók.

Könnyezve hüppögtök, mikor lecsap rátok is a nagy szem, tudatlanok.

2014. ápr. 11. 12:39
 37/64 A kérdező kommentje:

# 42/

Te pedig túlzottan elfogult, ha egy percig sem jut eszedbe megkérdőjelezni a dolgokat, gondolkodás helyett elfogadsz mindent ahogy azt mondják...

2014. ápr. 11. 13:10
 38/64 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 11. 13:17
 39/64 A kérdező kommentje:

# 44/

Köszi, kihagynám az ajánlatod, és visszautasítom a provokációt!

2014. ápr. 11. 13:21
 40/64 anonim ***** válasza:
17%
Vicces, hogy a provokációt említed.
2014. ápr. 11. 13:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!