Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Értelmiségiek önök kire...

Értelmiségiek önök kire fognak szavazni?

Figyelt kérdés
Olyanok válaszát várom akik legalább egy befejezett egyetemi vagy főiskolai diplomával rendelkeznek és ha gondolják akkor kiegészíthetik egy magyarázattal is, mivel úgy is egy anonim oldalon vagyunk.

2014. márc. 31. 08:34
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
94%
jobbikra, ismerek olyanokat, akik összefogásra, de az egyetem alatt szétpiálták, füvezték az agyukat
2014. márc. 31. 15:01
 22/32 anonim ***** válasza:
48%

Olvastam a jobbik programját, nekem nem leküzdhetetlen feladat az a pártíz oldal. Most a teljesség igénye nélkül írok pár pontjáról akkor.

1. Elszámoltatás: szerinted ha lehetne bizonyítékot szerezni, akkor a Fidesz-MSZP nem buktatta volna le a másik felet már? Vagy bizonyítékok nélküli, koncepciós pereket akartok?

2. Mezőgazdaság: át akarja írni a piac szabályait, ezzel csak annyi a gond, hogy valakik már játszottak ilyet, úgy hívták, hogy szocializmus, amiatt vagyunk (részben) most ekkora szarban. Ha Pistike nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz hülye.

3. Közbiztonság: megalapítják a csendőrséget, növelik a rendőrök létszámát, csinálnak önkormányzati őrséget (igaz, hogy ilyen már van, de akkor is). Kiterjesztik a rendőrök jogkörét. Ezzel annyi probléma van, hogy ettől nem lesz jobb a közbiztonság és fenntarthatatlan. Nagymértékben nem növelhetők a rendvédelemre költött források, ehelyett inkább depolitizálni kéne a szervezetet és az oktatást, rendes fizetést adni a rendőröknek, ami miatt hosszú távon színvonalasabbá válna a rendőri munka.

4. Önfenntartó börtönök: ilyet nem csinált még senki, sehol, mégpedig azért, mert nem lehet. A bentléő rabok többsége csak kulimunkát tudna végezni, azaz optimistán megtermelne mondjuk 100000 HUF-ot havonta, holott a havi költsége egy rab fenntartásának 200 felett van.

Ha specifikusan esetleg érdekel még más pont, szívesen írok arról is.

2014. márc. 31. 15:08
 23/32 anonim ***** válasza:
71%

én végzett közgazdász vagyok

számomra a legszimpatikusabb párt az lmp

viszont osztom azt a véleményt, hogy ami szavazat nem a kormányváltó összefogásra megy, az orbánt tartja hatalmon, és azt nagyon károsnak látom

szóval vagy totál kormányváltók, vagy listán lmp és egyéniben kormányváltók, még nem döntöttem el

2014. márc. 31. 16:32
 24/32 anonim ***** válasza:
2014. márc. 31. 16:41
 25/32 anonim ***** válasza:
2014. márc. 31. 16:43
 26/32 anonim ***** válasza:
91%

22: nem vagyok hozzászokva, hogy valaki megmagyarázza azt, hogy miért tünteti fel a Jobbikot rossz színben.

"1. Elszámoltatás: szerinted ha lehetne bizonyítékot szerezni, akkor a Fidesz-MSZP nem buktatta volna le a másik felet már? Vagy bizonyítékok nélküli, koncepciós pereket akartok?"

Mind a két pártban vannak lebuktatni való emberek. itt van pl ez a Kóka. Tuti, hogy a Fidesz állítólagos elszámoltatási listáján a TOP 5-ben benne volt; erre mi történik? A Fidesz delegációval együtt utazott Szaúd-Arábiába, Orbánnal. Senki sem tudja, hogy mit keresett ott, még a Fidesz-közeli médiák is érthetetlenül állnak a dolog előtt. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét -általában.

És az ügynöklistákat is, egy huszárvágással nyilvánosságra lehetne hozni, ehelyett ebbe az emlékező bizottságba menekülnek -nyilván, mindkét párt eléggé érdekelt a dologban. Bár lehet, Kubatovnak van egy részletesebb listája is, inkább nála kéne érdeklődni.

Ezt a biszkut és végre valahára bíróság elé állították, és a Fidesz ezt is a saját érdemének tekinti, holott köze nem volt a feljelentéshez. Verik a mellüket a nagy elszámoltatásról, aztán sorban söprik le a Jobbik javaslatát, miszerint szüntessük meg a kommunista luxusnyugdíjakat.

Az mszp meg mégis kit akarna elszámoltatni? Saját magát nyilván nem fogja, annyira még ők sem hülyék.

"2. Mezőgazdaság: át akarja írni a piac szabályait, ezzel csak annyi a gond, hogy valakik már játszottak ilyet, úgy hívták, hogy szocializmus, amiatt vagyunk (részben) most ekkora szarban. Ha Pistike nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz hülye. "

Pontosan mire gondolsz, hogy át akarja írni?

"3. Közbiztonság: megalapítják a csendőrséget, növelik a rendőrök létszámát, csinálnak önkormányzati őrséget (igaz, hogy ilyen már van, de akkor is). Kiterjesztik a rendőrök jogkörét. Ezzel annyi probléma van, hogy ettől nem lesz jobb a közbiztonság és fenntarthatatlan. Nagymértékben nem növelhetők a rendvédelemre költött források, ehelyett inkább depolitizálni kéne a szervezetet és az oktatást, rendes fizetést adni a rendőröknek, ami miatt hosszú távon színvonalasabbá válna a rendőri munka. "

Szóval azt mondod, ha van csendőrség, meg több joggal rendelkező rendőr, valamint ezek mellett még polgárőrség, akkor nem lesz nagyobb a közbiztonság, mint most, amikor a rendőr le van nézve? A csendőrség több helyen nagyon jól bevált, és igény van itt a mostani bevezetésére is. A rendőröknek pedig ki kell terjeszteni a jogait, a rendőrt az embereknek becsülniük kéne, a bűnözőknek pedig félniük. De ennek az ellenkezője valósul meg.

"4. Önfenntartó börtönök: ilyet nem csinált még senki, sehol, mégpedig azért, mert nem lehet. A bentléő rabok többsége csak kulimunkát tudna végezni, azaz optimistán megtermelne mondjuk 100000 HUF-ot havonta, holott a havi költsége egy rab fenntartásának 200 felett van."

Szóval ha más csinált már valamit, akkor az a baj, de ha még nem, akkor meg az. Egy kórházi betegre jutó napidíjnak a többszöröse az, amit egy rabra költünk.

Nem értelek pontosan. Azt mondod, hogy 200 felett van havonta egy rabnak a fenntartása havonta, de jobb az, ha nem csinál semmi munkát, mintha esetleg csinálna, és azzal termelne 100.000-t?

2014. márc. 31. 17:29
 27/32 anonim ***** válasza:

1. Az MSZP logikusan a FIDESZ-t akarja elszámoltatni. Nem csak ők bántak kreatívan a közpénzekkel. Elég csak szembeállítani Simon rongyos 240 millióját a magánnyugdíjpénztárak einstandolásával, a földbérleti szerződésekkel, vagy a trafikos koncessziók kiosztásával.

2. Ugyebár kényszeríteni akarja a multikat, hogy magyar termelőtől vásároljanak. Ezt EU-s jog keretein belül nemigen lehet. Oké, tudom, át akarják gondolni a tagságot, de ha vetsz egy pillantást a magyar gazdaságra, akkor kiderül, hogy jórészt EU-s országokkal vagyunk kapcsolatban. Mivel kikerülnénk a vámunióból (nincs olyan, hogy az eu-ból ki, de a vámunióban maradnánk, külön kell letárgyalni újra az egészet), a magyar termékek a vámmal megterhelve nem lennének versenyképesek, az itt gyártató EU-s vállaltok kivonulnának. Amivel még nem értek egyet, az a kistermelők támogatása. Szerintem legfeljebb úgy lehetne jövője a magyar mezőgazdaságnak, ha nagyvállalatok végeznék a termelést, korszerű technológiával, amerikai vagy holland mintára. A jobbik modellje inkább a franciára hasonlít, ahol a gazdák szintén gyakorlatilag a támogatásokból élnek, nem a termékükből. A kistermelő sosem lesz versenyképes, legfeljebb ha olyan egyedi terméket állít elő, amit nem lehet nagyipari módszerekkel, és ezt megfelelő marketinggel megtámogatja.

3. Én nem vélek felfedezni összefüggést a csendőrség és a közbiztonság között. Például Olaszországban is létezik ez a szerv, mégsem sikerült visszaszorítani a maffiát. Akkor lenne értelme egy ilyen paramilitáris szerv felállításának, ha a rendőrség nem tudná kezelni az erőszakos bűncselekményeket elkövetőket. Nálunk nem ez a probléma, inkább az, hogy nincs kapacitása a kis ügyekkel foglalkozni. Ez abból (is) adódik, hogy rendőrségünk eléggé kézivezérelt és átpolitizált, a pártérdek mellett a hatékonyság háttérbe szorult. Az is sok mindent meghatároz, hogy egy segédmunkás többet kap az építkezésen, mint egy rendőr. Másrészt pedig szerintem a rendőrkapitányságoknak az önkormányzat alá kéne tartoznia, mivel a polgármesternek nagyobb érdeke fűződik ahhoz, hogy polgárai elégedettek legyenek, mint a belügyminiszternek. A meglévő rendszer kiterjesztésével, felpumpálásával persze lehetne valamilyen eredményt elérni, de ha lyukas a kerék, akkor hiába pumpálja az ember. Az ilyen polgárőrök, közteresek szerintem pont semmire sem jók, a köztéri hugyozók és csövesek vegzálásán kívül mást nemigen tudnak csinálni.

4. Igen, a rabtartás drága dolog, ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni. Dolgozni most is dolgoznak a rabok, de az elítéltek részéről jóval nagyobb az igény a munkára, mint ahányan ott dolgoztatnak. Tehát mondhatni jelenleg is maximálisan ki van használva a munkájuk, nincs többre igény és ezt nehéz lenne megváltoztatni.

2014. márc. 31. 18:07
 28/32 anonim ***** válasza:
3-asnak és 4-esnek: Kedves Barátaim! Első vagyok. Nem kívántam érveket írni, csak egy rövid magyarázatot. (A kérdező amúgy sem várt el hosszabb fejtegetéseket). Mindazonáltal arra kívántam célozni, hogy összevetettem a pártprogramot a mostani, illetve az előző kormány tevékenységével. (A programokat nem lehet összevetni egymással, mivel a Fidesznek nincs). Reggel nem volt időm részletesen kifejteni, mert indulnom kellett dolgozni, közben hazaértem onnan, addig mások megtették, érveikkel részben egyetértek, részben nem. Ha már kiforgatjátok mások szavait, legalább annyit megtehettetek volna, hogy válaszoltok mellette a kérdező kérdésére is. Nem sikerült. Talán majd legközelebb. Lehet újra lepontozni, nem foglalkozom tovább a kérdéssel. (Mint szegény 2. válaszolót, pedig ő is csak a kérdésre válaszolt). Aki meg nem válaszol érdemben a kérdésre, őket meg pontozzuk fel, mert attól még nagyobb értelmiségiek leszünk.
2014. márc. 31. 18:17
 29/32 anonim ***** válasza:

No tehát az hogy valakinek van diplomája nem jelenti azt, hogy értelmiségi ez egy eléggé alaptétel, ha arról van szó, hogy ki/mi az értelmiségi. Ebben a kérdéskörben Zola,Benda,Manheim,Gramsci,Raymon,Molnár,Konrád,Szelényi,Flaubert,Sartre,Lyotard gondolatait érdemes ismerni már csak a definiáláshoz.

Na most mehet a szokásos játék tehát erős objektív rendszerrel pl. (ezt sorkatonasághoz írtam abból részlet)

"Egyébként akik itt bőszen támogatnák mindenki olvasott már:

Musilt, Hrabalt, Zamjatyint, Ottlikot, Tagorét?

nézett már

Eisensteint, Ozut, Ophülst, Fábrit, Pabstot?

felismerne látásból egy

Kandinszkijt,Renoirt, Malevicset, Szinyei Mersét, Klimtet? "

"Amúgy a 3 kérdésre egy kellően művelt és szellemileg kellően gondozott 20 évesnek igennel kéne tudnia válaszolnia. Ezen kéne dolgozni nem a hogy szopassuk a másikat 3-6-9-12 hónapig meg szarjunk el egy évet az életünkből baromságot."

Na mind1 most nem mondom hogy egy értelmiségi alapból nem szavazna pl. a Jobbikra noha a gazdasági programjuk a Tőkét idézi, a közrendészeti stb. meg már-már félelmetes, de no offense én nem nyilatkozom itt.

Én még csak egyetemre járok szóval a kérdésben foglaltak alapján nem vagyok értelmiségi, de én arra szavazok, hogy minél több mandátuma legyen az ellenzéknek (feltételezvén, hogy a Fidesz nyer).

2014. márc. 31. 21:38
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
A Jobbikra, mert már én is félek a gonosz multik által pénzelt cigányhadseregtől.
2014. márc. 31. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!