Ha nem megyek el szavazni és itthon maradok, a szavazatomat úgy veszik mintha a fideszre szavaztam volna?
Nem. Azt jelenti, hogy a döntésben nem veszel részt. Máshogy fogalmazva azt jelenti, hogy téged is érintő kérdésben te nem nyilvánítasz véleményt, ráhagyod a döntés másokra.
Ha rá akarsz szavazni akkor menj el és szavazz. Ha másokra akarsz szavazni akkor is el kell menned és szavazni.
Hogyha most az MSZP lenne kormányon, akkor is úgy vennék szerinted?
20% erre szavar, 15% arra, a többi tartozkodik...
"Ha nem megyek el szavazni és itthon maradok, a szavazatomat úgy veszik mintha a fideszre szavaztam volna?"
Nem, ezt csak a Jobbikosok terjesztik.Ők bíznak abban, hogy "hihetetlen mennyiségű" szavazójuk van a "még nem döntöttünk, kire szavazunk" közvéleménykutatási kategóriában. Emiatt nekik fontos lenne, hogy azt higgye az átlagember, hogy a nemszavazással a fideszt támogatja.
A valóság a következő: ha nem mész el szavazni, akkor az azt jelenti, hogy egyetlen pártra sem!!! vagy hajlandó szavazni. Tehát egyik sem kapja meg azt a 2db (egyéni, és listás) szavazatod, amivel te, szavazóképes magánszemélyként rendelkezel. Ennyi, nem több.
Akkor van értelme szerintem nem elmenni szavazni, ha abszolút hidegen hagy, mind anyagi, mind ideológiai szempontból, hogy ki van hatalmon, hogy mi az a politikai entitás, ami éppen szétlopja az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!