Miért menjek el szavazni ha semmit nem értek a politikához? Az én 1db szavazatom semmit nem ér ugye?
Sziasztok! 19 éves vagyok, tehát idén szavazhatnék elsőnek életemben! De semmit nem értek a politikához! Most látok 1-2 arcot a plakátokon, akit eddig még soha!
Megkérdeztem pár rokonom akiknek a politika, és a hírek követése minden napos.
Azt mondják igenis menjek el szavazni és szavazzak a Fideszre. Megkérdezem, dehát ők most vannak, és az utóbbi fél évben csináltak olyat aminek látom az eredményét(utat csinálnak ahol járok minden nap).
Azt mondják nem baj, de ha eddig Ők voltak most nem fognak annyira lopdosni, mert ha bekerül egy Jobbik, vagy MSZP azok meg szedik magukat rendesen, mert kell a lóvé a nyaralóra!
Másik rokonok:" A jobbikra kell szavaznod! Megszünteti a roma bűnözést! Ha megválasztják őket, itt tuti a romáknak annyi lesz! Itt akkor koncentrációs táborok lesznek!" Európai Unióban 2014 ben biztos lesznek koncentrációs táborok... Biztosan...
De ez nekem miért lenne jó?
És azt mondják hogy "na kire szavazol? Első szavazásod várod már?"
És mondom, hogy nem megyek, nem 1 szavazon fog múlni! És azt mondták, hogy "De menj el, kötelező! Megbüntetnek!
Megbüntetnek??? Mégis kicsoda? Milyen alapon? Hogy nem szavaztam? Mert Állampolgári kötelesség azt mondták!
De sehol nem hallom, hogy "Aki nem megy el szavazni annak 60 ezres bírságot kell fizetnie!"
Ugye csak vicceltek velem?
Szóval a kérdésem, teljesen felesleges szavaznom ugye? Még sosem volt olyan a történelemben, hogy 1 szavazaton múltott az emberek élete ugye?
Meg ha semmit nem értek a politikához akkor megint minek?
Ja és a legtöbb ember azt mondta teljesen mindegy ki van kormányon! Akkor is rossz lesz! Egyik kutya másik eb!
A problémát ott látom, hogy eddig nem foglalkoztál a politikával, és most az utolsó 2 héten beszopsz valami kampányszöveget és arra szavazol...
Ez sokkal nagyobb gond, mint hogy ér-e bármit is a szavazatod. Amúgy pont 1 szavazatot ér, azt viszont nem látom miért olyan hatalmas probléma elmenni szavazni 4 évente 1-2x.
Mondjuk akinek van más programja az minek fecsérelje rá az időt?
Nem kötelező és nem is büntet meg érte senki ha nem mész el, ha jól tudom annyi van mindössze ha túl kevés a szavazó akkor megismétlik vagy ilyesmi.
Én se járok szavazni mert konkrétan nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!