"El lehet innen menni, kérem szépen. " Azok, akik folyton Gyurcsány szállóigévé vált mondatára hivatkoznak, valójában értik is, miért mondta?
Úton-útfélen hallok sokakat vérig sértődni ezen a kijelentésen, versbe foglalták, idézik, ökölbe szorult kézzel. De nem vagyok benne biztos, hogy az idézők akár egy százaléka is tisztában lenne azzal, miért is mondta. Ha ugyanis tudnák, nem vennék magukra ennyien. Ez a kijelentés ugyanis az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén hangzott el, és a munkáltatóknak szólt, akik sokallták a Magyarországon fizetendő céges járulékokat, és azzal fenyegetőztek, hogy papíron átteszik a cégeiket Szlovákiába. Nos ezt a "hazafias" hozzáállást kritizálta Gyurcsány abban a beszédében, ami miatt ennyi átlagpolgár meg van sértődve...
http://www.youtube.com/watch?v=lW6RzewMZRA
Természetesen nem értik, miért mondta, de nem is akarják érteni. Egy bizonyos rétegnek bőven elég, ha fröcsögve szidhatja az éppen hatalmon lévő politikust (időnként még össze is keverik őket, ha nem skandálja előre nekik senki). Az öszödi beszédre ugyanígy hivatkoznak sokan, - egyértelmű, hogy sohasem hallották, /csak kiollózott mondatokat belőle/ mert az is egészen másról szólt...
Kicsit más: érdekes, hogy a Gyurcsányt szidóknak nem tűnt fel Orbán egy érdekes kijelentése arról, hogy a választási ígéretek nem azért vannak, hogy azokat be kelljen tartani... Hm.
Valóban hihetetlen, hogy az egyik oldal kb szóról szóra idézi az öszödi beszédet és mondja, hogy mit engedhet meg magának ez meg az amikor a jobb oldalról van szó akkor pedig szabad a gazda.
Néha a HírTV -re kapcsolva csak kerekedett a szemem, hogy mennyire tuskó módón beszéltek a műsorvezetők és a betelefonálók is.
Sosem az a baj ha valaki mást gondol, de az a stílus...
Engem nem érdekel, én el fogok menni és kész. Nem kell ezen problémázni. A magyarországi munkáltatóknak nem kellek, majd kellek máshol. Ha itt a protekciós kell és nem a dolgos kéz és szorgalmas tudás, akkor miért maradjak segélyekért kuncsorogni, ha nekem munka kell?
Elmegyek oda, ahol nem néznek ki, ha nem vagyok tucat, ahol nem kezdenek pletykálni, ha csak biccentettem, és nem köszöntem hangosan, mert elment a hangom, és még sorolhatnám.
Nem érdekel, ha mások ezért megszólnak, fiatal vagyok még 25 évesen, hogy éhenhaljak...
16:38!
Tévedsz, nem a fiatal munkavállalóknak mondta Gyurcsány, hogy külföldre lehet menni, hanem a a munkáltatóknak, nagyobb cégeknek.
Sajna te vagy az, aki elferdít dolgokat.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Mindenkinek zöld ujj ment, véleményétől függetlenül. Az eddigi hozzászólások jelentős része azt támasztja alá, hogy sokaknak tök mindegy, mit mond Gyurcsány, ő ezért, vagy azért persona non grata. Szerencsére azért százból nemcsak egy látja, hogy miért mondta, amit mondott. Ajánlanám, hogy hozzászólás előtt olvassátok el a fenti bevezetőt, és annak fényében mondjatok véleményt!
Amúgy -az egyik szellemes válaszolóra reagálva- nem én vagyok Gyurcsány :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!