Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ha a Jobbik kormányra kerülne,...

Ha a Jobbik kormányra kerülne, mit csinálna a cigánysággal?

Figyelt kérdés
Mert az addig oké, hogy "a becsületes cigánynak jobb lesz", de könyörgöm, a köztörvényes bűncselekmények döntő hányadát cigányok követik el. Akkor most mégse lesz jobb nekik Jobbik-kormány alatt? Mi lesz, felállítjuk újra az internálótáborokat, vagy jön megint a Duna?

2014. febr. 27. 07:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
80%

Márpedig ezt kellene csinálni. Börtönbe került-dolgozzon.

Nem akarok Amerikával példálózni, de azért vannak olyan dolgok amik ott sokkal jobbak mint Európában-Magyarországon.

Komolyabb bűntettek elkövetői mehetnének útépítésre, könnyebb bűnözők dobozokat hajtogatni. Legalább eltartanák magukat.

Ugyanakkor problémát is felvetne: Régen dolgoztam egy kis falu gyárában, aztán egyszercsak közölték, hogy menni kell az alkalmazottak 1/3-ának. A közeli börtönből a rabok jönnek majd helyettünk...

2014. febr. 27. 09:38
 12/31 A kérdező kommentje:

Nem akarok Amerikával példálózni,

Jól is teszed. Az USA-börtönökben sincsen kötelező munkafelvétel. Sőt, a (sok esetben teljesen irreálisan, és indokolatlanul) szigorú törvényeik miatt éppen az a gond velük, amit velünk kapcsolatban is leírtam. A költségvetési hiányuk éves 0,5-1%-át a börtöneik termelik ki. Más kérdés az, hogy az ő gazdaságuk a miénkhez képest természetesen milliószor erősebb. Emiatt kibírják. Mi nem biztos, hogy + 500 000 börtönlakót gazdaságilag kibírunk.

2014. febr. 27. 09:47
 13/31 anonim ***** válasza:
9%

10-es. A Jobbik önellátó börtönöket akar.

Mégis hogyan ?

A Kádár rendszerben a legtöbb börtönben működött valamilyen üzem. Szegeden bútorgyár, Kalocsán varroda, Állampusztán Állami gazdaság.

De ezek a börtönök sem voltak önellátók. Az állam fizette az épület fenntartását a személyzetet stb. Amit előállítottak a rabok, azt el is lehetett adni.

Miből építenék, rendeznék be az üzemeket? Honnan vennének megfelelő szakembereket? Hova tudnák eladni, amit gyártanak? Még a vállakozások is egymás után mennek tönkre, mert nincs vásárlóerő a termékeikre.

Akarni sok mindent lehet, de valóra váltani nagyon keveset.

Egy kicsit gondolkodni is kellene, nem beszopni mindent, amit a Jobbik mond.

2014. febr. 27. 09:48
 14/31 A kérdező kommentje:

# 13/13 Időpont ma 09:48

Várj, te túlgondolkodod :)

A Jobbik nem úgy gondolja az önellátó börtönt, ahogy te. Ők azt akarják, hogy a rab önmagára termelje meg a kaját (ilyen belső kertészetek meg miegymás formájában), meg a saját ruháját is ő csinálja, meg etesse az őreit. Ilyesmi, kis kezdőtőkés dolgokat akarnak, nem rögtön bútorgyárat :)

Ezt az agymenést amúgy maga Novák találta ki, mind a 10 agysejtjével. Büszkék is rá a párton belül. Az egész megtekinthető amúgy ebben:

[link]

2014. febr. 27. 09:56
 15/31 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom mit akarsz kérdező.

Ha valaki többet fogyaszt mint termel és ezt akarattal teszi,

és/vagy nem tartja be a jelenlegi törvényeket,

azt vagy erőszakkal és/vagy joggal rákényszeríted hogy dolgozzon meg azért amit kap/tartsa be a törvényt vagy

továbbra is dolgozol helyette, mint most és/vagy elviseled hogy kirabol.

A kényszerítés mértéke attól függ, hogy mikor hajlandó behódolni.

Mellesleg nyáron jöttem Amerikából, a négergettók széleinél minden sarkon géppisztolyos rendőrök állnak, hogy a normálisak közé ne próbáljanak átjönni a bandák. A normális négerek persze ugyanúgy járhatnak,kelhetnek. Persze, ott nagyon helyesen használhatja a rendőr a fegyverét.

Valami hasonló jogilag elfogadható de mégis visszatartó erejű dolog a csendőrség is.

Gondolom te nem vagy bűnöző cigány, így neked tök mindegy hogy mit csinálna, csak oldja meg. Ha nem így van, akkor csak provokáció vagy magad alatt vágod a fát.

2014. febr. 27. 11:08
 16/31 anonim ***** válasza:
82%
Az önfenntartó börtönökkel sem értem mi a problémád. Emberek évezredekig abból éltek amit a kis területükön megtermeltek. Ebben semmi nem változott. Állami föld, megművelik ha terem esznek, ha nem terem, nem esznek. Értük úgysem kár. Így megy ez pár ezer éve...
2014. febr. 27. 11:09
 17/31 A kérdező kommentje:
Tudod, mi a gondom vele? AZ, hogy -ahogy mondtam- félmillió feletti börtönlakó ember esetében nem működne. A gyakorlatban a következő lenne: 10-ből mondjuk kettő felvenné a munkát. Kényszeríteni nem lehet, mert hogyan kényszeríted? Még jobban börtönbe zárod? XD vagy esetleg addig vered egy nagy husánggal, amíg meg nem változtatja az álláspontját a munkával kapcsolatban? És ezt mondjuk az EU, vagy úgy általában a nyugat még hagyni is fogja? Na ne röhögtess.
2014. febr. 27. 11:23
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
igazad van kedves Kérdező. Nincs semmi gond a cigányokkal, mi rontjuk el őket, tessék a FIdeszre szavazni
2014. febr. 27. 11:31
 19/31 A kérdező kommentje:

Mi köze van a fidesznek ((amit egyébként legalább annyira utálok, mint a jobbikot meg az mszp-t)) a jobbik cigányprogramjához? El tudod nekem magyarázni?

Ha valakit érdekel -szerintem nem-, én lmp-közeli voltam, arra a rövid időre, amíg az a patkány Schiffer kilépett közülük, de most, hogy elfogyott a pénze és visszament, megint nem támogatom már őket. Idén valószínű, hogy nem fogok szavazni. A fidesznek nem akarok bólogatni, jobbik meg mszp pedig nem érdemlik meg az aktív támogatásom.

2014. febr. 27. 11:38
 20/31 anonim ***** válasza:

"Felállítaná sok milliárdért a csendőrséget, és terrorizálná őket."

Megtörtént, ugyan nem a cigók ellen, de van csendőrségünk. Úgy hívják: közterület felügyelő.

Amúgy nem csinálna semmit velük, szarna az egészbe.

2014. febr. 27. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!