Ha a Jobbik kormányra kerülne, mit csinálna a cigánysággal?
Márpedig ezt kellene csinálni. Börtönbe került-dolgozzon.
Nem akarok Amerikával példálózni, de azért vannak olyan dolgok amik ott sokkal jobbak mint Európában-Magyarországon.
Komolyabb bűntettek elkövetői mehetnének útépítésre, könnyebb bűnözők dobozokat hajtogatni. Legalább eltartanák magukat.
Ugyanakkor problémát is felvetne: Régen dolgoztam egy kis falu gyárában, aztán egyszercsak közölték, hogy menni kell az alkalmazottak 1/3-ának. A közeli börtönből a rabok jönnek majd helyettünk...
Nem akarok Amerikával példálózni,
Jól is teszed. Az USA-börtönökben sincsen kötelező munkafelvétel. Sőt, a (sok esetben teljesen irreálisan, és indokolatlanul) szigorú törvényeik miatt éppen az a gond velük, amit velünk kapcsolatban is leírtam. A költségvetési hiányuk éves 0,5-1%-át a börtöneik termelik ki. Más kérdés az, hogy az ő gazdaságuk a miénkhez képest természetesen milliószor erősebb. Emiatt kibírják. Mi nem biztos, hogy + 500 000 börtönlakót gazdaságilag kibírunk.
10-es. A Jobbik önellátó börtönöket akar.
Mégis hogyan ?
A Kádár rendszerben a legtöbb börtönben működött valamilyen üzem. Szegeden bútorgyár, Kalocsán varroda, Állampusztán Állami gazdaság.
De ezek a börtönök sem voltak önellátók. Az állam fizette az épület fenntartását a személyzetet stb. Amit előállítottak a rabok, azt el is lehetett adni.
Miből építenék, rendeznék be az üzemeket? Honnan vennének megfelelő szakembereket? Hova tudnák eladni, amit gyártanak? Még a vállakozások is egymás után mennek tönkre, mert nincs vásárlóerő a termékeikre.
Akarni sok mindent lehet, de valóra váltani nagyon keveset.
Egy kicsit gondolkodni is kellene, nem beszopni mindent, amit a Jobbik mond.
# 13/13 Időpont ma 09:48
Várj, te túlgondolkodod :)
A Jobbik nem úgy gondolja az önellátó börtönt, ahogy te. Ők azt akarják, hogy a rab önmagára termelje meg a kaját (ilyen belső kertészetek meg miegymás formájában), meg a saját ruháját is ő csinálja, meg etesse az őreit. Ilyesmi, kis kezdőtőkés dolgokat akarnak, nem rögtön bútorgyárat :)
Ezt az agymenést amúgy maga Novák találta ki, mind a 10 agysejtjével. Büszkék is rá a párton belül. Az egész megtekinthető amúgy ebben:
Nem tudom mit akarsz kérdező.
Ha valaki többet fogyaszt mint termel és ezt akarattal teszi,
és/vagy nem tartja be a jelenlegi törvényeket,
azt vagy erőszakkal és/vagy joggal rákényszeríted hogy dolgozzon meg azért amit kap/tartsa be a törvényt vagy
továbbra is dolgozol helyette, mint most és/vagy elviseled hogy kirabol.
A kényszerítés mértéke attól függ, hogy mikor hajlandó behódolni.
Mellesleg nyáron jöttem Amerikából, a négergettók széleinél minden sarkon géppisztolyos rendőrök állnak, hogy a normálisak közé ne próbáljanak átjönni a bandák. A normális négerek persze ugyanúgy járhatnak,kelhetnek. Persze, ott nagyon helyesen használhatja a rendőr a fegyverét.
Valami hasonló jogilag elfogadható de mégis visszatartó erejű dolog a csendőrség is.
Gondolom te nem vagy bűnöző cigány, így neked tök mindegy hogy mit csinálna, csak oldja meg. Ha nem így van, akkor csak provokáció vagy magad alatt vágod a fát.
Mi köze van a fidesznek ((amit egyébként legalább annyira utálok, mint a jobbikot meg az mszp-t)) a jobbik cigányprogramjához? El tudod nekem magyarázni?
Ha valakit érdekel -szerintem nem-, én lmp-közeli voltam, arra a rövid időre, amíg az a patkány Schiffer kilépett közülük, de most, hogy elfogyott a pénze és visszament, megint nem támogatom már őket. Idén valószínű, hogy nem fogok szavazni. A fidesznek nem akarok bólogatni, jobbik meg mszp pedig nem érdemlik meg az aktív támogatásom.
"Felállítaná sok milliárdért a csendőrséget, és terrorizálná őket."
Megtörtént, ugyan nem a cigók ellen, de van csendőrségünk. Úgy hívják: közterület felügyelő.
Amúgy nem csinálna semmit velük, szarna az egészbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!