2018-ban kipróbálnátok a MOMA-t?
Aki nem ismerné, Bokros Lajos pártja: moma.hu
Nagyszerűen leírja a program menüben az eddig történteket, pontosan ahogy én is látom: Mszp lufigazdaság hitelből, fidesz meg folytatja tovább de közben 100 adóval, és demokrácia megszüntetésével.
Jelenleg azt kéri a párt, hogy az összefogásra szavazzuk, mert máshogy nem tudjuk leváltani a fideszt, hála a "demokratikus" választási törvényüknek. Majd ezután 18-ban szerintem indulni fognak, aminek én örülök. Ők csökkentették anno az államadósságot is, ők rántották ki az országot a csődközelségből, de ez mind le van írva a program menüben, meg hát én emlékszem is rá.
Nagyon szeretnék már végre egy SZABAD PIACOT támogató kapitalista szavazni, eddig nem igazán adták meg az esélyt, legalábbis aminek értelme is van. Sajnos az összefogásra kell szavazni orbán miatt, de utána remélhetőleg esélye lesz a többieknek is.
Ti szavaznátok 18-ban, ha indulna?
ma senki sem jókedvéből ólálkodik az ellenfelei körül. itt nem az a kérdés, hogy x párt, ember mennyire jó. hanem az, hogy 2014 után ismét demokrácia lesz, vagy ez az áldemokatikus puhadiktatúra? további államosítások, "újkommunista" módszerek "nemzeti" érdekből.
még a gazemberbrancs alatt is élhetőbb volt az ország, mint az utóbbi 4 évben. attól függetlenül hogy ki mit szeret vagy kinek ki szimpatikus. enm csak a magánemberk, hanem a vállalkozások (gazdaság) számára is.
# 19:
Dettó. Bokrosra simán lecserélném a FIDESZt, az összefogásra nem.
Bokros azt írja, hogy ebben az évben nem indulnak, és ezért az összefogásra kell szavazni, hogy utána a választási rendszer miatt legyen esélyük.
Olvassátok el végig.
Én szavaznék rájuk 2018ban.
Ahogy egyik korábbi kommentelő is írja, Bokros konzekvens volt az ideológiát illetően, és az általa képviseltek szerintem jó irányba vinnék az országot.
Egyesek mondják, hogy nem csak gazdaságpolitika van. Ezt megértem, de jobb szeretnék egy stabil gazdaságpolitika után vitázni az egyéb kérdésekről.
Mert ha jólét és stabilitás van (országszinten), akkor én is rugalmasabban állok az abortusz, kisebbség, a marihuána legalizálás meg a kultúratámogatás kérdéshez. Ugyanis ezek másodrendűek a (gazdasági) rendhez képest.
Úgy gondolom Bokros tudna hozni egy kiszámítható, populizmus mentes gazdaságpolitikát, erősítené a szabad piacot, az állami támogatásokat erények és nem alanyi jog alapján osztaná, az állami megrendeléseket pedig a legjobb ajánlattevők kapnák (nem a haverok). De szép is lenne egy valódi jobboldali párt.
kérdező:
pontosan, tehát aki szimpatizál velük, annak meg kell érteni azt, hogy hozzájuk csak az összefogáson keresztül lehet eljutni.
sőt, állítólag 4 pontos szakmai együttműködési programot is kötöttek az összefogással.
"valódi jobboldali" - én ezt a baljobb dolgot idejemúlt, erőltetett sablonnak érzem. pont a legutóbbi plakátjuk csapott át populizmusba, ahol címszavakkal dobálóznak. "balos".
"Jelenleg azt kéri a párt, hogy az összefogásra szavazzuk, mert máshogy nem tudjuk leváltani a fideszt, hála a "demokratikus" választási törvényüknek."
Aha, ja, jó kis csúsztatás. Gondolom annak még csak véletlenül sincs köze a Fidesz borítékolható győzelméhez, hogy a ballib oldal botrányok tucatjaival és gyenge teljesítményükkel a béka segge alá szállította a hitelességi mutatóikat. A lényeg, hogy ne kelljen szembe nézni a hibáinkkal, netán változtatni rajtuk.
Ha egy ilyen demagóg, suta szöveget valóban maga Bokros pártja írta, akkor már most tudom, hogy mennyire lehet komolyan venni őket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!