Miért nem lehetne bevezetni azt, hogy csak az kaphat választójogot Magyarországon, aki egy jól összeállított IQ-teszten 80-as iq fölötti eredményt ér el? Így bejutna egyáltalán a fidesz a parlamentbe?
Az IQ nem mond el senkiről semmit. Nekem pl részegen sokkal magasabb az IQ-m, mint józanon...
Maga Binet is, aki megalkotta a fogalmat annak mai formájában, annyit mondott, "intelligencia az, amit a tesztem mér." Semmi értelme.
Továbbá kimutathatóan jobb eredményt érnek el IQ teszteken azok, akik jobban megszokták a vizsgaszituációkat, ami szintén torzít.
Ezen kívül rengeteg olyan kérdésről is döntünk egy választásnál, ami pusztán értékítélet, és nem értelem kérdése, ott meg nem csak igazságtalan, de értelmetlen is ez a korlát.
Továbbá nem várhatod el valakitől, hogy betartsa a jogszabályokat, aki még ennyire sem szólhatott bele abba, hogy ki alkossa őket. Ilyen korlátozást csak akkor tartok igazságosnak, ha cserébe 80-as IQ alatt nem vonatkozik rád semmilyen jogszabály, azt teszel, amit akarsz.
"Akkor kisbarátom, ki sem kéne írni a választást, Fideszen kívül nem nagyon lenne másnak esélye. Az ő táboruk diplomás középosztályból áll főleg."
A diploma nem egyenlő az IQ meglétével. Mert van papírod nem vagy okos :D
19-es te egy idióta vagy... Az eltartott nyugdíjasok végigdolgozták az egész életüket, hadd legyen már szavazati joguk...
Én inkább az ilyen hülye felfogású emberektől venném el a választójogot, mint amilyen te vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!