Egy vizsgálóbizottság miért olyan nagy dolog?
Most van, hogy a Fidesz meg az MSZP nem támogatja a vizsg. bizottság felállítását.Ennek mi értelme van? Én simán támogatnám, a tagokat lefizetném vagy szépen jobb belátásra bírnám és már meg is van, hogy semmi rendkívülit nem találtak. Ha a vizsg. biz. 75%-a azt mondja, hogy nincs probléma de a maradék 25 azt h igen akkor sincs semmi nem? Ill. egy ilyen átvilágítás sem pár hét, simán ki lehetne tolni a választások utánra az eredmények bejelentését ha lenne vmi.
Politikai fogásként én gyorsan felállítanám, pár embert kirúgatnék+ bírósági kirakat per (mint a mostani 2006-os esemény vezetőinek pere), most a NAV-ról van szó, szal. onnan kirúgatnék pár fejest és menne tovább ami eddig helyükre meg még lojálisabbat ültetnék aki még nekem is perkál vmennyi %-ot az ő kenőpénzéből függetlenül attól amit már amúgy is kapok...
Nyilván ezt így írtam mert gondolom a dolog vhogy így működhet egy korrupt rendszerben.
Vagy hogy működik ez a dolog? Rosszul közelítem meg a kérdést? MM. a vizsg. bizottság kérdését!
Akit félreállítanék mondjuk a NAV-tól az nem merne köpni mert ő is benne van a maffia dolgaiba meg hát nem jó egy nagyobb hatalommal bíró személlyel konfrontálódni.
Egy vizsg. bizottsági tag nem tudhatja, hogy le van fizetve mindenki mert személyesen intézném, közvetítőkkel győzném meg ill. már az elején olyanokat tennék be akikről tudom, hogy közük van a maffiához. Ha valami balul sülne el titkosíttatnám a vizsg. bizottság eredményét pár száz évre.
Mert az ellenzéki tagokat a (a szocik és szatellitszervezetei kivételével)a vizsgálóbizottságban elég nehéz annyira megkenni, hogy egy ilyen ziccert kihagyjanak. Ahogy a vizsgálóbizottság által delegált külsős és belsős szakértőket se egyszerű. Mindezt a sajtó árgus szemei előtt. Drága és kockázatos mulatság lenne, sokkal egyszerűbb a vizsgálóbizottság felállítását megtagadni, vagy ha engedik, az OGY-nek még el is kell fogadnia, ahhoz hogy jogi úton is lehessen vele kezdeni valamit. Amire jelenleg semmi esély sincs.
A legjobban akkor jár a kormány (+a szocik) ha következetesen tagadnak és egyszerűen negligálják a vizsgálóbizottságok működését. A korrupciós botrány sokkal nagyobbat szólna az adócsalásos ügynél pedig az sem volt kis ügy.
Az MSZP nem nemtámogatja, hanem valami hüle makacs dacból nem ír alá olyan dokumentumot, amin a Jobbik aláír, ezért nem írták alá.
Amúgy az egész vizsgálóbizottságinak semmi értelme sincs, hiszen nincs súlya annak, amit megállapítanak, bármi lenne is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!