Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Van itt aki 2014 ben a fideszr...

Van itt aki 2014 ben a fideszre fog szavazni és miért?

Figyelt kérdés

#FIDESZ #Jó kormány
2013. nov. 15. 21:42
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
12%

5-ös.

Szeretném megérteni. Szerinted a rezsiharc miatti forintos spórolás ellensúlyozza a trafikmutyikat, a földmutyit, és minden lehetséges egyéb forrás haveroknak osztását, választás elcsalását, közoktatás teljes szétbombázását, stb, hogy csak az idei dolgokat említsem? Miközben az egész rád van terhelve más adókon át (pl tranzakciós adó), és 4.5 millió ember van a szegénységi korlát alatt, vásárlóerőben már csak a bolgárokat verjük európában, miközben dübörög a propaganda és a lózungok? Komolyan hagyod magad lekenyerezni egy rezsiharccal?

2013. nov. 15. 23:04
 12/35 anonim válasza:

Sziasztok!

Most nekik kell nyerniuk,tessek osztanin es terjeszteni!Mas valasztasa nincs ennek az orszagnak...,

Iksz.beszolunk.hu Az x-project

2013. nov. 15. 23:16
 13/35 anonim ***** válasza:
87%

5. vagyok

A trafik mutyi, földmutyi a szememben azonos azzal amikor baloldal fillérekért eladta és az országot a nyugati vállalatoknak. Undorító ez is de legalább magyarok kapták nem külföldiek.

Választás elcsalása. Ha valakinek jó programja van és meg tudja győzni az emberek jelentős többségét ( mondjuk 60 %-át ) akkor nem sokat lehet tenni. A két szavazat ide vagy oda típusú csalások meg mindig is voltak.

Közoktatás teljes szétbombázása. Ez a liberális oktatáspolitikával kezdődött. Én a porosz oktatás híve vagyok.

Adózás. Korábban ha jutalmat kaptam annak az 54 (!) százalékát elvonták. Szerinted ez jogos ? Elvenni az ember megkeresett pénzének több mint felét ? Nem 8 órát dolgozok és nem is minimálbért keresek.

Amikor a fiam iskoláskorú volt a családi pótlékon kívül semmilyen támogatást nem kaptam az államtól azért mert tisztességgel felneveltem és iskoláztattam. Úgymond hasznos tagjává vált a társadalomnak. Kik kapták a támogatást ? Nem akarok rasszistázni...

Én 30 éve két bőrönddel jöttem el otthonról és kezdtem el az életem. Most házam autóm jó állásom van. Adózott pénzből. És kib...szott sokat dolgoztam ezért. Rengeteg adót befizettem amiből nem láttam vissza semmit.

Az elmúlt 20 évben csak reménykedtem, hogy jobb lesz. Nekem az elmúlt 4 évben lett jobb.

2013. nov. 15. 23:27
 14/35 anonim ***** válasza:
77%

Én is a Fideszre szavazok.

- mert jól jön az évi többszázezres adókedvezmény a gyerekek után.

- mert a kerületünkben az elmúlt években 20 új játszótér, új fôtér, kerékpárút, buszsáv, 2 új közösségi park épült, és új uszoda, felújított ovi, iskola, orvosi rendelô, stb. épült, és végre alacsony padlósak a buszok is (babakocsival nem mindegy)

- olcsóbbak a gyerekek gyógyszerei (csak egy példa: krupp kúp régen: 12.000 Ft, ma: kb. 300 Ft!!! , mert az olcsóbbat kell felírni az orvosnak)

- mert az Eszközkezelô megmentette a devizahiteles házamat, és nem vagyok családostul utcán.

Kb. lesz@rom a trafikokat. Én örülök neki, hogy a gyerekeim nehezebben juthatnak majd cigihez, mint én anno, tizenévesen. Akkor talán nem szoktam volna rá...

2013. nov. 16. 00:24
 15/35 anonim ***** válasza:
0%

5.

Köszönöm a választ. Néhány pontoddal egyetértek (például adózás, bár nem tudom ez miben változott), néhánnyal nem tudok vitába szállni (hogy te jobban élsz-e mint négy éve) néhány viszont szerintem baromi ijesztő. Én például rémületesnek találom azt, hogy lefizetéssel és emberek szállításával, meg hangosbemondós agymosással húznak be teljesen jelentéktelen időközi választásokat, akkor mit fognak ha hatalomért zajlik a játék? Én nem a liberális és nem a poroszos oktatás, hanem a jó oktatás híve vagyok. Az, hogy a tanárokra plusz papírmunkát és felügyeletet terhelünk, miközben a túlórát (ahol eddig a valódi szakmai munka zajlott) nem fizetjük, és az innovatív megoldásokat bezúzzuk, valamint mindent kiszervezünk állami cégnek aki a központban íródott tankönyveket árulja, és amúgy képtelen ellátni a feladatot - szerintem nem jóra vezet. Persze vannak jó húzásaik, és ezt nem tagadom, de amikor meghallom az újabb stadionépítést, vagy hogy épp milyen kulturális vagy tudományos intézményt melyik csókos vezetése alá raktak, akkor minden pozitív érzésem azonnal el is párolog. Épp most lesz a NAV aligazgatója (teljes informatikai hozzáféréssel a legneccesebb dolgokhoz) egy Tiborcz gyerek, mert az orbán vejének a testvére. Szerinted ez normális?

2013. nov. 16. 00:25
 16/35 anonim ***** válasza:
81%

Az oktatásügyrôl:

32 éves vagyok. Anno az én generációmból is a gazdag gyerekek kiváltsága volt úgy egyetemre menni, hogy nem kellett aggódniuk az anyagiak miatt. A szegényebb vagy szakmát tanult, vagy DOLGOZOTT iskola mellett. Aztán volt egy idôszak, amikor átlag hármas eredménnyel is lehetett látszatdiplomát szerezni. Tele voltunk állástalan bölcsészekkel... Aki okos volt, és nem végigbulizni akarta az egyetemi éveket, az diplomát szerzett akkor is, és szerez ma is. De én nem akarom az adómból semelyik nyugati ország leendô sebészét kiképezni, és nincs szükség évente száz paleontológusra sem...

Ösztöndíj most is van, sôt, az utóbbi években már általános és középiskolában is.

2013. nov. 16. 00:41
 17/35 anonim ***** válasza:

Ez az ország nem normális és soha sem volt az.

Én még emlékszem a rendszerváltás előtti időkre. Ugyanez volt a helyzet akkor is. A különbséget csak abban látom, hogy akkor mindenki tudta hogy ki hova tartozik. A párttitkár elvtárs csapatának mindent el lehetett intézni. Volt egy jól körülhatárolt réteg akit el kell tartani. De talán érvényesült az élni és élni hagyni filozófia. Aki befogta a pofáját és tudta mit tehet meg az nyugisan megélt. A hőzöngőket ( ma forradalmárok , másként gondolkodók stb.) meg simán pofán vágták.

Aztán jött a rendszerváltás. Mindenki reménykedett. Az ügyeskedők megtalálták a számításukat, nagyon sokan csalódtak. A jelenlegi helyzet csak azoknak furcsa, akik nem éltek az átkosban. A különbség csak annyi, hogy kevésbé publikus ki a csókos, akinek mindent lehet. Ráadásul a csókosok tízszer annyian vannak mint régen. A politika oldalvizén a rendszerváltás óta sokan meggazdagodtak mindkét oldalon. Azon meg kár vitatkozni közülük mennyi a baloldali illetve a jobboldali.

2013. nov. 16. 00:52
 18/35 anonim ***** válasza:
8%
Bokros Lajosra megint? emberek, nektek tényleg elment a maradék agyatok is? Szélsőjobboldali vagyok, de HATMILLIÁRDSZOR INKÁBB BAJNAI, MINT BOKROS... Édes Istenem, ezt nem gondoltam volna... ennyi beteg embert..
2013. nov. 16. 01:42
 19/35 anonim ***** válasza:
51%

Én nem tudok kire szavazni, egyik rosszabb mint a másik. Hittem az MSZP-ben, átqrtak...

Hittem a Fideszben, szintén átqrnak épp...

Inkább megspórolok 2 BKV jegyet azzal, hogy nem megyek el, sajnos így járok a legjobban anyagilag, ami elég elkeserítő...

2013. nov. 16. 03:37
 20/35 anonim ***** válasza:
15%

"Én is a Fideszre szavazok. "

Akkor te is beteg vagy.

2013. nov. 16. 06:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!