Rasszizmus és antiszemitizmus?
A kérdésem nem szidalmazó jellegű. Próbálok a saját kultúrális kereteim között maradni.
Ha a jobbik hatalomra kerül, akkor mi lesz szerintetek? Oké, hogy EU tagállam vagyunk, de okosan ki lehet játszani mindent. Hallottam, és olvastam a neten azt, hogy eléggé meleg-ellenes politikát folytat a jobbik. Emellett a zsidó embereket is kivégeznék. Legalábbis ez jött le az ifjúsági tagozatos osztálytársaim véleményéből. Szerintetek helyes, hogy fiatalkorúak összegyűlnek, és politikai tartalmú szövegekkel tömik a fejüket? Amikor az osztálytársam lett gimnáziumban, akkor még nem volt ennyire ilyen, de kb egy éve eléggé megtért.
Én mindigis azt vallottam, hogy semmilyen szélsőség felé nem jó elmenni. Mert nincs egyetlen olyan módszer sem, amivel meg lehetne oldani mindent. Helyzete válogatja szerintem... Biztos, hogy lesznek olyanok itt, akik nem értenek azzal egyet, hogy fogadjuk el az embereket, de kérem őket, hogy a véleményüket tartsák meg, vagy legalább moderálják magukat, ne úgy, mint egy ómagyar megmozduláson.
Bevallom, hogy nekem melegként elég nehéz így élnem még most is. Magyarország nem a legtoleránsabb ország ilyen szempontból. De sajnálom a zsidókat is, mert nem mondhatja akárhol azt, hogy én zsidó vagyok! A véleményem szerint a kategorizálás és a klikkesedés nem vezet semmire sem. Tényleg van olyan ember, aki azt vallja, hogy ártatlan zsidó embereket helyes volt megölnie Hitlernek? Az osztálytársaim viccelődnek ezzel a dologgal, és elég rosszul esik, mert ebből is látom, hogy mennyire nem képesek elfogadni a másikat. De ez az integrálódás hiánya szerintem. Az élet más területén nehezebb lesz valamit kezdeniük. Ti egyetértetek velem vagy nem?
Elnézést a helyesírási hibáimért, gyorsan írtam.
18F
Ez is hülyeség amúgy. Ki mondja azt a bíróságon, hogy ne zárják börtönbe, mert gójt ölt? Na ez mekkora gyakorlati marhaság. :D
Nem teljesen.
Ott vannak a cigányok megölnek valakit aztán meg (pont ők) jól viselkednek és a végén 2-3 éves büntetést kapnak.
Ha meg egy Fehér megöl egy cigány azt csakis rasszizmusból tehette és 8-12 év.
Na valahogy így van a zsidókkal is.
***Teljesen suta dolog, amit mondassz :D Mi az, hogy egy zsidó bármit megtehet, anélkül, hogy megbűntetnék érte? Ilyen helyzetben egyetlen egy gój nem lenne hatalmi pozícióban. Meg a törvény előtt amúgy a vallási hovatartozás előtt édesmindegy. A faji és a vallási hovatartozás két külön dolognak számít. Logikailag és jogilag is.
Mikor fizettek a zsidók Magyarországnak? Olyan sok zsidó van itt Magyarországon, hát adhatnának egy kis pénzt az államadósság visszafizetéséhez, mint már írtam van nekik elég.
***Mikor fizettek a keresztények? Mert ugye itt vallásról beszélünk. Az államadóság iszonyatosan nagy mértékű. A magyar zsidók szerintem vissza tudnák fizetni, de ki akarná? Beszéljünk inkább gazdag emberekről, mert keresztényből is rengeteg van, nemhogy zsidóból.
Sportoló, professzor feltaláló zsidók... Mint ha ez mind nem lenne zsidók nélkül. Teljesen fajtól független, hogy valaki valamilyen tudósnak születik.
***Igen, pont azt mondom, hogy szinte minden független a vallás az ember jellegétől.
"Hááát ... ha pl a Fradi, az MTK és az UTE ( Újpest ) alapítását, az elsõ két olimpiai bajnoki címet ( Hajós Alfréd ( Guttmann Arnold ) )..."
Itt születtek Magyarországon, a saját hazájuknak tették, nem jár nagyobb hála nekik, mint bárki másnak aki ilyet tett.
***A magyar zsidók nagyrésze magyarországon született. Akkor nekik is mondj egy-két köszönő szót:
Amúgy meg miért kell a különböző emberekkel foglalkozni? Miért gondoljátok úgy, hogy ami nem keresztény (gyakran a magyarral keverik), az nem jó? Hidd el nekem, hogy zsidók a kezdetektől laknak magyarországon. Amúgy meg komoly munkával keresik meg a pénzüket. Ja, és ne tedd egy kategóriába a műveletlen cigányokkal!
"Mikor fizettek a keresztények? Mert ugye itt vallásról beszélünk..."
Nekünk (ha csak nem zsidók vagyunk) kell fizetnünk azért a zsidóknak szóló vastag holokauszt kárpótlásért. Meg az 1 000 000 forintos holokauszt emlékművért.
És ha valaki lezsidóz egy zsidót, aki máris szalad perelni azt a pénzt szintén a zsidók kapják.
"A magyar zsidók nagyrésze magyarországon született. Akkor nekik is mondj egy-két köszönő szót"
Ezt írom, hogy mért kéne ezt megköszönni. Ha itt él Magyarországon akkor ez a természetes. Ha van egy keresztény feltaláló vagy sportoló akkor köszönetet kell mondani érte?
Vagy ha a zsidók nem lennének cionisták és befogadnák a keresztényeket, akik ott nagy eredményeket érnének el, köszönetet mondanának értük az egyháznak?
"Mikor fizettek a keresztények? Mert ugye itt vallásról beszélünk..."
Nekünk (ha csak nem zsidók vagyunk) kell fizetnünk azért a zsidóknak szóló vastag holokauszt kárpótlásért. Meg az 1 000 000 forintos holokauszt emlékművért.
És ha valaki lezsidóz egy zsidót, aki máris szalad perelni azt a pénzt szintén a zsidók kapják.
***Ugyan már. Meg van különböztetve a zsidó bankszámla, meg a keresztény bankszámla? Vagy esetleg a zsidók a 27% helyett 1% adót fizetnek? Akkor a magyar emlékművekért is a zsidóknak kell fizetni? Ha úgy nézed, a nagy bevétel után sokat kell adózni, és abból tartják el a hajléktalan magyarokat, akik csak támasszák a lapátot a Fő utcán? :D
"A magyar zsidók nagyrésze magyarországon született. Akkor nekik is mondj egy-két köszönő szót"
Ezt írom, hogy mért kéne ezt megköszönni. Ha itt él Magyarországon akkor ez a természetes. Ha van egy keresztény feltaláló vagy sportoló akkor köszönetet kell mondani érte?
Vagy ha a zsidók nem lennének cionisták és befogadnák a keresztényeket, akik ott nagy eredményeket érnének el, köszönetet mondanának értük az egyháznak?
***Mint embernek kellene megköszönni a dolgokat. Egy kereszténynek ugyanakkora köszönet jár, mint egy zsidónak. Amúgy tudod, hogy mit jelent a cionizmus? :D Eléggé fogalomzavarban vagy szerintem.
Ja igen, igazad van, nekik is kell, csak 100szor annyit kapnak vissza.
A valós jelentése az amit itt az első válaszoló írt: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Ha meg valaki nacionalista akkor rögtön mindenki Hitlerimádó rasszistának nézi... Vagy talán a zsidók is nacionalisták? O.o
:D Tudom. :D
Cionista:
A cionizmus a 19. század második felében elindult zsidó nemzeti mozgalom és ideológia, amelynek célja egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása, illetve helyreállítása, másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban
(mint már te is írtad)
Cionista valójában:
A cionizmus az arra való törekvés, hogy a zsidók irányítsanak mindent, és ne legyenek ellenállóik. A cionista csatornák, hírlapok stb... azért vannak, hogy mossák az emberek agyát, és maguk mellé állítsák őket (néha ezt nem is tudatosan művelik). A cionizmus egyértelműen a leggonoszabb, legrasszistább, legmegvetendőbb eszme. A jelszavuk tulajdonképpen az, hogy ha nem vagy zsidó nem vagy ember, és csak azért élsz hogy megtömd a zsebünket.
Csak azért hoztam fel a nacionalistát és a nácit mert sokan keverik ezt a két ideológiát, akár csak a cionista valódi és a köznyelvben elterjedt jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!