Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Rasszizmus és antiszemitizmus?

Rasszizmus és antiszemitizmus?

Figyelt kérdés

A kérdésem nem szidalmazó jellegű. Próbálok a saját kultúrális kereteim között maradni.

Ha a jobbik hatalomra kerül, akkor mi lesz szerintetek? Oké, hogy EU tagállam vagyunk, de okosan ki lehet játszani mindent. Hallottam, és olvastam a neten azt, hogy eléggé meleg-ellenes politikát folytat a jobbik. Emellett a zsidó embereket is kivégeznék. Legalábbis ez jött le az ifjúsági tagozatos osztálytársaim véleményéből. Szerintetek helyes, hogy fiatalkorúak összegyűlnek, és politikai tartalmú szövegekkel tömik a fejüket? Amikor az osztálytársam lett gimnáziumban, akkor még nem volt ennyire ilyen, de kb egy éve eléggé megtért.

Én mindigis azt vallottam, hogy semmilyen szélsőség felé nem jó elmenni. Mert nincs egyetlen olyan módszer sem, amivel meg lehetne oldani mindent. Helyzete válogatja szerintem... Biztos, hogy lesznek olyanok itt, akik nem értenek azzal egyet, hogy fogadjuk el az embereket, de kérem őket, hogy a véleményüket tartsák meg, vagy legalább moderálják magukat, ne úgy, mint egy ómagyar megmozduláson.

Bevallom, hogy nekem melegként elég nehéz így élnem még most is. Magyarország nem a legtoleránsabb ország ilyen szempontból. De sajnálom a zsidókat is, mert nem mondhatja akárhol azt, hogy én zsidó vagyok! A véleményem szerint a kategorizálás és a klikkesedés nem vezet semmire sem. Tényleg van olyan ember, aki azt vallja, hogy ártatlan zsidó embereket helyes volt megölnie Hitlernek? Az osztálytársaim viccelődnek ezzel a dologgal, és elég rosszul esik, mert ebből is látom, hogy mennyire nem képesek elfogadni a másikat. De ez az integrálódás hiánya szerintem. Az élet más területén nehezebb lesz valamit kezdeniük. Ti egyetértetek velem vagy nem?

Elnézést a helyesírási hibáimért, gyorsan írtam.

18F

2013. nov. 10. 21:48
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

"Kérdezz meg egy orvost, vagy egy pszichológust, keress egy BNO kódod, majd írj, oké?" Pszichológus ismerősöm ezt mondta, orvos pedig nincs, legalábbis nem ilyen.

"...keress egy BNO kódod, majd írj, oké?" -ezt nem értem.

***Ami betegség, annak van BNO kódja. Keress egyet, itt egy kereső:

[link]

De a melegség nem egy normális dolog, a meleg emberek képtelenek szaporodásra, úgyhogy ez már eleve rossz.

***Miért feltétel a szaporodás?

"Nem tehetnek arról, hogy nőnek érzik magukat, ha te férfinak születsz, és nő akarsz lenni, akkor az nem éppen a legjobb dolog szerintem."

De ez mégis milyen hatással van a külvilágra? Az a normális ha talál a férfiból lett nő egy nőből lett férfit (már amennyire ez a dolog normális lehet). Hogy neveli ez a gyerekét, vagy milyen hatással lehet másokéra?

-Anyu Peti bácsinak mért nőt melle?

-Kicsim, Peti bácsi mostantól Panni néni.

***Akkor is azt mondanád, ha veled lenne ez a helyzet?

"Direkt cigányokat kereső nácikkal

Egyetértek." De néha tényleg van szűkség az ilyenekre is, már ha nem a cigány anyukára kiabálnak, aki ép az iskolába kíséri a gyermekeit, hanem a 10 cigány "fiatalemberre" akik ép a falra grafitiznek, a buliból este egyedül hazafelé tartó lánykára vagy ne adj isten a 90 éves nénire támadnak.

***Olyan nácikra van szükség, akik a konfliktust keresik maguktól? Mi ez, ha nem unintelligencia? :D

A zsidók mikor és miben segítettek bármikor is magyarországnak? Pedig megtehetnék.

***A magyarok miben segítették a kis hungáriát? :D Számos zsidó származású kutató/vezető/politikus/befolyásos ember/segítő szándékú ember van.

"Amíg nem kezdtek el a faji (meg nemi) hovatartozással foglalkozni addig ez nem okozott problémát."

De elkezdtek...

Pont a liberális párt hatására kezd el foglalkozni a szélsőjobb.

***A szélsőségek nem vezetnek sehová sem... Idő kell, mire megérted, hogy nincs egyetlen olyan módszer sem, ami mindenhol jól működne. Elvek vannak, amik persze papíron jók, de egy tényezőt nem vettek figyelembe: ez az emberi jellem.

Ha vége lenne a liberális pártok pozitív diszkriminációjának a szélsőjobb még verné egy évig a mellét de aztán komolytalan lenne az egész.

***Akkor ezek szerint már a liberális pártokat, valamint tagjait, zsidókat, melegeket, cigányokat, leszbikusokat, biszexuálisokat, kissebségieket diszkriminálják pozitívan. Hidd el nekem, hogy nem jó úgy élni, hogy titkolni kell magadról mindent, és nem mondhatod azt, hogy basszus nekem nem barátnőm van, hanem barátom. Annyira jó érzés lenne felvállalni magam. Jó lenne egy srác mellett ébredni úgy, hogy a szüleim nem néznének rossz szemmel, esetleg nem dobnának ki itthonról. Megint azt tudom mondani, hogy más lenne a véleményed, ha megtapasztalnád.

Írtad, hogy a homoszexualitás betegség. Ezzel abszolút nem értek egyet, mivel nem így van. Néhány orvost megkérdeztem amúgy, köztük volt kardiológus, neurológus, pszichiáter, onkológus, diabetológus és patológus. Az utóbbi úrihölgy viccesen megjegyezte, hogy a homoszexualitás nem patológiás megbetegedés. Ezekkel az orvosokkal egy szülinapi összejövetelen találkoztam. Mindegyikkel jó kapcsolatot ápolok, és az őszinte véleményüket kértem. :D Egytől egyig azt mondták, hogy igazam van, majd megkérdezték, hogy meleg vagyok-e. Volt olyan, akinek azt mondtam, hogy igen, és volt olyan, akinek azt mondtam, hogy csak érdekelt a dolog. Az a pszichológus eléggé szakszerűtlen, mivel azt mondta, hogy betegség melegnek lenni. Ezt sehol sem tanítják, sőt éppen az ellenkezőjét. Több hivatalos forrást kérnék.

Üdv,

2013. nov. 11. 19:01
 22/36 anonim ***** válasza:

A magyarok miben segítették a kis hungáriát? :D Számos zsidó származású kutató/vezető/politikus/befolyásos ember/segítő szándékú ember van.

Abszolút egyetértek. Szerintem például Teller Ede ha jól tudom zsidó volt az egyik legnagyobb elme. A zsidók intelligenciája vagy legalábbis lehetősége a fejlődésre nagyon is elismert. A melegekkel semmi bajom felőlem csinálják amit akarnak amíg ezzel mást nem zavarnak meg.

Nekem azokkal az emberekkel van bajom akik kárt tesznek pénzügyi átverésekkel korrupcióval és egyéb adósságokkal az ország és ezzel az emberek irányába. Ezek az emberek túlnyomó része zsidó. De valószínűleg van köztük más vallású is. Ezért nem érdekel ki milyen valássú Mert ahogy azt egy bölcs mondta "Az embert a tettei határozzák meg". Ezért nem szeretem azokat akik korrupt üzletekkel másokat tönkretéve, vagy pusztán szórakozásból másokat fizikailag bántalmazva élnek. Ezeket az embereket kéne felelősségre vonni.

Mit gondolsz kérdező?

2013. nov. 11. 21:58
 23/36 anonim ***** válasza:
Albert Einstein-t kihagytam korunk talán legismertebb és egyik legnagyszerűbb géniusza.
2013. nov. 11. 21:59
 24/36 A kérdező kommentje:

Apámnak ezt mondta régen egy nagyon bölcs ember: "Idefigyelj, kisfiam! Van jó ember, meg szar ember."

Arra gondolok, hogy a korrupt embereknek nincs helye a társadalom felsőbb rétegeiben, vezető pozícióban. Amúgy a zsidók tényleg átlagon felüli intelligenciával rendelkeznek szerintem. A kis zsidók szinte egytől egyig magánórákat vesznek matekból. A családjuk nagyon szigorúan veszi ezt. Eléggé szeretik a magánórákat a gyerekeknek megszervezni, a minőségre törekednek, és nem érdekli őket, hogy mennyibe kerül. Ezen nem spórolnak.

Az emberi jellemük szerintem más, mint az átlag magyaré. A társadalomban valami szinten kirekesztett emberek, legalábbis itt, Magyarországon. Emiatt talán elfogadóbbak a melegekkel. De viszont zárkózottak, és az újat nehezebben fogadják be.

Szummázva:

A korrupt embereknek nincs semmi keresnivalójuk a vezető rétegekben. Azt mondják, hogy nagyon gazdag embert kell mindig a vezető pozícióba ültetni, mert annak annyi pénze van, hogy felesleges lopnia. El kell gondolkozni azon, hogy a zsidók elég jó üzleti érzékkel bírnak, és emiatt olyan pénzes a nagyrészük. Nem azért, mert "segélyezik" őket, mint ahogy említette egy jobboska :P

2013. nov. 11. 22:17
 25/36 anonim ***** válasza:
Ezzel nincs is gond. A lényeg hogy a pénzt amit szerzett el tudja számoltatni, hogy nem mások becsapásával üzleti csalással szerezte hanem tisztességes úton pl: feltaláló és szabadalmaztatott mint Steve Jobs. Szóval addig nincs baj amíg becsületesek csak a korrupcíó ami elfogadhatatlan.
2013. nov. 11. 22:22
 26/36 anonim ***** válasza:

Hogy ne kavarodjunk: az antiszemitizmus a rasszizmus egy része. Az antiszemiták általában rasszisták, nálunk cigányellenesek is, sõt, van aki csak cigányellenes. Persze ehhez többnyire járul, h nem fogadják el a melegeket.

Alig valószínû, hogy a jobbik hatalomra kerüljön, max a fidesz beveszi.

Ez úgy lehet, hogy a fidesz, ha - ne adj' I-ten nyer - tuti, h nem lesz kétharmada és ha a jobbikkal együtt lenne, akkor beveszik, h továbbra is azt csinálhassák, amit akarnak.

Viszont túl nagy befolyása sose lesz a jobbiknak, mert ovi profi a leszalámizásban.

Az egész, szóval a rasszizmus - bármelyik változata - és a melegellenesség - beleértve a leszbikusokat, mert nem csak fiúból vannak homoszexuálisok - hülyeség, tudatlanságból eredõ nagyon káros felfogás.

Káros, mert - csak az ismertebb melegek - igen értékes emberek. Néhány példa:

Sappho ( kb ie 630 v 612 - kb ie 570 - [link] [link] [link] ), az elsõ költõnõ lesbikus volt, a megjelölés a születési helyének nevébõl ered. Azért egész jó verseket írt. Arthur Rimbaud ( 1854 - 1891) és Paul Verlaine ( 1844 - 1896 ) szintén jelentõs költõk voltak.

Ferencsik Jánost az 1950-es évektõl haláláig a legnagyobb magyar karmesternek tartották a hozzáértõk. Antal Imre igen jó mûsorokat csinált, azért nem lett igen nagy zongoramûvész, mert a keze megbetegedett. Lehetne még sorolni.

A lényeg, hogy nincs semmilyen összefüggés az emberi érték és a szexuális irányultság között.

"sajnálom a zsidókat is, mert nem mondhatja akárhol azt, hogy én zsidó vagyok"

Ezt honnan veszed? Ha az idõjárás engedi, mindig kipában járok, úgyhogy mondanom sem kell, de ha kérdik mondom. ( Ha meleg volnék, biztos azt is mondanám, de az spec nem vagyok, sõt. De ettõl még semmi bajom a melegekkel. )

"képmutató cionista pénzemberek"

Megint valami tudatlanság, sõt rosszabb, vélt tudás. A három dolognak, hogy képmutató, hogy cionista és hogy pénzember, semmi köze egymáshoz, akkor sem, ha lehetnek olyanok, akikrõl mindhárom elmondható.

Cionista: amíg Izrael Állami léte fel volt függesztve, azt jelentette, hogy azért tevékenykedik, hogy ezt helyreállísák. Amióta ez megtörtént, azóta azt, hogy támogatja Izrael Államot ( pl leleplezi az ellene kitalált rágalmakat, stb ) és hogy támogatja a zsidók hazatérését Izraelbe. Ha másképp nem, hát elvileg. Azt az elképzelést, hogy MINDEN zsidónak Izraelben a helye, a többség ma túlzónak tartja ( Herzl eredetileg így gondolta, sokan ma is ), de ma már Izrael az az ország, melyben a legtöbb zsidó él.

pénzember: aki a bankszakmában dolgozik, vagy valamilyen pénzügyi tevékenységet folytat hivatásszerûen és vagyona is van. Ehhez nem kell feltétlenül képmutatónak lenni. Ja, és zsidónak se. Pl tudtommal Csányi se zsidó Demján se, Széles se és valószínûleg még sokat lehetne felsorolni.

Különös, hogy # 11 ma ( 11-11 ) 01:45 olyan BELVÁROSI iskolát talált magának, ahol rajta kívül mahd mindenki cigány volt. Meg az alapítványi gimiben is sokan. Aztán meg csupa olyan munkahelye sikeredett, ahol meg - mint írja - rajta kívül mindenki zsidó volt.

Ezt nem azért írom, mintha 2ségbevonnám akár 1etlen szavát is, csak +jegyzem, hogy különös. ;)

"A melegség egy betegség."

Ez nem igaz, komoly orvosok szerint nem, hanem az átlagtól eltérõ gének. Nem tud rajta változtatni, úgy született. Pont annyira nem tud, ahogy pl szárnyakat esm tud növeszteni.

"De a melegség nem egy normális dolog,"

Nem átlagos, az igaz. De elõfordul állatok ( pl galambok, majmok, biztos más is ) között is.

" a meleg emberek képtelenek szaporodásra, úgyhogy ez már eleve rossz. "

Ez igaz, is, nem is. Pl Egy meleg és egy leszbi egyszer-egyszer erõt vesz magán és van BIOLÓGIAI gyereke.

Jogilag ( örökbefogadás ) pláne. Mármint fejlettebb országokban. Pl Izraelben több, mint 3000 meleg pár nevel gyermeket.

"korrupt embereknek nincs helye a társadalom felsőbb rétegeiben"

Ez sajnos nem igaz. Nem szabadna, hogy helye legyen, de sajnos van.

"A zsidók mikor és miben segítettek bármikor is magyarországnak?"

Hááát ... ha pl a Fradi, az MTK és az UTE ( Újpest ) alapítását, az elsõ két olimpiai bajnoki címet ( Hajós Alfréd ( Guttmann Arnold ) ) ( utána még jónéhányat ), hozzá a Nemzeti Sportuszoda és a debreceni Aranybika szálló és más épületek tervezését és kivitelezésének irányítását ( ugyanõ ), a magyar ipar ( Herendi Porcelán, Goldberger textilgyár, Ganz, Weiss Manfréd, stb ) és bankszektor megalapozását, vagy az elsõ igazán jó mayar irodalomtörténet könyvet ( Szerb Antal ) segítségnek tekinted, akkor ezekben. ( Szerb Antalnak meg is közszönte az akkori Magyarország, akárcsak Radnótinak a verseit, Rejtõnek a könyveit. )

Feltaláló: írhattad volna Bíró László Józseffet, akinek több, mint 100 szabadalma közül legismertebb a golyóstoll. Bizony, az is hungarikum. Más kérdés, hogy 1943. június 10-én Buenos Airesben kapta meg a golyóstoll szabadalmát. ( Már ismert és eredményes feltalálóként '39-ben menekült Párizsba, majd Argentina köztársasági elnökének meghívására ( ! ) oda. )

Bródy Imre, a krptongáz töltésû izzó ( akkor a legkorszerûbb ) feltalálója nem volt ilyen szerncsés. Nem menekült el, el is vitték, meg is ölték.

2013. nov. 12. 01:08
 27/36 anonim ***** válasza:

Íme az 50%-kal megemelt támogatás:

[link]

Mi közünk van nekünk, ma élőknek a holokauszthoz? Minket büntetnek ezzel, amikor közben egyetemeket zárnak be, iskolákat vonnak össze mert nincs rá pénz?

Ezért utálják az emberek a zsidókat, semmi másért.

2013. nov. 12. 09:02
 28/36 anonim ***** válasza:
a zsidó törvény szerint bárki felett lehet ítélkezni, ha nem zsidó, hanem goj
2013. nov. 12. 15:33
 29/36 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, és ismerem el ezt a támogatásos dolgot.

"a zsidó törvény szerint bárki felett lehet ítélkezni, ha nem zsidó, hanem goj"

Ez is hülyeség amúgy. Ki mondja azt a bíróságon, hogy ne zárják börtönbe, mert gójt ölt? Na ez mekkora gyakorlati marhaság. :D

2013. nov. 12. 16:43
 30/36 anonim ***** válasza:

Ez is hülyeség amúgy. Ki mondja azt a bíróságon, hogy ne zárják börtönbe, mert gójt ölt? Na ez mekkora gyakorlati marhaság. :D

Nem teljesen.

Ott vannak a cigányok megölnek valakit aztán meg (pont ők) jól viselkednek és a végén 2-3 éves büntetést kapnak.

Ha meg egy Fehér megöl egy cigány azt csakis rasszizmusból tehette és 8-12 év.

Na valahogy így van a zsidókkal is.

Mikor fizettek a zsidók Magyarországnak? Olyan sok zsidó van itt Magyarországon, hát adhatnának egy kis pénzt az államadósság visszafizetéséhez, mint már írtam van nekik elég.

Sportoló, professzor feltaláló zsidók... Mint ha ez mind nem lenne zsidók nélkül. Teljesen fajtól független, hogy valaki valamilyen tudósnak születik.

"Hááát ... ha pl a Fradi, az MTK és az UTE ( Újpest ) alapítását, az elsõ két olimpiai bajnoki címet ( Hajós Alfréd ( Guttmann Arnold ) )..."

Itt születtek Magyarországon, a saját hazájuknak tették, nem jár nagyobb hála nekik, mint bárki másnak aki ilyet tett.

2013. nov. 12. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!