Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Rasszizmus és antiszemitizmus?

Rasszizmus és antiszemitizmus?

Figyelt kérdés

A kérdésem nem szidalmazó jellegű. Próbálok a saját kultúrális kereteim között maradni.

Ha a jobbik hatalomra kerül, akkor mi lesz szerintetek? Oké, hogy EU tagállam vagyunk, de okosan ki lehet játszani mindent. Hallottam, és olvastam a neten azt, hogy eléggé meleg-ellenes politikát folytat a jobbik. Emellett a zsidó embereket is kivégeznék. Legalábbis ez jött le az ifjúsági tagozatos osztálytársaim véleményéből. Szerintetek helyes, hogy fiatalkorúak összegyűlnek, és politikai tartalmú szövegekkel tömik a fejüket? Amikor az osztálytársam lett gimnáziumban, akkor még nem volt ennyire ilyen, de kb egy éve eléggé megtért.

Én mindigis azt vallottam, hogy semmilyen szélsőség felé nem jó elmenni. Mert nincs egyetlen olyan módszer sem, amivel meg lehetne oldani mindent. Helyzete válogatja szerintem... Biztos, hogy lesznek olyanok itt, akik nem értenek azzal egyet, hogy fogadjuk el az embereket, de kérem őket, hogy a véleményüket tartsák meg, vagy legalább moderálják magukat, ne úgy, mint egy ómagyar megmozduláson.

Bevallom, hogy nekem melegként elég nehéz így élnem még most is. Magyarország nem a legtoleránsabb ország ilyen szempontból. De sajnálom a zsidókat is, mert nem mondhatja akárhol azt, hogy én zsidó vagyok! A véleményem szerint a kategorizálás és a klikkesedés nem vezet semmire sem. Tényleg van olyan ember, aki azt vallja, hogy ártatlan zsidó embereket helyes volt megölnie Hitlernek? Az osztálytársaim viccelődnek ezzel a dologgal, és elég rosszul esik, mert ebből is látom, hogy mennyire nem képesek elfogadni a másikat. De ez az integrálódás hiánya szerintem. Az élet más területén nehezebb lesz valamit kezdeniük. Ti egyetértetek velem vagy nem?

Elnézést a helyesírási hibáimért, gyorsan írtam.

18F

2013. nov. 10. 21:48
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
94%

Életem során rengeteg helyen voltam... utaztam/dolgoztam.

Belvárosban nőttem fel, ahol általános iskolában minden osztálytársam cigány volt (mondjuk ki), tényleg 1-2 kivétellel+én :) Nem mertem iskolába menni reggelente, inkább eljátszottam, hogy rosszul vagyok, mer le büdös magyaroznak, és el lopják a dolgaimat. Egyszer egy magyar osztálytársam le cigányozta őket, mer már nem tudta eltűrni a sok megaláztatást, előre jött az akkor 180 centis, 90 kilós roma leányzó, és majdnem félholtra rugdosta... persze nekik szabad magyarozni... mindegy. Elérkezett a gimnázium, ami alapítványi iskola volt, nem gondolná az ember, hogy oda is be eszik magukat, de megtették... Én jóhiszemű ember azt hittem, hogy csak jól szituált kisebbséghez tartozó emberek tanulnak ott, mivel havi 50e-ft volt az iskola..nem is lényeg.. Tévedtem... konkrétan ha a tanár nem lép közbe akkor megerőszakolnak(igen ők..), hozzátenném soha nem viselkedtem vagy öltözködtem úgy, hogy okot adjak rá. És még sorolhatnám. Elkezdtem modellként dolgozni, majd playmateként is megméretettem magam ( bárki gondolhat bármire, nem olyan munka mint sokan gondolják), sokat voltam fotózáson külföldön, vezettem egy picike filmstúdiót és egy fotómodell ügynökséget is. És a kollégáim mind zsidó emberek voltak, évente volt a cégnél nagy találkozó Németországban, ott is rajtam kívül majdnem mindenki zsidó volt, rengeteg dolgot tudnék neked mesélni, hogy miért is utálják őket ennyire. Aki tisztességesen dolgozik és elszeretne valamit érni.. ergo nincs megelégedve a havi 100e forintjával, azt eltapossák,eltiporják. Nem összeesküvés elmélet, hanem tapasztaltam és elkönyveltem tényként, mivel sajnos így működik mindenhol. Erről még sajnos rengeteget tudnék írni, de most hagyjuk. Melegekkel nincs problémám, (mint már előttem is említették) addig ameddig nem az utcán csókolóznak vagy tapizzák egymást gyerekek, idősek előtt a nyílt utcán. Nyugodtan vállalja fel, hogy meleg, nem kell szégyellni, de ne essen át a ló másik oldalára. Tömören ennyit szerettem volna. És hát, a Jobbikra fogok szavazni, a rossz tapasztalatok miatt.

2013. nov. 11. 01:45
 12/36 Elgusano válasza:

Jo volt olvasni, hogy vannak olyan jobboldali hozzaszolok, akik nem eroszakosan gyulolkodoek.

Szerintem mindenkiben azt kell tisztelni, ha becsuletes, es kiall az elveiert, nem pedig egy szel kakas. Ha meleg vagy, de ezzel nem serted meg masok maganszferajat, illetve az o elveiket nem pocakondiazod,csak azert h melegkent felhivd magadra a figyelmet, akkor biztos vagyok benne, hogy nem rontanak rad az otthonodban darutollas suvegben ;)

Egyik kedves valaszado szerint a melegseg betegseg. Ez nem allja meg a helyet. A tobbiben joreszt igaza van.

A jobbiknal is vannak ertelmes emberek, de baromi rossz a part kommunikacioja, es a mar mindenhonnan kiabrandult szavazok megszerzese miatt ok sem tudjak lassan, hogy hova is tartanak. Mellesleg az osztalytarsaid eleg komoly sokat probalt elet tapasztalattal rendelkezo egyedek lehetnek :) a jobbik programjaban sehol nincs szo meg deportalasrol sem, nem h kivegzesrol. Termeszetesen a gerincet kepezo szelsosegesek kacerkodnak a gondolattal, de ha barmi ilyen kezdemenyt meg is probalnanak tenni, az egesz orszagot leradirozna az eu a terkeprol. Szoval ilyentol nem kell tartanod. A hatalomra kerulesuktol meg meg kevesbe sem, hiszen ez egy valsag part, csak addig tart, amig az emberek fejeben is valsag van. Sosem lesz olyan merteku tamogatasuk, hogy egyaltalan a torvenyjavaslataikat komolyan vegyek a nemzeti cirkuszban (elnezest: parlament)

Ha melegkent tudsz ugy elni, hogy egy altalanos normat megtarts, es becsuletes maradsz, a kutya nem fog bantani. Ha igen, csak szolj :P

2013. nov. 11. 05:07
 13/36 anonim ***** válasza:
4%
Pontosan azért fogok a Jobbikra szavazni hogy fellépjenek a homoszexuálisok ellen. Hitler nem akarta bántani a zsidókat ez is egy ostoba tévhit. Persze ki szerette volna őket amikor jelentős szerepet játszottak a világháború elvesztésében és a beteg, liberális eszmék terjedésében? A b*ziknak meg lehetne annyi eszük hogy elfojtsák beteges vágyaikat.
2013. nov. 11. 06:52
 14/36 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Látszik hogy nem ismered a Jobbik politikáját és gondolkodásmódját, csak a médiából tájékozódsz.

Én mint Jobbikos, engedd meg hogy helyreigazítsalak.

A Jobbik nem cigány meg zsidó meg egyéb kisebbségekre bontja a társadalmat, hanem építő és romboló emberekre, függetlenül származásától. Építő, aki tesz a hazáért, hogy fejlődjön, hogy az embereknek jobb életük legyen, hogy szünjenek meg a pozitív diszkriminációk, stb. A romboló, pedig aki a társadalomra, gazdaságra negatív hatással van. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy pont cigány és zsidó emberek vannak többségben, akik valamilyen területen rombolnak. A cigányok a bűnözéssel, a zsidó emberek (nem vallási zsidó, hanem származási) pedig az ország gazdaságában próbálják meg saját érdekeiket érvényesíteni. És pont ők kapnak pozitív diszkriminációt, azaz mindenféle állami segítséget. Ha mindenki az egyenlőség híve, akkor miért nem kezelnek mindenkit egyenlően. Tudod kedves kérdező, az embereknek abból van elegük, hogy bizonyos csoportokkal kivételeznek. Az osztálytársaid náci romantikája csak fiatalkori bohóság, én is ilyen voltam, kinőttem, pedig akkor még nem voltam Jobbikos, mert akkor még nem létezett a Jobbik. Amikor minden hónapban holokauszt megemlékezés van, amikor milliárdokat költenek a holokauszt áldozatainak leszármazottjaira, miközben az emberek 2/3-a szegénységben él. De ugyan ez elmondható a melegekre is, hogy amikor a melegfelvonulásokat támogatják, közben az azt ellenző felvonulást betiltják. Akkor vagy legyen mindkettő, vagy egyik sem. Itt nem azzal van a baj ha valaki meleg, hanem ha emiatt pozitív megkülönböztetést kap, és számos szervezet áll ki jogaik mellett, miközben az én jogaimat senki nem képviseli.

Ez a baj itt kedves kérdező, hogy az emberek igazságérzetét bántja, hogy többet foglalkoznak és költenek cigányokra, zsidókra, melegekre, mint azokra, akik nem tartoznak egyik csoportba sem.

Tudtad pl. hogy minden évben 50%-kal emelik a holokauszt zsidó áldozatai vagy túlélői leszármazottjainak a juttatását? Miért? Mit érnek el a támogatással így 70 év után? Én miért nem kapok, mikor nagyapám testvére is munkatáborban halt meg? Mert nem volt zsidó?

De ez csak egy példa a sok közül. Kedve kérdező, azt javaslom, tájékozódj jobban, ne csak ilyen egyoldalúan.

2013. nov. 11. 07:43
 15/36 anonim ***** válasza:

Kedves 14-es, akkor mondanál építő zsidókat és cigányokat, akiket a Jobbik méltatott akármilyen fórumon? Mert ha a Jobbik eszerint különbözteti meg az embereket, akkor bizonyára kell lennie. (én pl sokat tudok)

Holokauszt-megemlékezés minden hónapban? Mikor is volt az októberi? Vagy a szeptemberi? Biztos azért nem emlékszem rá, mert nem vagyok zsidó vagy Jobbikos...

Vagy talán nem a Jobbik kezdeményezte hogy meleg pár ne foghassa meg az utcán a párja kezét? NA ennél rombolóbb tényleg nincs.

Vagy a hihetetlen nagy arab imádat, aminek aztán tényleg sok alapja van. Azon felül hogy valakivel kéz-a-kézben lehet gyűlölni a zsidókat.

Szóval ez a szép a Jobbikban. Minden rétegnek megvan a mondanivalója, az se gond ha a két demagógia totál üti egymást, csak meglegyen a szavazat. Ha ezeket egy borsodi naggyűlésen mondja el, ki is fütyülik. Az új kampányfilm is ennek tükrében készült, egy új réteget kellett bevonzani, a régiek meg csak néztek, hogy mi a **** ez?

2013. nov. 11. 09:30
 16/36 anonim ***** válasza:

Kedves 15-ös! Pont az a lényeg, hogy nem számít hogy cigány vagy zsidó vagy bármi az illető aki valami építő jellegű dolgot tesz. Ezért vannak ezek a nagy különbségek, mert a cigányt, zsidót, az egyik kiirtaná, a másik minden módon segítené, ez a 2 véglet, egyiket sem szabad. A Jobbik sosem fogja fórumain méltatni egy ember származását hogy pl. "nézzék meg ezt a zsidó embert, milyen jó dolgot csinált", hanem "nézzék meg ezt az embert, milyen jó dolgot csinált".

Holokauszt emléknapok idén...utánanéztem, aug. 28 megemlékezés kőrösmezőn, augusztus 4 holokauszt díjátadó, augusztus 2 roma holokauszt nap, május 13 nemzeti holokauszt zarándoklat, április 16 holokauszt magyar áldozatainak emléknapja, január 27, nemzetközi holokauszt emléknap...szóval volt bőven.

Ne foghasság egymás kezét a melegek...ilyet nem kezdeményezett a Jobbik, ezt nem tudom honnan vetted, linkeld már be.

Arab imádat...semmi közünk az arabokhoz, talán Törökországot akartad mondani. A törökökkel való gazdasági együttműködést szeretné a Jobbik erősíteni, mert sok potenciál van a török piacban.

Az új kampány jól tükrözi a Jobbik gondolkodásmódját, akinek meg ez nem tetszik, annak nincs is helye a Jobbikban. Ki is váltak, Magyar Hajnal néven.

2013. nov. 11. 12:32
 17/36 anonim ***** válasza:
"Emellett a zsidó embereket is kivégeznék" hát peeersze. miután a magyar gárdával legyőzték az amerikai hadsereget.
2013. nov. 11. 15:54
 18/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok hozzászólást. Azért van néhány dolog, amire reagálnék.

"A melegség egy betegség."

Kérdezz meg egy orvost, vagy egy pszichológust, keress egy BNO kódod, majd írj, oké?

"A magamutogató női ruhába öltöző férfival"

Na szerintem ők a betegek. Nem tehetnek arról, hogy nőnek érzik magukat, ha te férfinak születsz, és nő akarsz lenni, akkor az nem éppen a legjobb dolog szerintem. De el kell fogadni, hiszen a természet műve. Orvosilag lehet nekik segíteni.

"Direkt cigányokat kereső nácikkal"

Egyetértek.

Említetted, kedves 22:40-es, hogy a zsidók állandóan perelnek. Ezt elutasítom, nem értek vele egyet. Lehet szidni a zsidókat, de teljesen felesleges. A közhiedelemmel ellentétben nincsenek olyan zsidók, akik a holokausztból élnek. Nem egy olyan szélsőjobbost ismerek, aki azt vallja, hogy a több millió füstbement zsidónak úgy kellett... Tudod, kicsit más lenne a szemlélet, ha az egyik rokon házaspárt kutyánál rosszabb módon tartották. A férj meghalt, a nő pedig élete végéig hordta a kezén a számát. És erre mondják néhányan, hogy úgy kellett neki, meg azt is, hogy nem is volt ilyen. Na ez szemét dolog...

"3szor annyiért"

Vagy 10-15X annyiért minimum. A rokonom angliában dolgozik egy klinikán orvos, és milliókat keres havonta, de már ritkán megy ki. Operálni szokott kijárni időnként, egy hét alatt annyit keres, mint itthon egész év alatt. Havonta egy hetet dolgozik kb. Nagyon menő orvos :D

"Ne kelljen semmi abnormális dolgot tolerálni!"

Lehet, hogy néhány tízezer magyar ember szemszögéből a nézeteid az abnormálisak.

"Amíg nem kezdtek el a faji (meg nemi) hovatartozással foglalkozni addig ez nem okozott problémát."

De elkezdtek...

"Mellesleg az osztalytarsaid eleg komoly sokat probalt elet tapasztalattal rendelkezo egyedek lehetnek :)"

Ezt hogy érted? Vagy húszféle értelmezés jutott eszembe, amint elolvastam :D

"Ha melegkent tudsz ugy elni, hogy egy altalanos normat megtarts, es becsuletes maradsz, a kutya nem fog bantani. Ha igen, csak szolj :P"

A barátommal kézenfogva sétáltunk a járdán, este volt. Egy srác beszólt, hogy sziasztok, fiúk-lányok. Na ezt mire érdemeltem meg? xd Ha egy hetero megcsókolhatja a párját az utcán, akkor én miért nem tehetnék így? :D Megjegyzem, hogy nem provokáló célból...

"De ugyan ez elmondható a melegekre is, hogy amikor a melegfelvonulásokat támogatják, közben az azt ellenző felvonulást betiltják."

Igen, ez így van. Miért kellene ellenkezni a más elfogadásával? Én a melegfelvonulásokat azért nem díjazom, mert a heterok sem csinálnak ilyet, meg felesleges. Legyen inkább néma felvonulás.

"Itt nem azzal van a baj ha valaki meleg, hanem ha emiatt pozitív megkülönböztetést kap, és számos szervezet áll ki jogaik mellett, miközben az én jogaimat senki nem képviseli."

Azért nem áll ki a te jogaid mellett senki sem, mert felesleges, hiszen nem diszkriminálnak negatívan a szexuális irányultságod miatt. Ha akarod, akkor kérj jogi tanácsot, vagy tegyél feljelentést, és kihelyeznek melléd egy ügyvédet. Amúgy meg nem érzem annyira azt, hogy kiállnának a jogaim mellett. Lehet, hogy csak gondolod, de akkor sem így van.

"

Ez a baj itt kedves kérdező, hogy az emberek igazságérzetét bántja, hogy többet foglalkoznak és költenek cigányokra, zsidókra, melegekre, mint azokra, akik nem tartoznak egyik csoportba sem."

A melegekre és a zsidókra szinte fillérek mennek a cigányokhoz képest. Lásd: Maria Antoanett effektus. Te azt látod, hogy a zsidókra, és a melegekre költenek. Holott a pénz a cigányokra fogy fű alatt. Talán erre nem gondoltál? Amúgy meg mit költenének a melegekre? Ez majdnem hülyeség szerintem.

"Tudtad pl. hogy minden évben 50%-kal emelik a holokauszt zsidó áldozatai vagy túlélői leszármazottjainak a juttatását?" Na ezt honnan veszed? Az én rokonom, aki zsidó volt, ott halt meg, és egy fillért nem kapunk. Amúgy én is zsidó vagyok, csak nem gyakorlom a hitemet. Ezért kétszeresen rossz vagyok a társadalom szempontjából? :D

"miután a magyar gárdával legyőzték az amerikai hadsereget."

Hidd el nekem, hogy van olyan, aki meg is próbálná :D

Várom még a hozzászólásokat.

2013. nov. 11. 17:15
 19/36 anonim ***** válasza:
"Hidd el nekem, hogy van olyan, aki meg is próbálná :D " nincs, nem is volt, és nem is lesz olyan ember aki megpróbálná. úgyhogy nem hiszem el.
2013. nov. 11. 18:10
 20/36 anonim ***** válasza:

"Kérdezz meg egy orvost, vagy egy pszichológust, keress egy BNO kódod, majd írj, oké?" Pszichológus ismerősöm ezt mondta, orvos pedig nincs, legalábbis nem ilyen.

"...keress egy BNO kódod, majd írj, oké?" -ezt nem értem.

De a melegség nem egy normális dolog, a meleg emberek képtelenek szaporodásra, úgyhogy ez már eleve rossz.

"Nem tehetnek arról, hogy nőnek érzik magukat, ha te férfinak születsz, és nő akarsz lenni, akkor az nem éppen a legjobb dolog szerintem."

De ez mégis milyen hatással van a külvilágra? Az a normális ha talál a férfiból lett nő egy nőből lett férfit (már amennyire ez a dolog normális lehet). Hogy neveli ez a gyerekét, vagy milyen hatással lehet másokéra?

-Anyu Peti bácsinak mért nőt melle?

-Kicsim, Peti bácsi mostantól Panni néni.

"Direkt cigányokat kereső nácikkal

Egyetértek." De néha tényleg van szűkség az ilyenekre is, már ha nem a cigány anyukára kiabálnak, aki ép az iskolába kíséri a gyermekeit, hanem a 10 cigány "fiatalemberre" akik ép a falra grafitiznek, a buliból este egyedül hazafelé tartó lánykára vagy ne adj isten a 90 éves nénire támadnak.

A zsidók mikor és miben segítettek bármikor is magyarországnak? Pedig megtehetnék.

"Amíg nem kezdtek el a faji (meg nemi) hovatartozással foglalkozni addig ez nem okozott problémát."

De elkezdtek...

Pont a liberális párt hatására kezd el foglalkozni a szélsőjobb.

Ha vége lenne a liberális pártok pozitív diszkriminációjának a szélsőjobb még verné egy évig a mellét de aztán komolytalan lenne az egész.

2013. nov. 11. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!