Miért csinálja Vona Gábor ezt?
Ez politika, annak a legmocskosabb formájában. Ha a határon túli magyarokat elnyomják, szar nekik, szegények, vagy legalábbis ezt hiszik róluk, azzal fanatizálni lehet a szavazókat és megfoghatják maguknak. Az, hogy ennek mi lesz a hatása, már nem nagyon érdekli őket. A lényeg, hogy a magyarok megmentője pozícióban villoghassanak.
És mostamában épp ti vagytok a divatos szavazatvadász reklámszlogen, amivel versenyeznek a pártok egymás ellen.
Nos ugye kétfelé lehet osztani a kérdést:
1. Vona Gáboros rész: Nem akarom védeni meg ilyesmi, de te mit tennél egy magyar politikus helyében az erdélyi magyarokért? Nem kötekedésképpen kérdezek vissza, de tényleg érdekel, mivel se én, se Vona Gábor nem erdélyi, és egy erdélyi véleménye is érdekel... Mert ha el is akarunk érni valamit a megalázkodó, "merjünk kicsit lenni" politikával meg aztán tényleg nem lehet elérni semmit se...
2. "A magyarországiak pedig azt hiszik,hogy ezzel segítenek.A másik dolog az,hogy nem tudom miért de minden anyaországi azt gondolja,hogy az erdélyi nem tud szépen magyarul beszélni,nem ápolja a hagyományait,nincsen magyar nemezettudata,szegény és el van nyomva.A tévében is ezt látom.Miért?"
Ez egy bizonyos rétegre sajnos igaz, főleg akik az előző rendszerben szocialiázódtak, vagy annak az örökségét viszik tovább. A társadalom normálisabb rétege, (vagy aki már látott erdélyi magyart közelről), nem így áll hozzá. Én például nagyon szeretem, ha valaki tájszólásban beszél, nem szeretem a sztenderd magyart, de én csak így tudok beszélni...
Kösz a gyors válaszokat.Csodálkozva tapasztalom,hogy a jobbikos kutyák nem ugrottak rögtön.Azt jelenti van remény.
Egyébként van egy jobbikos,magyarvagyokmániás rokonom.Ausztráliában lakik.Megkérdeztem miért jobbikos.Azért,mert a lelkiismerete úgy nyugodt,hogyha az erdélyi gyökereit ápolja.
Attól még nem kell jobbikoskutyázni. Örülj neki, hogy legalább foglalkoznak a határontúli magyarokkal (mivel te is az vagy)...
Vagy neked inkább az a közeg tetszik, amiről a kérdéses második felében írtál? "hogy az erdélyi nem tud szépen magyarul beszélni,nem ápolja a hagyományait,nincsen magyar nemezettudata"
" jobbikos kutyák nem
ugrottak rögtön.Azt jelenti van remény."
Akkor te jobban örülsz ha lerománoznak a ballibek?
Vagy az jobban tetszett amikor a híveiket 2004-ben 23 millió románnal uszították ellenetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!