Komolyan mindenki bedől a rezsicsökkentés szlogenjének?
Mennyivel csökkent a rezsi ? 50 Fttal ? Már ha csökkent..
Ennek csak az számít, hogy felépüljön a szállodája a focistadion mellett, addig meg állandóan ezzel a gyermeteg indokkal takarózik.
Nem igaz, hogy emiatt az 50-100 Ft különbség miatt kell szivatni mindenkit
Csak 20-30 rezsire? Akkor én nagy lábon élek vagy mi? Távfűtéssel, vonj le belőle pár ezrest és meg van a nyári számla, a télihez meg még adj egy keveset. Aztán jön a 12 ezres áramszámla, a víz, a gáz, és a luxus cikk: telefon és internet. 20-30? Költözök a te környékedre!
Nem az a lényeg, hogy mekkora a keresete a személynek, hanem, hogy mennyire képes költeni ezekre. És itt tényleg az alapszolgáltatásokról van szó. Aki luxusban élt, luxusabb életvitelt engedhet meg magának ezután 20%-kal, értem.
És nem lehetett volna ezt úgy, hogy aki 700 ezret keres, annak nincs rezsicsökkentéses mutogatás, aki meg minimálbér, vagy bizonyos összeggel fölötte keres, annak meg fedezzék a teljes rezsi összegét? Belefér, hiszen a 700-tól engedett 20% bizonyára kitesz pár szerény körülmények körülmények között élő teljes rezsiét!
Na ezt kapd ki. Ezt hívtam volna tényleg rezsicsökkentésnek. Addig pedig tényleg csak látszatra megy az egész. Bár te csak legyél elégedett azzal a 2-3 ezer forinttal, és továbbra sem használd az agyad, alternatívák keresésére! :)
#36 Kár a zárt szemekért. Véleményem szerint aki az igazi válságkezelést intézte, az Bajnai volt. Nélküle a 2008-as VILÁGválságból nem jöttünk volna ki így, csak sokkal rosszabbul. Olyan intézkedései vannak a fidesznek, amit egy józan ember képtelen elfogadni. Én mint jogász vagyok képtelen elfogadni a vissza mentő hatályú törvényeket, az alkotmánybíróság hatáskörének csökkentését, és sorolhatnám. Ezek nagyon súlyos dolgok, de az átlag ember nem képes felfogni, csak ha a bőrén tapasztalja.
De mondok egy példát: Építkezel, meghatározott és elfogadott formában, minden lepapírozva. Aztán hoznak egy törvényt, hogy márpedig te ezt nem tehetted volna így, ebben a formában, és fizess ezért bérleti díjat az államnak, mert fél méterrel túl lógsz a határon. A hatályát az építkezés befejezése utánra teszik, de hát te azt tíz éve befejezted, így visszamenőleg ki kell fizetned a bérleti díjat, és persze azok kamatait is, hiszen milyen régóta fennáll a tartozásod. Aztán próbálsz (jogosan) mentegetőzni, hogy de azzal, akkor minden rendben volt, a jogszabályok szerint. Mit tudsz tenni? Alkotmánybírósághoz fordulni, hogy azzal a törvénnyel nagyon nagy gigszer van, és mit tehet az ab? Szétteszi a kezét, mert már ő sem jogosult ebben az ügyben eljárni. És ezután mit teszel? Eladod a házat, persze nyomott áron, hogy a bírságot kifizesd, és máris földönfutóvá lettél.
Kicsit kisarkított a példa, de remélem érthető...
Még pár hónapot adok a szolgáltatóknak, és elkezdenek rohamosan leépíteni. A kieső bevételt ugye kompenzálni kell valahol...
Kíváncsi vagyok, hogy akik most lelkesen tapsolnak ennek az ökörségnek, mit szólnak akkor, amikor napokig sötétben-hidegben ülnek otthon, mert nincs ember, aki kijavítsa a hibát?
Nem engem kell lepontozni azert mert nem tetszik amit irtam, hiszen nem en hoztam a torvenyeket es intezkedeseket, hanem Orban. :)
Persze nekem sem tetszik a dolog, ezert irtam le. ;)
#43! Elszomorító, ha így van. És lehet, hogy hülyén hangzik, de "az hibázik, aki dolgozik". Sok hiba van még a törvényekben, de mindezekkel együtt nem látok egy olyan stábot se Magyarországon, aki csak ilyen szinten is alkotmányozni képes lett vna. Viszont alapvetően meg kellett tenni. Mellesleg Orbán tartja az arcát mindenért, viszont ez nem azt jelenti, hogy ezeket a bakikat ő is követte el. Felelős vezetője a brigádjának, de az ilyen kis törvénybakik nem feltétlen az ő hibái. Mellesleg ha lenne olyan határozott ellenzék, aki nem csak zsidózik, "melegezik", meg Orbánozik, akkor az ilyen hibákra felhívhatná úgy is a figyelmet, hogy az tényleg felül legyen vizsgálva a kormány részéről. Réges-régen ment ez, de manapság ha az ember figyeli a felszólalásokat, csak kampányolás megy és szidalmazás, és akármilyen komoly ügyről van szó a felszólalás vége mindig csak egy komolytalan újabb Orbánozás lesz. Nem csak így lehetne. Nem egyszer volt amikor joggal, és kulturált módon kérdőjelezett meg vmit az ellenzék értelmesebb kis rétegéből valaki, azt az ügyet tényleg ki is lett vizsgálva kormányrészről.
De amíg nagyrészt csak hőbölögnek és kampányolnak, csak rontják a kormány munkáját...
A baj az kedves utolsó, hogy sokan vagyunk, aki nem zsidózik, Orbánozik, nem uszít, és nem ellenségnek tekint mindenkit. De amint kritizálok valakit, egyből skatulyáznak. Nem is kicsit. Ez pedig amit fentebb írtam, nem "kis" hiba, hanem óriási! Ami egyértelműen "kiskapunak" jött létre.
Tessék, http://www.youtube.com/watch?v=dkaoYTLWCRM én ebben hiszek. Nem az érdekel, hogy ki tette közé a videót, viszont abszolút egyetértek a mondanivalójával. Olyan kormány kell, aki nem csak ígéretekkel érkezik. Szociálisan érzékenyebbre van szükség, nem kapitalistábbra. Hogy érthető legyen, hogy ez mit jelent: a szociálisan érzékenyebb pl. tekint a gyerekvédelemre, munkát akar biztosítani a munkaképeseknek, segít az elesetteken, és biztonságot próbál nyújtani a nyugdíjasoknak. Az amit most a nyugdíjasok, a rehabilitációs járadékban részesülők kapnak, az gyalázat. Ami az oktatásban folyik, az gyalázat. Ami a kórházakban van, az mélységes gyalázat. Ezek lennének a legalapvetőbb és legfontosabb dolgok, nem pedig az, hogy ki hogyan tömte vagy tömi meg a zsebét!
Bajnai egy hős, csak az a baj vele, hogy ugyanúgy semmire való volt, mint a gyurcsány melletti 3éves politikai pályafutása!
Az hogy egy csőd közeli helyzetben elfogadta az imf segélycsomagját az nem kihívás az nem eredmény... az az eredmény, hogy visszafizettük ezt a hitelt, mert erre valljuk meg őszintén nem Bajnainak volt rá gondja ...
Meg kell nézni, hogy 2010ban mennyire várták az elemzők az államcsődöt, akkor még felse merült, hogy bárki is növekedésről vagy kilábalásról beszéljen ... Görög, portugál, spanyol követendő példákat emlegettek nekünk ...
Ma érdekes módon nem a görög, spanyol vagy portugál gazdasághoz hasonlítgatnak, mint tették ezt 2010ben ... Talán csak nem jobban teljesít a gazdaság? talán csak nem ezért, mert sikerült elérni, hogy nem az államcsődről, hanem a növekedésről beszélünk nap mint nap ...
Tegye fel a kezét, aki gondolta volna ezt a kormányváltáskor, hogy sikerül a szégyen padról felállni és ott hagyni a leszakadókat! Jelenleg ott tartunk, hogy a gazdaság stagnál, de európa hanyatlik és pár éven belül beérnek minket!
Szlovákia, Románia, szlovénia, csehország gdp arányos államadóssága 4 év alatt majdnem megduplázódott..
óta.
Ilyen körülmények között és a 3% államháztatás megtartása mellett nagyon komoly eredményeket tett le az asztalra a kormány!
Jajajaj utolsó. Olvass külföldi lapokat. Segítségedre van az internet, és ha másként nem megy, ott a google translate. Bár tudom, hogy mindenki csak hazudik, csak a magyari kormány nem. De azért ne ess pánikba az olvasottaktól!
És persze ezt is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__471..
melyik küldi portálra gondolsz? azt gondolod, azért mert idegen nyelven írták még nem lesz mögötte párt politikai érdek?
Ha nem hiszed, akkor olvass utána egy kicsit a történelem könyveknek, hogy már a 19-20 századi sajtó anyagokban milyen lejárató kampányok mentek .. Milyen ferdítések és nem csak a világháborús időkre gondolok, amikor ennek a hazugság cunaminak volt a tetőpontja...
Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy a médiáknak vannak tulajdonosaik és azoknak pedig érdekeik. Nincs oylan, hogy független média, abból nem lehet megélni, illetve azokban nem fogsz látni politikai tartalommal kapcsolatos anyagokat!
Amikre szoktak hivatkozni a magyar médiák is egytől egyig a baloldali portálok, guardian, telegraph, kurrier, stb stb.. bbc kormány média és stb
én csak a kommentek miatt keresem fel ezeket az oldalakat, ahol egy egy magyar vonatkozásnál meglepően sok magyar kiállás olvasható!
Tényeket akarsz megtudni akkor legalább valami hasonló oldalra kellene hivatkozni, ahol azért valóban le vannak hivatkozva az adatok. És nem egy egy emigráns véleményét írják le, aki már olyan régen járt az országban, hogy már a magyart is elfelejtette!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!