Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ti mit gondoltok a halálbüntet...

Ti mit gondoltok a halálbüntetés visszaállításáról? Engedélyeznétek?

Figyelt kérdés
2013. okt. 6. 18:38
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Kenderkötél olcsóbb...
2013. okt. 6. 19:14
 12/33 anonim válasza:
82%
Én nem értek egyet a halálbüntetéssel, nem támogatom a visszaállítását.
2013. okt. 6. 19:20
 13/33 anonim ***** válasza:
92%
Én nem a halálbüntetést vezetném vissza, hanem azt hogy az ilyen bűnözők életük végéig egy bánya mélyén melózzanak, és addig hajtanám őket míg bele nem döglenek.
2013. okt. 6. 19:21
 14/33 anonim ***** válasza:
75%
Magyarországon jelenleg demokrácia van, és egy demokráciában nincs helye olyan drasztikus és kegyetlen eszközöknek az ítélethozásban, mint a halálbüntetés. Visszatartó ereje sincsen igazán, a három csapás törvény és a több ezer új rendőr viszont tényleg segít a közbiztonság erősödésében.
2013. okt. 6. 20:49
 15/33 anonim ***** válasza:
70%
Aki egy kicsit is értelmiségi, nem tűri a halálbüntetést.
2013. okt. 6. 21:11
 16/33 anonim ***** válasza:
54%
Támogatom. Elsőnek: Nem kell hogy visszatartó ereje legyen.
2013. okt. 6. 21:34
 17/33 anonim ***** válasza:
42%
15: Én nagyon értelmiségi vagyok és nem hogy tűröm, de követelem is!
2013. okt. 6. 21:40
 18/33 anonim ***** válasza:
Jó is lenne meg nem. Azért lenne jó, mert kevesebb balhé lenne, kevesebb verekedés, mert az emberek félnének. a bűnözés nem csökkenne, csak a balhék. És azért lenne rossz,mert ártatlanokat is kivégezhetnek, és azért, mert ha például a te hozzád tartózód gyilkosságot követne el (szántszándékkal) az tutihalálra van ítélve! De te attól még szereted, és látni akarod még élete során, akármilyeb szörnyűséget követtet is el a hozzádtartozód. de többé nem láthatod mert kivégzik, akkor is begbánta a tettét. Ez úgye a népnek jó... dr neked nagyon rossz..
2013. okt. 7. 00:14
 19/33 anonim ***** válasza:

Nem, mert egyrészt ártatlanokat is végeztek már ki sokszor, ami értelemszerűen visszafordíthatatlan. Persze sokak szerint ez csak járulékos veszteség, mindaddig, amíg egy nap nem velük történik ez meg...

Másrészt valódi visszatartó ereje sincs, egy bűnöző nem fog mérlegelni bűnelkövetés előtt, hogy esetleg pár év múlva talán majd kivégzik. Az USA államairól is vannak statisztikák, és nincs lényeges eltérés a halálbüntetést alkalmazó és tiltó államok között a bűnesetek számát tekintve.

A középkorban is hiába volt nyilvános kivégzés, nem hiszem, hogy akkoriban jobb lett volna a közbiztonság, mint most (inkább fordítva). Hallottam olyat (persze lehet, csak egy történelmi anekdota), hogy egy rablóbanda tagjának nyilvános kivégzése közben a társai ugyanúgy raboltak a bámészkodó tömegben.

2013. okt. 7. 00:23
 20/33 anonim ***** válasza:

Nem.

Mi van, ha tévedünk és hibásan akasztunk fel valakit? Nem túl lelkesen sétálnál fel az akasztófa mellé, ha tudod, hogy ártatlan vagy.

2013. okt. 8. 01:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!