Kik szavaznak az E2014-re?
Tudom, hogy most le leszek szavazva, DE:
-Én sose fogom elfelejteni a 2006-os MSZP-s politikusoknak, hogy ártatlan emberek közé is belövettek és az ezt követő általános népharag hatására sem voltak hajlandóak lemondani a pénzek irányításáról, azaz új választásokat kiírni. Más országban fele ekkora botrányok hatására lemond a kormány, csak nálunk van ekkora bőr a politikusok képén.
- Én sose fogom elfelejteni a Fidesznek, hogy a 2006-2010-es kormány összes intézkedését blokkolták és igyekeztek olyan "nyílvánvaló" javaslatokkal élni, mint a benzin ÁFÁ-jának csökkentése, amit az aktuális kormány 450Ft-os benzin ár mellett sem hajlandó meglépni.
ÖSSZEGEZVE:
Nem tartom épp elméjűnek azt, aki azokra a politikusokra szavaz, akik az elmúlt 24 évben vezették az országot. Függetlenül politikai nézettől, aktuális pártnévtől vagy az adott "sztárpolitikustól", akinek a nyakába aggatják az összes intézkedést.
ÉS
Nem tartom épp elméjűnek azt sem, aki nem hajlandó elmenni szavazni, gondolván, hogy Őt nem érinti, ha nem törődik vele. Francokat. A Fidesz 2/3-os többsége nem az ország akaratát, hanem érdektelenségét demonstrálta. (Elvégre lássuk be, minden idők legalacsonyabb részvételi aránnyal zárt szavazásáról beszélünk.)
Majd meglátjuk kit nem fog érinteni a szavazás figyelmen kívül hagyása, ha esetleg a Jobbik kerül 2/3-os többségbe és majd az Ő arrogáns politizálásukkal továbbviszik a Fidesz fáradtságos munkáját és feltornásszák az EUR/HUF árfolyamot 500Ft fölé. (No offense, vannak értelmes elgondolásai a Jobbiknak, de sajnos a gazdaság nagy ellensége elgondolásaikkal ellentétben az országon belül keresendő, nem az EU-ban.)
És kodeinnek igaza is van. Minél többen gondolják azt, hogy "engem nem érdekel a politika, én nem megyek el szavazni", annál jobban nő az érdektelenség és minél kevesebb a szavazó, annál nagyobb eséllyel jön össze ismét egy 2/3. És mint ahogy megtapasztaltuk, 2/3-mal jószerivel azt csinálnak amit akarnak, és ez nem csak a tetves fityiszre igaz, hanem minden pártra. Ráadásul mindig az érdektelen szavazók, akik vonakodtak voksolni, amíg a választás zajlott, na ők azok akik a leghangosabban tudnak hőbörögni, ha nem úgy történt valami, ahogy ők szerették volna.
Úgyhogy szerintem mindenki menjen el szavazni, mert ha nem, akkor Orbánék jó eséllyel nyernek és akkor holtbiztos h megragadják az alkalmat és szépen korlátozzák majd a szavazójogot, ha nem is regisztrációval majd kitalálnak valami hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!