Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért vagyok leköpve, ha azt...

Miért vagyok leköpve, ha azt mondom, hogy a komminuzmus az bizony egy jó rendszer?

Figyelt kérdés
Ha úgy van kivitelezve ahogy azt eredetileg megálmodták.

2013. júl. 18. 14:36
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
És az emigráció kérdéséről mit tudtok nyilatkozni? Komminuzmus vs. ma.
2013. júl. 18. 15:35
 22/34 anonim ***** válasza:
64%

Sejtettem hogy lesznek olyan férgek akik leszázalékolják a kommunista ellenes hozzászólásokat.

Noha a kommunizmus bűneinek fényezése ma már bűncselekmény!

2013. júl. 18. 15:36
 23/34 anonim ***** válasza:

Befejeztem kedves kérdező !

Egy nagy NULLA vagy!!!

2013. júl. 18. 15:38
 24/34 A kérdező kommentje:
Tudtommal én nem neveztem meg egyetlen bűncselekményt, sőt még politikai személyt sem a kommunizmusból.
2013. júl. 18. 15:39
 25/34 anonim ***** válasza:
2013. júl. 18. 15:42
 26/34 anonim ***** válasza:
A kommunizmus ahogy már leírták előttem egy utópisztikus rendszer. Nem volt sem Magyarországon, sem máshol. Ne is próbáld ezért a gulyásszocializmusnak nevezett pazarló, jóléti(nek gondolt) rendszert ennek aposztrofálni.
2013. júl. 18. 15:44
 27/34 A kérdező kommentje:
Rendben elfogadom a véleményeket, nem kívánok senkinek semmi rosszat , csak további szép életet a szeretett kapitalizmusban.
2013. júl. 18. 15:50
 28/34 anonim ***** válasza:

Te kérdező, gyorsan rövidre tudom zárni a kérdésed:

Tudsz olyan országot mondani, ahol kommunizmus van, és jól élnek az emberek?

Na ugye.

2013. júl. 18. 15:55
 29/34 rémuralom ***** válasza:

"És az emigráció kérdéséről mit tudtok nyilatkozni? Komminuzmus vs. ma."

1956-57-ben kb. annyian hagyták el az országot pár hónap alatt, mint az EU-csatlakozásunk óta eltelt lassan 10 évben összesen.

De a Kádár-korszakban is volt emigráció, csak ugye akkor nem volt ilyen könnyű kivitelezni, ezért csak az vágott neki a bürokrácia dzsungelének ilyen céllal, aki tényleg nagyon komolyan gondolta. Viszont még így is voltak, akik disszidáltak, nem is kevesen. Ma meg már ugye Schengen van, azt is megteheted, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve kimész Londonba szerencsét próbálni, aztán, ha nem jön össze, és két hónap után elfogy a pénzed, akkor az utolsó fontjaidból veszel egy buszjegyet, és hazajössz.

És ami a legfontosabb, hogy mind a szocializmusban, mind manapság az emberek többé-kevésbé kapitalista országokba emigrálnak. Nem Kubára, nem Észak-Koreába és nem Venezuelába, hanem az EU-tagállamokba, Amerikába, Ausztráliába. Vajon miért?

2013. júl. 18. 16:00
 30/34 anonim ***** válasza:

"Ami gyatra, és ez a rendszerváltás előtt nem így volt."

Törődjünk már bele végre abba, hogy ami elmúlt, az elmúlt. Lehet itt nosztalgiázni, hogy milyen szép is volt a gulyáskommunizmusban, ez is fasza volt, az is fasza volt, de azt ne feledjük el, hogy sajátos történelmi körülmények kellettek ahhoz, hogy fasza legyen minden. Pl. ott volt a figyelő nagytesó, a Szovjetunió, akihez bármikor lehetett rohanni. Semmi garancia nincs arra, hogy ha megint szocializmus lenne, egyből visszatérne a rendszerváltás előtti "idill".

2013. júl. 18. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!