Ha 2014-ben a Jobbik nyer, tényleg jobb lesz a diákok helyzete?
"ha olyan szakra mentél volna amivel úgysem lenne munkád, akkor most fizetni kell érte"
Bullshit... bármely egyetemi diplomával ezerszer könnyebben el lehet helyezkedni, mint alacsonyabb végzettséggel, nem is létezik diplomás munkanélküli szinte, csak olyan, akit már kegyelemből elzavartak egy kegyelem kettessel, mert olyan gáz az illető és ne rontsa tovább a levegőt. De egy ilyet mérnöknek sem fognak fölvenni. Iszonyatos félreértés, hogy a műszaki pályákat bárkire lehet erőltetni. Egyrészt nem vált be, nem jelentkeznek ezzel sem mérnöknek és informatikusnak, másrészt ez évek múlva kegyetlenül vissza fog ütni a "selejt bosszúja" effektus miatt.
"Én nem kommunikációs fősulira mentem volna, hanem közgazdászra, de hát itthon már nem megyek, Németországba jelentkeztem"
Minden szakon van államilag finanszírozott képzés. Ja, hogy van, amelyikhez a legjobbak között kell lenni? Miért csak 6-7 hónapod volt felkészülni? Fakultáció 11.-től van. És ha itthon nem telik egyetemre, Németországban miből telik?
A felvételi jelentkezések előtt 2-3 hónappal szóltak, hogy kötelező az emelt szintű érettségi, ezért írtam, hogy kb 6 hónapunk volt felkészülni rá, ami valljuk be, nagyon nehéz vállakozás. Fakultáció van 11.-től ez igaz, de nem a mi sulinkban, ugyanis itt is úgy gondolták, hogy minek, ha az órán mindent megtanul a gyerek, ahol egyébként nem emelt szinten tanítottak. Sajnos már nem minden szakhoz van államilag finanszírozott képzés, ezt a pályaválasztási tanácsadáson mondták nekünk, nálam az se számítana, hogy a legjobb között kell lenni, mert jól tanulok, jól sikerültek az érettségijeim, nyelvvizsgám van, és versenyen is voltam, ami plusz pontot jelent.
Kiszámoltuk itthon, hogy hogy jövök ki jobban pénzben, ha Németországba megyek, így is jóval kevesebbet kell majd fizetnem, mint itthon, ezért választottam inkább azt, hogy oda felvételizem, és talán egy német diploma többet is fog érni, mint egy itthoni. Ment a zöld :)
"Mivel egy pártelnöknek ez a feladata: olyan szép dolgokat mondjon neked, amitől rá fogsz szavazni. Gondolom nem egy nyugdíjas fórumon mondta. De ha rá szavazol még a ZH-dat is megírja! Szendvicset is csinál. Csillagokat is le fogja hozni. Nem tudsz olyat mondani, amit ne tudna megígérni."
Igen de amit Orbán Viktor mond, meg Bajnai Gordon azt nyugodtan ihatod, minden szavukat, az tényleg úgy lesz ahogy megígéri hidd el! Nézd csak meg az elmúlt 23 évet. Tele van Vona Gábor ígérgetésével, amit megígért de aztán az ellenkezőjét csinálta.
Ja várj már most jut az eszembe, ezt a Fidesz meg az MSZP csinálta...
"és talán egy német diploma többet is fog érni, mint egy itthoni"
Ebben teljesen igazad van, csak a megélhetés és a hazautazás kerül nagyon sokba. Egyébként sok sikert kívánok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!