"Csináld magad temetés", na, ehhez mit szóltok?
Mi jöhet még ezek után??
Szerény véleményem szerint, aki ezt az elmebeteg, embertelen tervezetet kitalálta, annak illene példamutatóan gödröt ásnia, a 10 körmével,saját magának.
Talán a szegényebbek még nagyobb megalázása a cél?
A kormány megásatja az emberekkel a saját sírjukat... Morbid.
Érdekesség, hogy anyám szülőfalujában nincs sírásó. Magad uram...
Némi cinizmussal azt mondhatnám még, hogy a "másfél-millió munkahelyteremtő" kormány, most még a sírásók kenyerét is elvenné...
Már párszor megkérdeztem, de soha sehol senki nem válaszolt rá, hogy van arra vonatkozóan valamilyen adat, hogy egy évben mekkora terhet ró az államra a szociális temetés? Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy tudjuk már, hogy mégis milyen összegről beszélünk.
Én tényleg a költségcsökkentés, megtakarítás, felesleges kiadások lefaragása, sőt segélyek szigorítása, egyes esetekben megvonása mellett vagyok, de szerintem nem ez az a tétel, ami hazavágja a költségvetést. Ennek megvonása szerintem több kárt okoz, mint amennyit spórol az állam. Nem beszélve a lelki sérülésekről, amit a családnak okoz. Most komolyan, a nyeszlett unokák akik utoljára a piros műanyag homokozólapáttal ástak gödröcskét az ovi udvarán ássanak sírt, meg akik még csirkét se láttak holtan, csak megkopasztva, átsütve a tányéron, azok mosdassák a halott nagypapit (ki tudja milyen állapotban)????
Elmebeteg volt aki kitalálta.
5:"Egészen eddig az volt a baj, hogy "fúj, temetkezésivállalat maffia, százezreket kérnek egy sima temetésért, jaaaajj" Most itt egy lehetőség, hogy az ember kihagyhassa őket."
A sírásás nem csak egyszerű lapátolás, mint ahogy a halottmosdatás (és megfelelő "állapotba" hozása) sem.
A lehúzás és aközött,hogy csináld te van még átmenet: korrekt áron végezzék.
"Vagy bárkit, akivel meg tudsz egyezni, olcsóbban, mint a temetkezési vállalat."
A legújabb hírek szerint TILOS mással pénzért elvégeztetni, vagy fizetsz a hiénáknak, vagy a rokon csinálja. Tehát nem kérheted meg a szomszédot egy kanna borért..
" Most akkor ez is baj? Mi kellene akkor?"
Pl. korrekt árú temetkezés. Tudják, hogy ezt nem lehet kikerülni, ez nem olyan, hogy a gyereket nem fizetem be karatéra, nem kap csokit, nagymaminak csak farhátból főzök levest nem combból.
Azt pedig még mindig nem láttam, hogy mennyibe kerül az országbak egy évben a szociális temetés. Szeretném összehasonlítani a többi tétellel, pl. képviselők számla nélküli költségtérítése, eredménytelen focisták támogatása, stb.
6: "Nincs pénz az országban. Ennyi"
Akkor ne építsünk stadiont se. Ennyi.
"Fizetni nem akarunk. Dolgozni meg bolondok lennénk. "
De szívesen fizetek, ha az ár korrekt... a taxist is kifizetem szó nélkül, ha nem körbevisz a városon kétszer olyan áron, hogy annyiból 10 szolgával vitethetném magam aranyozott hordszéken, miközben szűzlányok rózsaszirmot dobálnak elém... ez a nagy különbség.
Dolgozni meg dolgozom: azt, amihez én értek és te nem, te azt csinálod amihez te értesz és én nem... Amúgy meg régen megvoltak a faluban azok, akik ezt megcsinálták, szóval akkor sem egy az egyben a család dolga volt, hanem a közösségé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!