Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » 22 csapdája? ( avagy a fiatalo...

Feketetulipán kérdése:

22 csapdája? ( avagy a fiatalok munkanélkülisége )

Figyelt kérdés

Sziasztok! 24 éves nő vagyok. 1 éve munkanélküli, testvérem 1 hónapja vált azzá ő 27.

Még sose dolgoztam , pályakezdőként nem vesznek fel sehova, pedig érettségim van és szakmám.

Mindenhol szakmai tapasztalatot kérnek, de hogy szerezzek tapasztalatot ha nem kapom esélyt se hogy megszerezzem ?

Soha nem lesz munkám emiatt ? Nincs ismerősöm, nincs protekcióm, a szüleim egyszerű emberek, nem tudnak segíteni,csak magamra számíthatok. Még külföldre sem tudok kimenni dolgozni ugyanis még tőkém sincs rá.

Csak én vagyok ilyen kilátástalan helyzetben ? Ismertek hasonló helyzetű fiatalokat ? Már jövőképem sincs nagyon, szeretnék családot de így ez csak egyelőre rózsaszín álom.

Nektek nincs tele a hócipőtök ezzel a mai politikai válság helyzettel ? Nem szoktam politizálni, de utálom ezt a parlamenti csürhét mint a szart! :(

2013. febr. 7. 19:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
Majd felvesznek idővel.
2013. febr. 7. 19:16
 2/25 anonim ***** válasza:
90%
Gyakornoki állást keress, kevesebb pénz ugyan, de tapasztalatot ad. És próbálkozz külföldön is.
2013. febr. 7. 19:19
 3/25 A kérdező kommentje:
Hol lehet efféle gyakornoki állást találni ? Mégis hol keressem ? Külföld kizárva, egyszerűen nincs miből kiutaznom, eltartani magam addig míg nem kapok munkát.
2013. febr. 7. 19:25
 4/25 anonim ***** válasza:
42%
Nem a parlament tehet arról hogy gazdasági világválság van! És sok ország van ahol nagyobb a munkanélküliség mint nálunk!
2013. febr. 7. 19:25
 5/25 anonim ***** válasza:
56%

Sajnos, nincs sok esélyed. Igenis a Parlament ( Fidesz) tehet arról, hogy nem teremtődnek új munkahelyek, a munkanélküliség viszont nő.

Amíg ennyi a munkanélküli, a vállalkozók válogathatnak a gyakorlottak között. Nem akarnak áldozni a munkaerő betanítására.

2013. febr. 7. 19:28
 6/25 anonim ***** válasza:
57%
Sok eszed van, én a maszop alatt se találtam munkát. mondjuk most se.
2013. febr. 7. 19:29
 7/25 anonim ***** válasza:
58%

"Mindenhol szakmai tapasztalatot kérnek, de hogy szerezzek tapasztalatot ha nem kapom esélyt se hogy megszerezzem ?"

- Erre vannak a gyakorlatok, amelyet úgy szerezz az ember, hogy még egyetemistaként felajánjla a munkáját ingyen cégenek.

2013. febr. 7. 19:31
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Az is tévedés most már hogy külföldön dől a munka.Sok ország már korlátozza a munkavállalást. Az EU előírások nem teremtenek munkahelyeket.
2013. febr. 7. 19:40
 9/25 anonim ***** válasza:
Máshol régen elmúlt a válság, de itt még jövőre sem fog. Persze a válságba is mély recesszióval estünk bele. Vannak olyan fiatalok akik kiszorúlnak a szakmából, ilyenkor a munkanélküli kzp segítségével másik OKJ-s szakmát kell szerezni, ami piacképes pl eladó.
2013. febr. 7. 19:50
 10/25 A kérdező kommentje:

Gyakorlatom volt, ahol a szakmát sajátítottam el, de az egy munkahelyet sem érdekel ahogy észre vettem.

Egyszerűen szarnak a fejemre, a legrosszabb mikor látom,h nálam sokkal tehetségtelenebbeknek van munkája, nem irigykedem, mindenkinek kell vmi h megéljen,egyszerűen nagyon el vagyok keseredve, és már magam hibáztatom,hogy biztos bennem van a baj .... :( pedig tudom nem így van, csak szar világba születtünk.

Az hogy máshol kevesebb van, igen, nyilván mindig van rosszabb is, de mivel itt élek, ezért az itteni helyzet érdekel, nekem nem lesz attól jobb, hogy máshol roszabb mint itt.

A kormányok igenis tehetnek, mert érdekes mód vannak országok, ahol minimális szinten gyűrűzött be a válság...és kevés áldozattal, hamar talpra tudtak állni, itt viszont nem h jobb, csak egyre rosszabb lesz minden.

Pedig emléxem én mennyire sulykolták még az iskolába EU belépés előtt a felvilágosítási órán,hogy milyen fasza lesz nekünk oda bekerülni, h a mi generációnk a kiváltságos bla bla üres szöveg....aztán most jól ráfizetünk. Maradt volna az EU ott ahol van! Mo-nak nem lett volna szüksége belépni. Remélem hamarosan szétpukkad mint egy lufi!

2013. febr. 7. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!