Tulajdonképpen mi az a 4K?
Inkább az utóbbi, bár én ezt így azért nem mondanám, hogy nincs jobb dolguk.
A 4K a 4. köztársaság rövidítése, azt akarja kifejezni, hogy Orbánék megdöntötték a 89. óta létező 3. magyar köztársaságot, és az ő céljuk egy új jogállami, demokratikus köztársaság felépítése. Ez lenne a 4. köztársaság.
Szerintem ez egy tömegbázis nélküli, szűk értelmiségi csoport. Nem hiszem, hogy érdemi beleszólásuk lesz a jövő alakításába, mert az Együtt 2014 mozgalomtól elzárkóznak, önmagukban pedig semmiféle politikai erőt nem képviselnek.
Szerintem van támogatottságuk. Szerintem elég populista csapat, de lehet majd sok év múlva megkomolyodnak majd. Amikor aláírásokat gyűjtöttek az aktivistáik a BKV buszok kiszervezése ellen, nagyon sokan támogatták őket Budapesten.
Olvasd el a "programjukat", már ha érdekel, engem nem győzött meg. Persze az is igaz, az összes többi brancsé sem.
A Civil Összefogás Fórum az más tészta, ők a FIDESZ kormánypénzből működő segédcsapata.
Ami a többieket illeti (Szolidaritás, 4K, Milla) azzal együtt, hogy valójában inkább csak virtuális szervezetek, azért hasznosak is lehetnek. Gondolatot ébresztenek, néha erre-arra azért tudnak mozgósítani stb. Tulajdonképpen azért jöttek létre, mert Orbánt és az orbánizmust le akarnák váltani, de az az MSZP-ét is utálják. Sokan vannak ezzel így ebben az országban, és ezeknek az embereknek nyújtanak kapcsolódási lehetőséget, tájékozódási pontot. Ennél többre viszont valószínűleg nem lesznek képesek, és el fogunk jutni oda, hogy aki nem Orbánt akarja, az bizony kénytelen lesz az MSZP-re szavazni.
"Most olvasom a honlapjukon, hogy a céljuk a választás után rögtön új alkotmány, és a parlament feloszlatása. Na ez teljesen komolytalan. Ki szavazna egy olyan erőre, aki rövidesen le is akar lépni a színről?"
Én. Legalább öt éve mondogatom, hogy a parlamentet már rég szét kellett volna zavarni, és mindenről a népnek kellene döntenie. A mai technikákkal ez meg is oldható, csak hát ugye a képviselőknek nem érdeke ez, hiszen akkor ki fog lopni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!