Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Mindannyian Együtt Jeruzsále...

A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által szervezett tüntetés vajon nem pontosan az ellenkezőjét fogja kiváltani és még erősebb lesz az izraeliek és zsidók elleni ellenszenv?

Figyelt kérdés
Nem lett volna jobb ha a politikai pártok közösen szerveznek megmozdulást, mondjuk Együtt Magyarországért? Nem pontosan olajat öntenek a tűzre?

2012. dec. 8. 11:39
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Kedves barátom, először is gratulálnom kell a hozzászólásodhoz. Egy biztos, a zsidó propaganda rendkívül hatásos és ugyanakkor lekezelő és egyben arrogáns is. Szeretném hangsúlyozni, hogy én hosszú ideig csodáltam a bibliából ismert zsidó népet. Nem vagyok zsidó de valóban minden tekintetben csodáltam és tiszteltem ezt a népet. Most sem vagyok ellenséges vele szemben mert minden nép megérdemli a tiszteletet. Viszont elkezdtem kicsit körül nézni, utána nézni olyan dolgoknak amelyek nemcsak történelmi tények hanem a jelen igazságai is. Nincs kedvem senkivel sem vitatkozni. Én keresztény vagyok. Tisztelem az embereket és mindenkit aki átérzi a Krisztusi tanításokat és elfogadja a keresztény szellemiséget. Aki viszont ezeket nem tiszteli azokkal szemben fenntartásaim vannak. Ők teljesen más kultúrkört képviselnek és soha nem fognak azonosulni azzal amit a kereszténység jelent a magyarok számára. Ami nekünk szent az másnak megvetni való. Efelett is elsiklodhatunk. A gond már csak az, hogy nem illik felszólalni Izrael politikája ellen mert az már antiszemitizmus. Arafat a zsidók szerint terrorista volt. Legalább annyi volt benne, hogy keresztény felesége volt és nem undorodott bemenni egy keresztény templomba karácsony idején.

Visszatérve az állításaidhoz azt mondhatom, hogy örülök neki. Pár gondolatodat ide beollózom de vitatkozni ilyen érvekkel azt hiszem teljesen fölösleges.

Hol lehetne a megbékélés? Szerintem ott kezdődhetne hogy minden magyar állampolgárnak vallástól és nemzetiségtől függetlenül fontosak lennének a nemzeti értékek, ha ugyanazt jelentené 1948, az első és második világháború, a szovjet megszállás, a kommunista diktatúra és nem utolsó sorban az 56-os forradalom. Innen kezdődhetne a megbékélés amikor együtt emlékeznénk és együtt ünnepelnénk. Aztán a templomaikban mindenki végezné a saját dolgát. A továbbiakban nem látom értelmét annak, hogy cionista érvek ellen vitázzak.

"A Palesztin Nép nem létezik. A Palesztin Állam létrehoznása csak eszköz a folyamatos harchoz Izrael állam ellen az Arab egységért."

"Izrael kizárólag katonai celpontokat támadott mindig is."

2012. dec. 13. 19:03
 22/24 A kérdező kommentje:
Még csak annyit, hogy az előző hosszá szólásomban 1848-at szerettem volna írni bár 1948 is fontos mérföldkő eltérő megítéléssel.
2012. dec. 13. 19:05
 23/24 anonim ***** válasza:

"cionista érvek"

"A Palesztin Nép nem létezik. A Palesztin Állam létrehoznása csak eszköz a folyamatos harchoz Izrael állam ellen az Arab egységért."

Tehát a "palesztin" terroristavezér ( PFSz vezetés egy tagja, Zahir Muhsein, az al-Sa'iqa szervezet vezetője ) állítása "cionista érv". Mert az idézett állítás tõle hangzott el egy interjúban, amit a Trouw holland újságnak adott 1977-ben. - [link]

amint azt az elõzõ válaszban is írtam.

Persze, ha elõítéleteid megõrzése érdekében el sem olvasod, akkor csaugyan felesleges. Azért bízom abban, hogy ha Te nem is, lesz aki elolvassa és felfogni is képes.

De annyiban talán igazad lehet, hogy a wiki sajnos nem mindig megbízható forrás, és elfelejtettem megadni annak az anyagnak a linkjét, amiben - többek között - a szóbanforgó újságcikk fénymásolata megtalálható.

Ezt most pótolom: [link] a 7. oldalon találod, az utolsó két hasáb ( oszlop ), amit idéz a wiki, ellenõrizheted, hogy a szöveg azonos azzal, ami a fénymásolaton van.

Ezután már csak a Google Tarnslate segítségével le kell fordítani és némi figyelemmel kijavítani a fordítás hibáit.

"Izrael kizárólag katonai celpontokat támadott mindig is."

Ez szintén tény..

Ha kétségeid vannak, bizonyítsd az ellenkezõjét.

Mert én megtudok mutatni jó néhány példát erre . Természetesen minden esetet nem, de jónéhányat. pl:

http://www.youtube.com/watch?v=P6U2ZQ0EhN4&bpctr=1352937431 - ez ugyan egy ember, csakhogy az illetõ a hamasz katonai szárnyának parancsnoka, tehát ember létére katonai célpot.

https://www.youtube.com/watch?v=Vrf9VsX6_4s

http://www.youtube.com/watch?v=3mKOsPYfpVg&feature=plcp

Egyelõre ennyi.

Tehát, ha gondolod, hogy van eset, amikor Izrael civil célpontot támad, mutass rá példát!

De abban is igazad van, hogy ha meg akarod õrizni az elõítéleteidet, akkor kár sõt kerülendõ, hogy bármit is elolvass, megnézz, ami esetleg "megingatna".

2012. dec. 14. 01:54
 24/24 anonim ***** válasza:

Amúgy az ENSz által 1948-ban elfogadott felosztási terv: [link]

Ennek megvalósítasát hiúsította meg a korábban bemásolt jelentésben említett arab államok támadása.

"propaganda rendkívül hatásos"

Sajnos, azt kell látnom, nem csak ismeret-hiányban szenvedsz, de fogalomzavarban is. A dokumentum - ilyeneket soroltam fel, illetve ilyenekbõl másoltam - ugyanis nem propaganda, hanem dokumentum. Tartalma nem propaganda, hanem TÉNYEK.

"Én keresztény vagyok."

Ezzel ne áltasd magad! Legfeljebb meg vagy keresztelve, de a Kereszténységrõl fogalmad sincs.

"nem illik felszólalni Izrael politikája ellen mert az már antiszemitizmus. "

Tévedsz, az nem, de az eféle mondatok igen.

"Hol lehetne a megbékélés?"

Ez butaság, megbékélni ott kell, ahol háborúság van, viszont az átlagos, tisztességes magyar emberek között ( ideértve TERMÉSZETESEN a MAGYAR zsidókat is ) NINCS SEMMIFÉLE HÁBORÚSÁG.

( Mifenét kéne elmélkedi pl '48-49-rõl, vagy az 1. vh-ról, amikor együtt harcoltunk?

Viszont a 2.vh-ból ( kivált a végérõl ) mintha kifelejtettél volna valamit. )

Azzal csak azok foglalkoznak, akik nem tudnak a maguk számára értelmes dolgot kitalálni, akik lusták tanulni, dolgozni, ezért azután rengeteg a kudarcuk, amiért valkit okolni kell. Persze, világért sem a saját lustaságukat.

2012. dec. 14. 02:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!