Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehet kiváltani a TB-t?

Hogy lehet kiváltani a TB-t?

Figyelt kérdés
3 éve végeztem fősulin, és azóta csak kisegítő családtagként (családi vállalkozás), és egyéb fekete munkáim voltak. Eddig fizettem magam után a TB-t, mert munkanélkülire nem vagyok jogosult. Most nincs munkám sem, a tb havi díja meg 5100-ról 6390-re emelkedett?!?!?!?! Orvosnál meg egyszer sem voltam az elmúlt 7 éven belül! Milyen megoldást javasolnátok? Nem tudom fizetni!
2012. febr. 13. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%

Munkaügyi hivatalban vagy Önkormányzatnál érdeklődj, hátha van valami támogatás, bár neked nem hiszem...

Amúgy meg dolgozz. Ha nem fizeted akkor ezt később visszamenőleg úgy is ki kell fizetned...

2012. febr. 13. 11:05
 2/11 anonim ***** válasza:
29%
Ilyet nem mondanék mert sok itt az ávhs apehkos...
2012. febr. 13. 11:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Ahogy írták, fizesd, mert máshogy nem tudod ezt elintézni
2012. febr. 13. 11:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Be kell menned az önkormányzathoz,ott tudnak támogatást nyújtani,tehát fizetik helyetted.Előtte regisztrálj munkaügyibe.1 évre fizetik.
2012. febr. 13. 11:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Esetleg magán orvoshoz is járhatsz, ha bajod adódik a munkanélküli időszak alatt.
2012. febr. 13. 12:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Cikk: "Teljes körű magán-egészségbiztosítás - lehetőségek és megoldások"

[link]

Aztán hogy jobban jársz-e vele, azt nem tudom.

2012. febr. 13. 12:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Regisztráltasd magad a munkaügyi központban.

Menj be a helyi önkormányzathoz és kérelmezd, hogy szociális rászorultságod alapján rendezzék a TBd.

Mivel már elmúltál 20 éves és nem vagy nappali tagozatos tanuló/hallgató, a szüleid jövedelme és vagyona nem számít a te jövedelmi és vagyoni helyzeted vizsgálatakor.

Egy évre állapítják meg a jogosultságot, de ez számtalan alkalommal ismételhető (ha egész életedben rászorulónak számítasz, akkor egész életedben)

1 év regisztrált álláskeresői státusz után igényelheted a foglalkoztatást helyettesítő támogatást (régebben BPJ, azelőtt RÁT), nemsokára ki tudja mi lesz a neve. Ez most havi 22800 forint.

2012. febr. 13. 20:14
 8/11 anonim ***** válasza:
minden regisztrált munkanélkülinek jár ingyen TB. Ha ezt eddig nem mondták, akkor most mondom, menj el az önkérmányzathoz, eddig sem kellett volna fizetned, valszegg nem fogják visszafizetni.
2012. febr. 13. 22:19
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket!

Pozitív jár azoknak, akik értelmeset is írták, negatív annak, aki egy "dolgozz"-zal tudott idejönni!:) Mindig is dolgoztam suli mellett is! Ha hiszed ha nem, nem mindenkinek adatik meg a tisztességes megélhetést garantáló bejelentett állás..de a szerencse forgandó, és már csak az ilyen kommentelők miatt is kívánom, hogy egyszer én rúghassak belétek!;)

2012. febr. 13. 22:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Pár negatívtól nem dől össze a világ :D

Amúgy...

sétálj be az illetékes polgármesteri hivatalba keresd meg a jegyzőt és közöld vele, hogy anyagi helyzeted miatt képtelen vagy fizetni a TB-t ezért kéred, hogy szociális alapon az önkormányzat fizesse helyetted. Ez nekik semmibe nem kerül mert az államtól visszakapják azt a pénzt. Ott helyben ki kell tölteni egy kérvényt majd ezt követően kiállítanak neked egy igazolást, hogy 1évig a helyi önkormányzat révén biztosított az egészségügyi jogviszonyod. Ez minden egyes magyar állampolgárnak életében egyszer alanyi jogon jár, csak ugye erről mélyen hallgatnak...

De ha már ezt elhasználtad attól még mindig érdeklődhetsz milyen lehetőségeid vannak. Azt javaslom fizesd, hiszen sosem lehet tudni...

2012. febr. 14. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!