Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mire jó már megint ez a...

Mire jó már megint ez a hisztériakeltés? (A jobbikos "zsidózással" kapcsolatban)

Figyelt kérdés

Már napok óta másról sem szólnak a híradások, mint a erről a kettős állampolgársággal kapcsolatos kijelentésről, és arról a hisztéria kampányról amit ez váltott ki.

Már a külföldi híradásokban is szerepel.

Szándékosan félreértelmezik, és félremagyarázzál a jobbikos politikus szavait, és olyan dolgokat vizionálnak amiről szó sem volt.

Aki érteni akarja a dolgot az úgyis érti, még akkor is ha félreérthetően lett megfogalmazva.

Kifogásolni is lehet annak akinek ez nem tetszik, de az a hisztéria kampány ami most megy már nagyon durva.

A parlamenti képviselők kettős állampolgárságára sok országban van törvény, több európai országban sem megengedett, hogy több állampolgárságuk legyen (Pl. Lengyelország, Írország).

Szerintem ez teljesen jogos, hisz egy "honatya" feladata, hogy a titulusához híven 100%-ban az ország, és a nép érdekében tevékenykedjen, és ne más érdekcsoportok, vagy országok lobbistájaként.

Volt amikor az egyik politikus (Steiner Pál) a kék-fehér zászlós kitűzővel jelent meg a parlamentben, nyíltan vállalva, hogy neki nem a magyar nép felé húz a szíve. Ez nem csak azért gond mert épp arról a zászlóról van szó. Lehetett volna angol, német, vagy bármi más, ugyanakkora probléma lenne, hisz egy magyar politikusnak a magyar nép felé kéne elkötelezettnek lenni.

Nálunk ez miért okoz ekkora hisztériát? Mindenki tudja,hogy a jobbikos politikus nem az országban élő zsidókat akarta összeszámolni. Már a facebook-on is tucatszám jelennek meg mindenféle üzenetek, képek, mindegyik oldalról, szélsőségesnél szélsőségesebb módon. Mégis csak az egyik oldalt hívják radikálisnak, és szélsőségesnek, pedig én mindegyik oldalt annak látom.

A DK-sok "szeretem a zsidó népet" feliratú képeket küldözgetnek, és osztanak meg a közösségi oldalakon. Hogy lehet tőlük ezek után elvárni, hogy a magyar parlamentben, a magyar nép érdekét képviseljék?

Van egyetlen párt vagy politikus az országban akinek valójában az ország, és a magyar emberek sorsa fontos, és nem csak a saját kis hatalmi játékaik?

Ha én azt szeretném, hogy a Magyar parlamentben "magyar szívű" (nem feltétlen jobbikos, hanem a nemzet iránt elkötelezett, és nem más érdekeit képviselő) politikusok üljenek akkor én rasszista vagyok?

2012. dec. 1. 05:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
49%

Nem vagyok Zsidó mégis ott voltam a tüntetésen!!

Nem a Zsidók jelentenek nemzetbiztonsági problémát hanem a Jobbik!!!! Arab vezetők képezték ki Vona Gábort!! Csak ezt nem tudja senki mert nem teszik közzé. Vona nap mint nap jár az iráni nagykövetségre!! Ez köztudott!! Na most akkor ki árt az országnak??? Ne bántsátok a Zsidókat!! Nem ők a probléma hanem a Jobbik!! Ezt a pártot be kell szüntetni minél hamarabb!! Ez egy náci párt!! Nyíltan felvállalták!! Ne engedjük át nekik az országot! Tiltsák be őket!!

2012. dec. 2. 21:02
 32/79 anonim ***** válasza:
25%

"@Gáspár Zoltán Ernő válasza:

31

Szerinted a tüntetésen résztvevők többsége zsidó volt? Ennyire hülye vagy?"

Engedtessék meg, hogy én is bekapcsolódjak a témába.

Nem, nem volt mindenki zsidó, voltak ott gáspárzoltánernők is, akiknek valamelyik rokonukban (anyós, feleség, esetleg menye, unokájában) csörgedez zsidó vér, ezért ezekről a gáspárzoltánernők zsidók melletti kiállásuk érdekükben áll.

Amúgy milyen furcsa: magyar állampolgárságú zsidók mellet tüntetnek a gáspárzoltánernők, ellenben a magyar nemzetiségű székelyek mellett már nem állnak ki, amikor az önrendelkezésükről van szó.

Mit jelent magyarnak lenni?

1. Árpád népének génjeit birtokolni (legalább 90%-ban)

2. Árpád népének kultúráját féltve ápolni

3. Árpád népének nyelvét beszélni

2012. dec. 2. 21:04
 33/79 anonim ***** válasza:
100%

" Árpád népének génjeit birtokolni (legalább 90%-ban)"

Árpád népét 90%ban kiirtották a tatárok majd a törökök. Csak jelzem.

2012. dec. 2. 21:11
 34/79 tetro ***** válasza:

"1. Árpád népének génjeit birtokolni (legalább 90%-ban) "

Erről hol lehet igazolást kérni? :D

2012. dec. 2. 21:14
 35/79 anonim ***** válasza:
Az emberek honnan tudják, hogy nincs e zsidó vér az ereiben? Hogy anno valameik lezármazottja kivel lépett félre, csak ez titok marad. Pláne, ha az a valaki már vagy 60 éve halott és mindezt titokban csinálta, úgy, hogy annak hozzátartozója nem tudott róla?
2012. dec. 2. 21:49
 36/79 anonim ***** válasza:
Ha egy hollandnak azt mondod hogy holland,problémázni fog?
2012. dec. 2. 22:02
 37/79 A kérdező kommentje:

Ő is egy kettős állampolgár:

[link]

"...a gyanúsítottnak két különböző útlevelében két különböző név szerepel, az egyik szerint Moshe D., a másik szerint N. Gábor András a neve."

Bár a dolognak semmi köze a Magyarországon jelenleg zajló, az izraeli állampolgársággal kapcsolatos, hercehurcához, arra azért szeretnék rávilágítani, hogy sokan élnek vissza ezzel a lehetőséggel, és használják a törvények kijátszására a különböző névre szóló, különböző útleveleiket.

Nem mellesleg igen sok izraelinek van magyar állampolgársága, és útlevele, mert alanyi jogon megkérhetik, ha legalább az egyik nagyszülő részben magyar volt. Akkor is ha egyáltalán nem is beszéli a nyelvet, semmit nem tud az országról, stb...

Ráadásul most már pénzért is árulja a kormány az állampolgárságot, ami szintén az üzleti életben igen jelentős szerepet vállaló izraelieknek kedvez. Így már annak is lehet magyar állampolgársága aki nem rendelkezik magyar felmenővel, de hajlandó 250.000 euro értékben befektetni Magyarországon.

Én nem látom, hogy itt üldözve lennének, sőt egyre szívesebben látják őket, igaz nem mindenki. Nos, ez a "nem mindenki" aztán a szélsőséges és neonáci, legalábbis szerintük.

2012. dec. 3. 06:29
 38/79 A kérdező kommentje:

Itt is egy, a témával foglalkozó fórum:

[link]

Ezek szerint nem csak nekem szúrja a szemem, hogy szélsőségesen szélsőségeseznek a szélsőségesek. :)

2012. dec. 3. 06:43
 39/79 tetro ***** válasza:
Bár a dolognak semmi köze a magyarországi helyzethez, főleg nem a képviselők állampolgárságához... Akkor mi a francért hozod fel? Ne csinálj már magadból hülyét, képviselőt írjál kettős állampolgársággal.
2012. dec. 3. 08:09
 40/79 A kérdező kommentje:

Kedves tetro!

Azért hozom fel, mert, ahogy a válaszokból is észreveheted, nem csak a képviselőkről megy a téma, hanem van itt szó az egész zsidóságról, izraeli állampolgárságról, sőt még pirézekről is.

Pont a jobbik "ellenfelei" tagadják, hogy csak a képviselőkről lett volna szó, most meg én vagyok lehülyézve, mert nem szorítkozom csak a képviselőkre.

Sajnálom ,részemről ez is a témához tartozik, még ha nem is olyan szorosan. Már csak azért is, mert is egy ok amiért egyes emberek ellenszenvvel viseltetnek bizonyos másik emberek iránt (jogok, kiváltságok, stb..), így nem lehet teljesen elkülöníteni a dolgokat.

Ha már beszélünk a témáról, akkor lehessen róla nyíltan beszélni, minden oldalról.

Szívesen részletezném, hogy miben merül ki ténylegesen is a nemzetbiztonsági kockázat "szakmai szemmel" nézve, de ezért is csak le lennék hülyézve olyan emberek által akik a legtöbb információt az rtl klubból szerzik.

2012. dec. 3. 09:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!