Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mire jó már megint ez a...

Mire jó már megint ez a hisztériakeltés? (A jobbikos "zsidózással" kapcsolatban)

Figyelt kérdés

Már napok óta másról sem szólnak a híradások, mint a erről a kettős állampolgársággal kapcsolatos kijelentésről, és arról a hisztéria kampányról amit ez váltott ki.

Már a külföldi híradásokban is szerepel.

Szándékosan félreértelmezik, és félremagyarázzál a jobbikos politikus szavait, és olyan dolgokat vizionálnak amiről szó sem volt.

Aki érteni akarja a dolgot az úgyis érti, még akkor is ha félreérthetően lett megfogalmazva.

Kifogásolni is lehet annak akinek ez nem tetszik, de az a hisztéria kampány ami most megy már nagyon durva.

A parlamenti képviselők kettős állampolgárságára sok országban van törvény, több európai országban sem megengedett, hogy több állampolgárságuk legyen (Pl. Lengyelország, Írország).

Szerintem ez teljesen jogos, hisz egy "honatya" feladata, hogy a titulusához híven 100%-ban az ország, és a nép érdekében tevékenykedjen, és ne más érdekcsoportok, vagy országok lobbistájaként.

Volt amikor az egyik politikus (Steiner Pál) a kék-fehér zászlós kitűzővel jelent meg a parlamentben, nyíltan vállalva, hogy neki nem a magyar nép felé húz a szíve. Ez nem csak azért gond mert épp arról a zászlóról van szó. Lehetett volna angol, német, vagy bármi más, ugyanakkora probléma lenne, hisz egy magyar politikusnak a magyar nép felé kéne elkötelezettnek lenni.

Nálunk ez miért okoz ekkora hisztériát? Mindenki tudja,hogy a jobbikos politikus nem az országban élő zsidókat akarta összeszámolni. Már a facebook-on is tucatszám jelennek meg mindenféle üzenetek, képek, mindegyik oldalról, szélsőségesnél szélsőségesebb módon. Mégis csak az egyik oldalt hívják radikálisnak, és szélsőségesnek, pedig én mindegyik oldalt annak látom.

A DK-sok "szeretem a zsidó népet" feliratú képeket küldözgetnek, és osztanak meg a közösségi oldalakon. Hogy lehet tőlük ezek után elvárni, hogy a magyar parlamentben, a magyar nép érdekét képviseljék?

Van egyetlen párt vagy politikus az országban akinek valójában az ország, és a magyar emberek sorsa fontos, és nem csak a saját kis hatalmi játékaik?

Ha én azt szeretném, hogy a Magyar parlamentben "magyar szívű" (nem feltétlen jobbikos, hanem a nemzet iránt elkötelezett, és nem más érdekeit képviselő) politikusok üljenek akkor én rasszista vagyok?

2012. dec. 1. 05:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 A kérdező kommentje:

ma 10:36

Ott van a válasz a kérdésedre eggyel feljebb ,hogy miért róluk beszélt, és nem más nemzetek képviselőiről.

A Román, és Szlovák parlamenti képviselőknek sem lehet más állampolgársága, sőt Szlovákiában senkinek nem lehet kettős állampolgársága.

2012. dec. 1. 10:40
 22/79 tetro ***** válasza:
64%

Nem sikerült értelmezni amit írtam. Ez az indoklás egy blöff. Semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy az izraeli állam több tőkét fektetne be Magyarországon mint más országok. Nem látni héber kolóniákat, nem települnek itt ezer szám. Mi a francért is tennék... Az ország felvásárlása meg egy nettó baromság. Mégis hogy lehet felvásárolni egy országot magyarázd már el? Mit vásárol fel ehhez? Továbbra is kérdezem, miért nem mocskos angol szász származásúak, ha már az amerikai befolyás is olyan nagy az országban.

Ahogy náluk zsidó származásról volt szó, mert izraeli-magyar állampolgára egy darab képviselő sincs, ugyanúgy a románoknál is majd származás alapján vágják ki őket. Mert az biztos, hogy egy magyar képviselőnek inkább haza húz a szíve, mint egy 15. generációs MAGYAR zsidónak Izraelhez.

2012. dec. 1. 10:45
 23/79 anonim ***** válasza:
75%

"... akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek"

és mi alapján döntöd el, hogy melyik zsidó jelent nemzetbiztonsági kockázatot, ha nem tudod ki a zsidó? Ahhoz előbb fel kell mérni, és ezt mondta gyöngyösi is. Tehát ő akkor is minden zsidó állampolgárságúról beszélt, és mindegy milyen okból, de felmérést akar készíteni. Ez akárhogy is nézem rasszizmus.

2012. dec. 1. 11:17
 24/79 A kérdező kommentje:

ma 11:17

Valahol mindenki rasszista, hisz rasszok alapján rangsorol. A világon mindenhol! Ez igaz a fehérekre, feketékre, akárkire. A magyargyűlölő cigányokat miért nem vádolják rasszizmussal? A fehéreket bántalmazó, kirabló feketéket sem.

A zsidókra szintén igaz, hisz ők tartják magukat a "kiválasztott népnek", ergo mindenki más alacsonyabb rendű.

2012. dec. 1. 11:31
 25/79 anonim ***** válasza:
82%

Annyira tipikus...

Amikor kiderül, hogy a jobbik rasszsta először mindig jön a duma, hogy "de hát azt nem úgy gondolták, rosszul fogalmaztak" stb. Majd amikor rávilágítunk a tényekre, és a "jobbik nem rasszista" álláspont védhetetlen marad, jön a "rasszizmus nem rossz, természetes" stb. duma.

Hát jelezném: a rasszizmus rossz. Diszkrimináció, gyakorlatilag egy erkölcstelen dolog. Akár természetes, akár nem. Akár a magyarok, akár a zsidók, akár a cigányok csinálják. Az értelmes embereknek küzdenie kell ellene. Fenn a törvényhozásban meg főleg tiltani kell a rasszizmust. Az nem mentség a jobbik rasszizmusára, hogy "de hát a zsidók is, meg de hát a cigányok is..." Ha a zsidók a kútba ugranak, a jobbik megy utánuk? Szóval ne gyere nekem ezzel az áldumával, hogy a rasszizmus jó. Arról nem is beszélve, ha ugyanez a kijelentés a Szlovák parlamentben hangzik el, zsidók helyett magyarokkal, a jobbik már rég habzó szájjal megtorlást követelne. Ennyit erről.

2012. dec. 1. 12:55
 26/79 A kérdező kommentje:

ma 12:55

Félreértettél. Nem azt írtam, hogy a rasszizmus jó, és nem is azt, hogy természetes, hanem azt, hogy mindenhol jelen van, így aki küzdeni akar ellene annak igen csak fel kell kötnie a gatyáját.

2012. dec. 1. 18:11
 27/79 anonim ***** válasza:
76%
ahhoz képest, hogy mindenki válaszát szívesen várod, szépen tűnnek le innen a "nem megfelelő" válaszok...
2012. dec. 1. 23:40
 28/79 A kérdező kommentje:

Csak egy tűnt el, és az is trágárkodásért.

Kértem, hogy elfogadható formában írjon mindenki, akármelyik oldalról látja a dolgokat!

2012. dec. 2. 05:45
 29/79 anonim válasza:
38%

Kedves Kérdező!

A Parlament karzatának függönyei mögött settenkedő gazdasági bérgyilkosnak érdeke az, hogy némely országban káosz legyen. Ha ez összetalálkozik a Soá bisznisszel, akkor máris kéz a kézben, az ateista gazdasági bérgyilkos, és a haszid zsidó rabbi.

Semmi köze ennek ahhoz ki melyik oldalon, mindenki azon az oldalon áll ahova a fentebb említett emberek beállították (ateista gazdasági bérgyilkos, haszid zsidó rabbi).

Persze az emberek azt látják, hogy van egy Vona Gábor, van egy Dániel Péter, van egy Vadai Ágnes. Sorolhatnám még .... ezeket a karaktereket vagy létrehozták a fentebb említett emberek, vagy pedig helyzetet hoztak létre, tisztában voltak azzal, hogy lesz majd olyan ember, aki magára húzza azt a karaktert amit ők szeretnének.

Túl kell látni, a random zsidózáson, és random nácizáson.

Az általam leírtak megértéséhez, kicsit gondolkodni is kell. Nem azt kell gondolni, amit akarnak gondolj, ne az legyen a véleményed, amit ők akarnak hogy legyen.

Egy rövid kisfilm:

[link]

2012. dec. 2. 09:37
 30/79 anonim ***** válasza:
100%

31

Szerinted a tüntetésen résztvevők többsége zsidó volt? Ennyire hülye vagy?

2012. dec. 2. 18:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!