LMP-vel szimpatizálók! Hogy GONDOLKODHAT EL vagy keveredhet hírbe az LMP Bajnai Gordonnal?
Az MSZP kereste őt fel Gyurcsány utódjaként. Nem emlékszel a hetekig tartó miniszterelnök-castingra? Én igen.
Nagy nehezen ő lett aki bevállalta. Előtte pedig a Gyurcsány-kormány minisztere volt (többféle miniszter is egymás után).
Ide is biztos véletlenül ment el! Vagy a Fidesz hamisította a videót, fotosop az egész? :D
Kedves 20-as!
Racionális gondolkodást vársz az agymosott fideszesektől? Persze, hogy Bajnai sose volt MSZP-s, csak ez a sok agymosott gondolja így valamiért.
Hajrá Együtt 2014!
"A KDNP fő politikusai...újjáalakították a pártot a Fidesz állandó szövetségeseként. Ez azért nagyon nem ugyanaz mint a mai LMP helyzete. "
Valóban nem. :-D
A KDNP tisztán érdekpárt. Ezalatt azt értem, hogy tisztán jól felfogott érdekből él szimbiózisban a Fidesszel. Okai:
1. Semjén az életben nem lehetne miniszterelnök-helyettes, ha Orbánnak nem lenne szüksége a KDNP-s szavazókra.
2. A KDNP messze nem lenne soha kormányzó erő a szövetség nélkül.
(Apropó: bár tudjuk, csak most hozták a törvényt, hogy szövetségek nem indulhatnak a választásokon, kíváncsi vagyok, hogy ez vajon vonatkozni fog-e a Fidesz-KDNP pártszövetségre is?)
"Csakhogy az Együtt2014 vezetője egy volt MSZP-s miniszterelnök. "
Bajnai nem volt tagja az MSZP-nek. Mint ahogy a jelenlegi kormányban is vannak olyan kormánytagok, akik nem tagjai a Fidesznek, vagy a KDNP-nek. Egyszerűen nevezd ezeket szakembernek, akiket azért helyeznek pozícióba, mert szakmailag felkészültek, és értenek hozzá. Tudod adott pozíciókba NEM jó pártkádereket, hanem SZAKEMBEREKET kell ültetni. Pártállástól függetlenül. (Mert lehet ugyan pofázni, de valakinek ugye a munkát is el kell végeznie...)
"Azt már Te közvetve kimondtad hogy a kormányon a sz*r van, én meg azt mondom az "ellenzékben" is. A bajnais részében mindenképp."
Igen, így van. Meg a Vona Gáboros részében is, meg a Karácsony Gergelyes részében is (bár ő most éppen lemondott), meg mindenhol máshol is.
És akkor most szerinted mit kellene csinálnunk? Nem mozdulni, mert mindenütt sz@r van? Így se jó meg úgy se jó? Na ebből a hozzáállásból nem lesz semmi.
"De visszahozni az MSZP-t könnyen vissza tudnák, mi? Én még ebben se vagyok biztos, elég sokan nem kérnek Gyurcsányból és haverjaiból. "
Ismét mondom, a világ NEM kétpólusú!!!
Meg aztán az MSZP és Gyurcsótány jelenleg nem egy párt... A DK például megpróbált törleszkedni az EGYÜTT 2014-hez, de megkapta a válszt, hogy NEM feltételek nélüli együttműködésről van szó. A komprpomisszumkényszer RÁJUK IS vonatkozik.
"Kérdés többet jelent ez a nagy leváltási őrület egy szimpla gyűlölködésnél. Én valami mellett szavaznék"
Na igen, mi is. Például amellett, hogy dilettánsok helyett szakértők kormányozzák az országot, amellett, hogy ismét legyen jogbiztonság, amellett, hogy a bevált és működő gazdasági irányvonalak mentén vezessék az országot, a felelőtlen "unortodox" kísérletezgetés helyett.
Bár szerintem is reménytelen, de egy utolsó kísérlet:
Kedves #21-es!
Bajnai Gordon SOHA NEM VOLT semmilyen pártnak tagja, így MSZP-s sem lehetett! Rajta kívül is még volt még néhány ember a kormányban akik szintén nem köthetők párthoz!
-Hát igen Meggyesi (vagy hogy írják) sem volt MSZP-tag! Csak III/akárhányas ügynök és 2 évig miniszterelnök az MSZP támogatásával.
Én az ilyen MSZP-s miniszterelnöknek nevezem, de a kedvetekért ezentúl "az MSZP támogatásával kormányzó miniszterelnöknek" :D
Nem tök mindegy?
Miért nem meritek felvállalni azt amit valójában akartok?
2002-ben is az volt a duma sokak körében hogy "nem kérünk egyikből se" és mi lett a vége? MSZP-kormány! Az ilyen függetlenesdi dumák az mszp-sek dumái, újságíróktól, "szakértőktől" kezdve az egyszerű szavazókig.
-A KDNP nem érdekel.
-Helyett, helyett, mindig csak valami helyett :D Kezd kibújni a szög a zsákból: egyedül az érdekel egyeseket hogy NE Orbánnak hívják a miniszterelnököt.
"A KDNP nem érdekel."
Hűha, pedig nélkülük bukik ám a 2/3! :-)
"Helyett, helyett, mindig csak valami helyett :D Kezd kibújni a szög a zsákból: egyedül az érdekel egyeseket hogy NE Orbánnak hívják a miniszterelnököt."
Tőlem lehet(ne) éppen Orbán is, csak nem hiszem, hogy hirtelen az AUTOKRÁCIA helyett JOGÁLLAMOT szeretne építeni.
Bár éppen róla elképzelhető, hiszen most egész más politikát folytat, mint mikor ifjú, és igencsak harcos liberálisként megalakította a Fideszt. :-DD
Azóta változott a köpönyeg - de nem hiszem, hogy most EKKORÁT változna.
Én csak egy valamit fűzök hozzá,
Bajnai Gordon
fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos 2006. július -
önkormányzati és területfejlesztési miniszter 2007 július -
gazdasági miniszter Gyurcsány kormány 2008 május -
miniszterelnök 2009 április-
Önkormányzatok nyakig állnak a devizadósságban. Kiengedte meg nekik a devizahitel felvételt? ki adott plusz feladatokat az önkormányzatoknak?
Európában a magyar gazdaság bukott a legnagyobbat a válság első évében. Miért nem tudták mérsékelni a válságot? miért nem voltak rá felkészülve? Még a görögök se voltak olyan mély recesszióba, mint mi ... Nálunk -7% görögöknél -4%
Végül kilábalási politika miatt, államadósság 20% nőt. Cserébe a gazdaság mély recessziója után, alig 1% növekedést vártak 2. negyedévben 2010ben 1,9% nőt végül a gazdaság ...
Csak a kormányváltásra tud mindenki koncentrálni, arra nem, hogy ha összeállok a sok kis rossz, akkor mit kapunk cserébe a váltásért? Én olyan emberben nem bíznék meg, aki a MSZPkormányban muzsikált, akkor sem, ha nem volt párttag! Hogy bízhat meg benne akkor egy olyan párt, ami új erőként indult, tulajdonképpen ellenzékként? Mindegy, csak valahova kapaszkodjanak, valahogyan kormányba jussanak élősködőként? Hol a gerinc??? Jaaa, tudok, eddig sem volt, de akkor meg miért lehet más a politika?
Nem azt mondom, hogy nem kell kormányváltás, mert szerintem is kell. De nem ezekre kellene leváltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!