Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » LMP-vel szimpatizálók! Hogy...

LMP-vel szimpatizálók! Hogy GONDOLKODHAT EL vagy keveredhet hírbe az LMP Bajnai Gordonnal?

Figyelt kérdés
Lehet más a politika? Új politikai erő, a múlt szennyétől mentesen? Hogy gondolkodhat el egyáltalán akkor, hogy összepaktál Bajnai Gordonnal, aki a nem más politika szerves résztvevője, az ország egyik kifosztója, tönkretevője? Innentől nem gondolkodtak el a névválasztáson? Vagy azon, hogy menni kéne a fenébe?
2012. nov. 25. 12:37
1 2 3 4 5 6
 11/51 Shai-Hulud ***** válasza:
77%

Bajnai stabilizálta az országot, az általa vezetett kormány szakszerűen, és jól kezelte a válságot. Ezt Orbán is elismerte.

Persze be is lehet csukni a szemedet, de akkor ne csodálkozz, ha nem látsz semmit. :-)

2012. nov. 25. 13:51
 12/51 anonim ***** válasza:
42%

"És igen, a cél érdekében össze kell fogni azokkal, akik szintén le akarják váltani. "

Igen? Akkor 2010-ben is összefoghattak volna a Fidesszel :D

És még egyszer: leváltani, helyette jöjjön az MSZP? Jó lenne ha elválna a sz*r a májtól! Van aki Fidesz-kormányt akar, van aki MSZP-kormányt, és van aki valami mást. Utóbbiak alapították az LMP-t...

2012. nov. 25. 13:52
 13/51 anonim ***** válasza:
88%

Az LMP-nek most két választása van: önálló marad, és így a maga 3-3,5 százalékával esetleg be se jut a parlamentbe, vagy a Bajnai féle vonalhoz csatlakozik, és egy nagy koalíció tagjaként a jelöltjeik bejutnak a parlamentbe és tudják érvényesíteni az LMP programját. Ezt csinálta gyakorlatilag 2010-ben a KDNP is.

Tehát én teljes mértékben meg tudom érteni, ha gondolkodnak a Bajnaival való összefogáson. Nem beszélve arról, hogy rövidtávú céljuk mindkettőjüknek a kormányváltás. Ennek érdekében pedig érdemes összefogniuk asszem.

2012. nov. 25. 13:53
 14/51 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"És még egyszer: leváltani, helyette jöjjön az MSZP?"

A világ NEM kétpólusú!

"Jó lenne ha elválna a sz*r a májtól!"

Igen, az jó lenne. Szerinted most éppen hol van a sz*r? Kormányon, vagy ellenzékben? :-DD

"Van aki Fidesz-kormányt akar, van aki MSZP-kormányt, és van aki valami mást. Utóbbiak alapították az LMP-t..."

IS. Meg még számtalan mozgalmat, egyesülést. Éppen azért, mert NEM csak az MSZP létezik alternatívaként.

De tudomásul kell venni, hogy sok kicsi pártocska nem fogja tudni leváltani a jelenlegi kormányt. Csak akkor van erre esély, ha ezek a pártok, mozgalmak, egyesületek MEGTANULNAK egymással szóba állni, és KOMPROMISSZUMOKAT kötni.

Ha erre képtelenek lesznek, akkor nem fogják tudni leváltani Orbánékat.

Ez ennyire egyszerű.

Most NEM a gyűlölködés ideje van itt, hanem az összefogásé.

Kérdés, hogy képes vagy-e tovább lépni, vagy leragadsz a gyűlölködésnél?

2012. nov. 25. 14:00
 15/51 tetro ***** válasza:
A politika itthon attól lenne csak igazán más, ha a hatalom hajhászást félretéve össze tudnának fogni a pártok egy közös cél érdekében. A közös cél mondjuk lehetne az ország... A széthúzás helyett ha az LMP összefog szerintem az üdvözítendő. A Fideszt le kell váltani, nem ideológiák miatt, hanem mert rosszul csinálják, amit csinálnak. Ha ehhez összetartás kell, az csak egy kis plusz.
2012. nov. 25. 14:16
 16/51 anonim ***** válasza:
24%

"Ezt csinálta gyakorlatilag 2010-ben a KDNP is. "

A KDNP fő politikusai már a 90-es években átléptek a Fideszbe, majd amikor a Bíróság 10 évvel később kimondta hogy törvénytelen volt a vezetés ami őket elüldözte, visszatértek, újjáalakították a pártot a Fidesz állandó szövetségeseként. Ez azért nagyon nem ugyanaz mint a mai LMP helyzete.

"A világ NEM kétpólusú! "

Nem? Szerintem se. Csakhogy az Együtt2014 vezetője egy volt MSZP-s miniszterelnök.

"Igen, az jó lenne. Szerinted most éppen hol van a sz*r? Kormányon, vagy ellenzékben? :-DD "

Gyurcsány, Fittelina, Hajdú-Bét, 2006-os őszi események, Zuschlag-ügy, és még estig folytathatnám. Ez elég sok sz*r! Azt már Te közvetve kimondtad hogy a kormányon a sz*r van, én meg azt mondom az "ellenzékben" is. A bajnais részében mindenképp.

"De tudomásul kell venni, hogy sok kicsi pártocska nem fogja tudni leváltani a jelenlegi kormányt. "

De visszahozni az MSZP-t könnyen vissza tudnák, mi? Én még ebben se vagyok biztos, elég sokan nem kérnek Gyurcsányból és haverjaiból.

"Kérdés, hogy képes vagy-e tovább lépni, vagy leragadsz a gyűlölködésnél?"

Kérdés többet jelent ez a nagy leváltási őrület egy szimpla gyűlölködésnél. Én valami mellett szavaznék ha elmennék szavazni, nem azért hogy ezt vagy azt valakik leváltsák. Egyeseknél ez a leváltás a legfontosabb, hogy közben mi lesz az energiaellátással, gazdasággal és hasonló dolgokkal az elég mellékesnek tűnik.

2012. nov. 25. 14:18
 17/51 anonim válasza:
100%

Bajnai Gordon igenis jó politukus, ő egy helyzetet vett át, amivel az ő ideje alatt nem lehetett már mit kezdeni (miniszerelnöki fizetésének 90%át jótékony célra fordította, vagy mégtöbbet), tehát emberként sem utolsó.

A FIDESZ viszonylag jó politikát folytat, viszont az Eu elvárásai miatt kellenek a megszorítások. Nem kell kormányváltás, de Bajnai is más plitikát folytatna mint Orbánék, szerintem együtt sikeresebbeklennének.

2012. nov. 25. 14:44
 18/51 anonim ***** válasza:
44%
Ha csatlakoznak, akkor már nem leszek LMP szimpatizáns és inkább szavazok a Jobbikra trollkodásból.
2012. nov. 25. 14:46
 19/51 anonim ***** válasza:
45%

"De tudomásul kell venni, hogy sok kicsi pártocska nem fogja tudni leváltani a jelenlegi kormányt. "

Dehogyisnem! Sok lúd disznót győz. Nem hallottad még? Bár ez nem dakota, hanem magyar...

2012. nov. 25. 14:47
 20/51 anonim ***** válasza:
81%

"Csakhogy az Együtt2014 vezetője egy volt MSZP-s miniszterelnök."

Így terjednek a hamis információk!

SOHA nem volt MSZP-s!

2012. nov. 25. 15:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!