Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Nektek nem tünt fel, hogy...

Nektek nem tünt fel, hogy Viktorunk színes"békementében"feltűnően sok volt az idős nyugdíjas?

Figyelt kérdés
Én őszintén megmondom,valahol ezen fel vagyok háborodva.Vajon ha majd a fél ország ténylegesen kiürül-mivel itthon csak éhen lehet halni-akkor is átszellemült,mosolygós arcal fognak tapsikolni, ha majd nem lesz aki a nyugdíjukat előteremtse??Mert Viktorunk egy másodperc alatt elveszi a nyugdíjakat ha úgy érzi,hogy kezd gáz lenni az adófizetők létszámával,és nekik nem marad.
2012. okt. 25. 18:59
1 2
 1/13 Komplikato ***** válasza:
95%

Mi ebben a meglepő? Eddig is így volt.

Azt meg eddig is tudtuk, hogy az egyformán erényes és erkölcsös Fidesz, MSZP és DK is a nyugdíjasokra épít, hiszen az inaktív réteg majdnem a duplája a dolgozó szavazóknak. Tehát ez nem egy Fidesz specifikus dolog.

És akkor gondolj bele, hogy egy országban aminek omladozik a nyugdíjrendszere, egyre jobban elöregszik, ahonnan menekülnek a 20-40 közötti munkaképes emberek külföldre, a nyugdíjasokon fog ténylegesen eldőlni a jövő ...

2012. okt. 25. 19:02
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Viktor a manyup pénz elvételével biztosította a nyugdíjasokat hogy legalább az inflációval növekszik a pénzük!

Ez se az állami se a magánszférában nincs így!!!

Magyarán csak újabb adóemelésekkel teremthető elő a növekvő nyugdíjteher!!

Van 3 millió nyugdíjas akik nagyrészt Orbánnak hálásak hisz a "csúnya" Bajnai elvette a 13. havi nyugdíjat is tőlük a takarékosság jegyében és a manyup felé terelt volna mindenkit akik így a világ és az ország gazdasági erejének megfelelően kaptak volna nyugdíjat(tehát nem nyugdíjemelésben hanem gazdaságélénkítésben lettek volna érdekeltek)!

Szóval igen, Orbánnak van masszív 3 milliós bázisa szavazásnál! Még ha sokan közülük nem is mennek el...

2012. okt. 25. 19:04
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
A nyugdíjasok máshol is általában több figyelmet fordítanak a politikára, ezért egy ilyen elöregedett korfán nem meglepő.
2012. okt. 25. 19:05
 4/13 anonim ***** válasza:
32%

És neked nem tűnt fel, hogy úgy átlagban öregszik el a népességünk, egyre több a nyugdíjas?

Ja, bocs, akkor nem lehet utálkozni. Bocsi, bocsi, elfelejtettem. Ez a lételemünk. Minden napra egy kis gyűlölet.

2012. okt. 25. 19:09
 5/13 A kérdező kommentje:

Sir Butcher

Ne mond már nekem,hogy ez így van rendjén.Egy olyan embernek nyalják a se@@ét,aki minimum egy családtagjukat kiűzött az országból,akitől bizony éhen veszhetnek,akitől bizony a villanyt-gázt-telefont-tévét minden kikapcsolhatnak,akit nem érdekel ha nem marad pénz a felírt gyógyszereikre.Nem azok mellé kéne állni,akik ezt az őrületes nyomort,kilátástalanságot megszeretnének szüntetni??Mi lesz velük ha az utolsó ember is becsukja az ajtót maga mögött?(átvitt értelemben)Mert az ország rohamosan ürül,és 2014-ig még nagyon sokan fognak kimenni.Akik meg kénytelenek maradni,azok azon lesznek,hogy az adófizetési kötelezettségüket miképpen tudnának kikerülni a saját maguk érdekében.

2012. okt. 25. 19:31
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát ez azért nem ilyen egyszerű. A nyugdíjasok mindig is inkább az MSZP táborát erősítették, legalábbis tendenciaszerűen. És meg ma is ezt mutatja minden felmérés. Úgy hogy kár őket egy az egyben azzal vádolni, hogy fideszesek lennének. Meg én is pont az ellenkezőjét tapasztalom a környezetemben.

Én körülnéztem az orbánista gyűlés közönségén. Élesen két táborra a szakadtak. A Kossuth téren levők pestiek voltak, és köztük volt sok fiatal és középkorú is, bár az öregek itt is felülreprezentáltnak tűntek. A Széna térről vonuló tömeg, akik az Alkotmány utcában álltak, viszont vidékiek voltak, és ők valóban 80-90 %-ban nyugdíjaskorúak. Nagyon lerítt róluk, hogy most vannak először Pesten, és hálásak Viktornak, hogy felhozta őket ide, hogy láthassák ezt a csodát. Elbűvölve bámulták az óriáskivetítőt, amit még sose láttak, és gyermekdeden tapsikoltak mindennek.

Tehát ez egy elég sajátos összetételű társaság volt, nem lehet belőle messzemenő következtetést levonni. Illetve talán csak annyit lehet, hogy vidéken ne igen akad olyan fiatal, aki rááldozna egy napot az életéből arra, hogy részt vegyen egy ilyen érdektelen, semmitmondó, a szocializmusban szokásos kormánypárti tüntetésen.

2012. okt. 25. 19:32
 7/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, azért ne legyél már ennyire demagóg.

Azért, hogy sok a nyugdíjas és elöregszik a társadalom nem Viktor a hibás, de nem is az Mszp, de mégcsak a Jobbik sem.

Kevés gyereket vállalt az előttünk lévő generáció, a mostani pedig még kevesebbet. Lehet ezt arra fogni, hogy mert nyomorgunk meg stb. csak ez így egyszerűen nem igaz. Változik a társadalom, változik a gondolkodás. Amíg a társadalom zömét egyszerű emberek alkották, lehetett akármekkora a nyomor a legfőbb szórakozást az jelentette, hogy az ágyban vagy a szénakazalban játszottak asszonypajtással, utána meg jöttek a gyerekek dögivel. A műveltebb, tanultabb és elkényelmesedett ember már nem akarja feláldozni az életszínvonalát plusz gyerekért. Zömmel egyet vállalnak, esetleg kettőt. Ettől többet már tényleg ritkán. (A dolgozó, adófizető rétegről beszélek).

A fenti helyzet nemcsak magyar betegség, hanem szinte majdnem minden fehér népességre jellemző a világon.

Öregedik a társadalom, veszélyben a nyugdíjrendszer. Minden politikus hozzá akarna nyúlni, de senki nem meri, mert akkor megbuktatják a nyugdíjasok. Ördögi kör ez, de sajnos ez van. Demagógia ezt rákenni valamely politikai elitre. Szarul működik a nyugati típusú demokrácia, nem bír ezzel a problémával megküzdeni, ez van.

2012. okt. 25. 23:09
 8/13 anonim válasza:
Szerintem egy szoci nagygyűlésen lényegesen több a nyugdíjas. A legutolsó felvetésedet, hogy: "Mert Viktorunk egy másodperc alatt elveszi a nyugdíjakat ha úgy érzi,hogy kezd gáz lenni az adófizetők létszámával,és nekik nem marad." te sem gondolhatod komolyan....
2012. okt. 27. 07:24
 9/13 anonim ***** válasza:

"Szerintem egy szoci nagygyűlésen lényegesen több a nyugdíjas. "

Miért? Voltál szoci nagygyűlésen? Ha igen akkor fura amit írsz! Ha meg nem akkor csak spekulálsz és azt meg valljuk be bárki bármit spekulálhat! :)

Mert "szerintem" meg akkor a fidesz nagyggyűlésen van több és ennyi...

Mindig is azt utáltam a fideszesekben hogy nekiállnak spekulálni!

Annó reklámhadjáratot szerveztek a gyógyszeráremelések ellen, a pedagógus bér emeléséért, a munkahelyek teremtéséért stb és lám ez lett belőle!

A gyógyszerárak nőnek, a pedagógusok bére szinte semit nem nő, munkahelyek meg max a mi adóforintjainkból lettek a kényszermunkák... és még sorolhatnánk a tényeket :)

Úgy gondolom a nyugdíjasok is megosztottak a pártok között és a felmérések(Századvég, Tárki és a többi) csupán azt mutatják hogy megosztottak és meglepően sokan vannak a fidesznél! Hogy az arányuk melyiknél több az kutatást végzőnként is eltérő lehet.

A tendencia mindenesetre meglepő!

Nem véletlen hogy Orbán is egy nyugdíjassal kampányol(lásd okt. 23) és így igyekszik a fogyó egyéb szavazóit nyugdíjasokkal feltölteni!!!

2012. okt. 27. 08:06
 10/13 anonim válasza:
Még jó, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Egyébként nem kell elmenni egyetlen nagygyűlésre sem. Mutatják őket a tv-ben.
2012. okt. 27. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!