Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A lakosság 80%-a ellenzi a...

A lakosság 80%-a ellenzi a választási regisztrációt. Szembe megy velük a Fidesz?

Figyelt kérdés

[link]

Az világos, hogy a Fidesz foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomhoz, és minden tisztességtelen módszert bevet ennek érdekében, de ennek is van egy határa. Ugyanis ha szembemennek még saját választóik jelentős részével, sokakat elgondolkodásra fog késztetni a szavazásnál.

2012. szept. 27. 21:09
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, te a #28-as észrevételeidben totálisan félreértetted, amit mondtam. Én nem pártszempontok alapján véleményeztem a témát, hanem megpróbáltam pártatlanul elemezni a jelentését.

Nem azt mondtam, hogy bárkit ki kellene zárni, hanem arról beszéltem, milyen eredményt hoz. Aki figyel a választásokra, időben reagál és képes is rá, annak a számára érdektelen a regisztráció, ha nem számítjuk a többletmunkát. A két hetes időtartamot illetően pedig egyszerű tévedésben vagy, a regisztráció két héttel előtte befejeződik, de sokkal korábban kezdődik.

A sérültek és funkcionális analfabéták hátrányáról beszéltem, nem arról, hogy ez mit jelent. Tehát a hátrány tényével vagy egyetértesz, vagy nem. És senki nem beszélt technikai indoklásról. Mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy ha egy diktátor kimondja, hogy diktatúra van, akkor önmagával összhangban van és nem hazudik. Ha viszont demokráciát mond, akkor egyszerűen hazudik. Ha valaki bevezeti a szelektív szavazást, és ezt is mondja, akkor igazat mond, ezt mindenki láthatja. Ha azonban ezzel a szélesebb lehetőségekről papol, akkor megtéveszt és hazudik. Ez az állítás. Vagy cáfolod, vagy egyetértesz.

Kósa pedig a regisztráció hátrányait előnyként állította be ügyes szófordulatokkal úgy, hogy aki felháborodik rajta, ne tudhasson jól fogalmazni. Ez ügyes retorikai húzás volt, fogalmazástechnikai szempontból minden szakmai elismerésem, amúgy pedig közönséges félrevezetés.

Nem szükséges egy helyzeten felháborodni, észre kell venni, hogy a felháborodókat kinevetik. Az a mostani taktika. Sokkal hatásosabb egyszerűen rámutatni az ellentmondásokra és valódi jelentésekre anélkül, hogy minősítenénk. A silány termék úgy is minősíti létrehozóját.

2012. okt. 2. 08:57
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Már maga a kérdés sem megalapozott... a LAKOSSÁG 80 százaléka, ugyan már!
2012. okt. 5. 13:11
 33/34 anonim válasza:

remélem hogy szembe megy velük!

azok figyelmébe akik irogatják a hülyeségeiket: eddig az Mszp azt csinálta, hogy a választás lezártát megelőző napon és a választás lezárásának napján busszal vitte azokat az embereket aki vevőők voltak arra, hogy kapnak 1db ingyen sört, virslit illetve étkezési utalányt, néha még pénzt is adtak kb. 5000 forintot. na ennek az időszaknak vége...elzárták a mézesbödönt és ezért cirkusziolnak...

az aki nem tudja eldönteni, hogy elmegy-e szavazni az idótam és azt sajnálom...akkor kár volt megszületnetek ha ezt enm tudjátok eldönteni...milyen lehet, akkor az életetek.

nem zár ki senkit, abból h elmenjen szavazni... sőt elárulom, hogy ha úgy döntötök, hogy elmentek, regisztráltok, még akkor is dönthetsz utolsó pillanatban úgy, hogy mégsem mész el következmény nélkül...

2012. okt. 9. 15:33
 34/34 anonim ***** válasza:
Tényleg igaz az h. az usában a demokrácia fellegvárában még a szavazás napján is lehet kampányolni? illetve szervezetten viszik szavazni az embereket legálisan?
2012. okt. 9. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!