Szerintetek lesz választás 2014 -ben? Esetleg elmarad érdeklődés hiányában? Komolyan kérdezem, mert én kételkedem.
Én sohasem voltam szavazni és valószínűleg nagyon nagyon nagyon hosszú ideig nem is fogok elmenni. Azzal pedig, hogy nem szavazok, nem azt jelenti, hogy a jelenlegi pártot erősítem, hanem azt, hogy egyik pártot sem kívánom erősíteni, mert nem érdemlik meg, ráadásul a politizálást sem kedvelem annyira. Remélhetőleg ez jelzést ad MO-nak, hogy ide vmi nagyobb változás kéne és itt nem gazdaságira gondolok elsősorban hanem ott fent az emberek fejében kéne vmit csinálni. Ne a rendszerbe keressék a bajt a pártok, mert az köszöni rendben van, hanem magukban. Mérnök vagyok tehát tudom, hogyha egy áramkör nem működik akkor nem az áramkörrel van a baj hanem azzal aki megtervezte.
Eredményeket lássak majd csak utána szavakat esetleg, vezető pozícióba meg szakembereket rakjanak ne pedig "szavazzatok rám mert miszter karizmatikus vagyok tehát mindent tudok” típusú embereket. Ennyi erővel egy zenészt is berakhatnának, mert hát ugye népszerű meg megnyerő a külseje+ magabiztos. Nem érdekel a kedvességük sem ígéreteik meg a többi. Eredmények és csakis az eredmények számítanak. Talán kegyetlennek hangzik, de aki ezt képtelen felfogni az mennyen a SPAR-ba dolgozni ott talán megengedhetőek a kifogások, de vezető pozícióba rakjanak már egy olyan embert akinek van legalább némi sütni valója ott fent + aki valóban olyan akire ha ránézek akkor azt mondhassam rá „igen neki megvan a kellő szakmai tudása és rátermettsége és nem a szavazatok miatt van éppen ott ahol”. De ez elvből lehetetlen mivel akikre szavazunk azokat ismeri bárki is személyesen. NEM! Szerintem ezt inkább egy bizottságfélének kellene kiválogatni akit még ellenőriznek is a korrupció elkerülése végett és nem vaktába egy raklapnyi anonymus emberke, aki azt se tudja mit akarnak. Akik közül meg most lehet választani, hát erősen kétlem, hogy ők lennének az ország legjobb szakemberei nekem inkább csak gyerekes bohócoknak tűnnek, mert egyfolytában csak egymást tépik +lejáratják az országot mások előtt… Hát grat!
Az embereket nem a játékaik alapján lehet a legjobban megismerni, hanem ahogyan játsszák azt a bizonyos játékot ez fontos egy különbség legalábbis szerintem.
Amit mondtam az pedig szigorúan csak a saját véleményem!
Az utolsó hozzászólóval egyetértek! Előbb vagy utóbb kihullik a "férgese", aki nem odavaló! De, ha mi nem állunk ki azokért az emberekért akik tennének értünk valamit, akkor ők nagyon is sebezhetőek, ezt pedig könyörtelenül kihasználják, ellenünk "félreállítják őket". Ha valaki segít nekünk, az a minimum kellene, hogy legyen, hogy egységben állunk mögé, és így a nem az NEM lesz!
Most nem ez van, mindenki a sajátját félti, de úgy, hogy a másikét odadobja. Ez nem fair játék. Ha rájönnénk végre, hogy ezt a csatát pont így veszítjük el...
Annyit még hozzáfűznék, hogy alkalmas emberek lennének, csak a parlament közelébe se engedik őket.
A jelenlegi pártok szóba sem jöhetnek.
Amit észrevettem még: Biztos, hogy változást akarunk?
Ezért hajlandóak vagyunk áldozatot hozni? Kiállunk egymásért? Megtudunk bocsátani egymásnak, a rég elkövetett sérelmekért? Mert ez csak így fog működni. De mondjuk ki: a sz.rt előbb el kell takarítani, illetve nagy gond az is, hogy változást akarnak az emberek, de melyik irányba is?! Valamit-valamiért! Ingyen soha nem adtak semmit, ez egy nagy tévhit. "és nem kimondottan a pénzre, mint fizető eszközre gondoltam"
Hazaárulás = Halálbüntetés
Aztán onnantól tőlem lehet cigány vagy rasszista, nem mindegy?!
Azt hiszem átgondolnák a döntésüket 3x is,kitől is féljenek jobban!
A cigány is magyar, csak nem fogja fel sajnos!
Érdekes felvetés, de komolyan!
Fidesz-lépések:
0.) Teljes Kubatov-listát készít az egész országról.
0,5) Az állam pénzén frissíti azt a nemzeti intulzációs kérdőívekkel, stb.
1.) A Fidesz egyoldalúan 2/3-dal teljesen átírja a maga javára az egész választási törvényt.
2.) Húsvéti tákolmányban betesz egy olyant, hogy RENDKVÜLI ESETBEN ELHALASZTHATÓ A VÁLASZTÁS!!! Az azonban nincs meghatározva, hogy mi számít "rendkívüli esetnek".
3.) Az is benne van, hogy ha a 9 évre választott 3 (fideszes) fős pénzügyi tanács (vagy mifene nem fogadja el a kormány költségvetését, akkor azt feloszlathatja.
4.) Előregisztráció
Tehát nagyon jó játék lesz. A Fidesz előre tudni fogja, kik a szavazók, saccolhatják, hogy kikre fognak szavazni, eleve úgy alakítják a kampányokat. (Erre kell is nekik a két hét, ezért kell két héttel korábban lezárni a regisztrációt)
Ha ez még mindig nem segít, még mindig leköpheti ismeretlen tettes az egyik fideszes aktivista apukájának testvérének gyerekének barátját Gyulán, amiből súlyos politikai következtetést vonnak le, országos ügy lesz, és rendkívüli állapotot hirdetnek meg.
Ha meg mégis kormányváltás lenne, a három fő szépen szélLnek ereszti az új kormányt.
Hadd ne soroljam, hogy milyen választási módosításokat hozott a Fidesz, amivel csak a saját hasznát remélte javítani, de egyet említek, ami a legmocskosabb: A határon túli magyarokat felhasználni a szavazatukért. Erről Mikola is büszkén nyilatkozott annak idején. Aztán kiderült, hogy a határon túli magyarok sokasága mégsem kedveli annyira a Fideszt, egyből megosztják őket, és ott is megy az ügyeskedés: milyen egyesületek, újságok... kapjanak pénzt és kik ne, stb. Összességében, szinte egyáltalán nem védik, sőt, gyakorlatilag semmit sem tesznek a határon túli magyarokért.
Az LMP sokkal többet tesz értük, pedig nekik aztán baromi kevés lehetőségük és eszközük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!