Mi az, hogy valaki nem akar elmenni szavazni?
11/20 A kérdező kommentje:
Látom sokan nem értik meg a kérdés lényegét...
Van különbség a között, hogy 100-ból 50 ember nem megy el szavazni, vagy 100-ból 50 ember érvénytelen szavazatot ad le.
Mind a kettő egy üzenet. Az egyik azt üzeni, hogy nekem megfelel így, nem érdekel semmi sem, a másik meg azt, hogy valami baj van.
Szerintem azért nincs különbség, mert úgyis az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapta.
2012. szept. 23. 15:25
Végre valaki, aki így gondolja! Az esetben, ha egyik jelölt sem tűnik jónak, én is az érvénytelen szavazást tartom megoldásnak. Annak az az üzenete, hogy "szeretem én a demokráciát, de a jelenlegi felhozatalból senkit sem tartok alkalmasnak". Utópia, de megtörténhetne: ha nagyon-nagyon sokan szavaznának érvénytelenül, akkor a választás maga érvényes, ám eredménytelen lenne. De amúgy az is jó lenne, ha más országokhoz hasonlóan nálunk is bevezetnék az "egyik sem" opciót a lapon. Nem elmenni szavazni egyenértékű azzal, hogy "lesz***om, mi lesz, nekem mindegy", holott dehogy mindegy bárkinek is. Nem hiszem el, hogy nem lehet leugrani beikszelni a papírt, míg rotyog a vasárnapi húsleves.
2012. szept. 23. 15:36
OFF: "Szerintem azért nincs különbség, mert úgyis az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapta."
Csak jelzem, hogy a Fidesz első kormánya és utána a Gyurcsány kormány sem így nyert. Az nyer aki képes koalíciót alapítani.
2012. szept. 23. 15:46
Én egyik pártot se szeretem, de elmegyek szavazni a fidesz ELLEN. Hiába a sírás hogy minden párt szr. Inkább legyen a kisebb rossz, mint hogy a nagyobb, nem? A fideszt MUSZÁLY leváltani. Ha ilyen magas marad a pártfüggetlenek száma, akkor megint orbánék nyernek és az terjed el rólunk külföldön hogy "a magyarok nagyrésze egyetért orbánnal" Ebből köszönöm, nem kérek. Szóval, aki nem megy el szavazni az a szememben egy fideszes.
2012. szept. 23. 15:51
Szavazással még nem épült meg semmi és nem tett senki semmit.A tetteimmel szavazok és szükségtelen hogy leírjam elég ha megteszem amire szavazni akarok.Egy tollvonással csak egy tollvonás keletkezik,kertészkedésből kert,kutyából szalonna.
2012. szept. 23. 17:42
2012. szept. 23. 18:55
Aki nem megy el szavazni, annak utána "nincs joga" (persze ugyanúgy megmarad, csak hát elviekben nincs) szidni az aktuális kormányt, mert ő meg se próbált semmit se tenni.
Amúgy meg, meg tudom érteni azokat is akik nem mennek el szavazni, nagyon jól meg lehet élni anélkül is, hogy érdekeljen, ki van aktuálisan a kormányon.
2012. szept. 24. 15:28
Már ne is haragudj, de értelmes ember a nem szavazásból is ért.
Másrészt mi közöd hozzá??
2012. szept. 25. 15:53
20/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,
ha nem akarsz válaszolni a kérdésemre, akkor nem kell. Ez egy kérdezős oldal, ez a lényege. Kérdéseket kell feltenni és aki akar válaszol rá. Ha te ezt nem vagy képes korlátolt agyaddal felfogni akkor szerintem inkább keresgélj más felé az interneten.
Kapcsolódó kérdések: