Miért utálják ezen az oldalon ennyien a Jobbikot?
Ha van a válaszadók között Jobbik-ellenes, akkor én az vagyok. Nagyon sok mindent olvastam itt a válaszok között, és nagyon sokat tudnám a fejem fogni, és sajnos sokadszor jövök rá, hogy az emberi naivitásnak, és hülyeségnek nincs határa. Te azt mondod, hogy a Jobbik kimondja azokat a úgymond tabu dolgokat, amiről más párt nem igazán szeret beszélni. Sajnos Magyarországon létrejött egy olyan szélsőjobboldali szervezet, amely büntetlenül cigányozhat és zsidózhat a haza nevében, és egyszerűen primitív, buta emberek élnek abban a pártban, és szentül hiszik, hogy lassan már a Hitlerhez hasonló módszerhez kellene folyamodni a Magyarországi cigányság miatt. (pl. a magyar szigeten történtek után úgy gondolom, hogy teljesen egyértelművé vált a Jobbik célja, és irányelve, ami egy elvileg demokratikus alapokon működő EU-s szuverén államban úgy gondolom, hogy megbocsáthatatlan. Nem tudom, tudjuk-e hogy mi történt, egy jobbikos rendezvényen egy felszólaló azt mondta, hogy Magyarországon el kell jutni arra szintre, hogy "az utcán büntetlenül lelőhessünk egy cigányt". A tömeg ujjongott, és tapsolt. Az ügyben feljelentés történt, a bíróság ejtette a vádat azzal az indokkal, hogy fizikai erőszakba nem torkollott a megnyilvánulás.) Az, hogy egy bizonyos népcsoportban a bűnözés száma nagyobb, mint más népfajok körében, az tény de emberek képtelenek megérteni azt a tényt, hogy azért, mert valaki valamilyennek születik, nem ítélhetjük el szociális alapon bűnözőnek. Ez pontosan ugyanaz, mint amikor a szlovák megveri a magyar diákot csak azért, mert magyar. Semmivel nem jobb. Rengeteg cigány ismerősöm van, mivel zenei körökben mozgok, és egyik se lopott el életében egy szem almát se. A legtöbb ilyen bűnözés nem a vérben van, mint azt sokan hiszik, hanem a rossz családi körülményből, és rossz példából adódik. Ezeken az embereken segíteni kell, nem megölni, meg diszkriminálni őket. És attól, hogy a Jobbik azt mondja, hogy szüntessük meg a cigánybűnözést, attól ő nem bátor, hogy ezt kimondja, hanem egész egyszerűen csak rasszista. Nem csak cigánybűnözés van Magyarországon, és nem csak a cigánybűnözést kell megszüntetni ( vagy minden más nép szabadon rabolgathatja ki az embereket az utcán???). Azt kell hogy mondjam, hogyha a Jobbik valamikor hatalomra kerül, érdemes minél gyorsabban eltűnni ebből az országból.
Más.
Azt mondod hogy a Jobbik javaslatokat nyújt be a parlamentbe, és példának hozod a halálbüntetés visszaállítását. Akkor kezdjük ott, hogy a halál NEM BÜNTETÉS. Az ember nem attól lesz megbüntetve, hogy 2 hónap múlva megölik, hanem attól, hogyha 25 évet kell egy rács mögött tölteni. Nem beszélve arról, hogy halála után nem az fog szenvedni, akit megöltek, hanem az, aki itt maradt utána, a családja, a barátai ( mert még egy bűnözőnek is vannak ilyenjei). És persze az sem utolsó tény, hogy nincs jogunk elvenni senkinek az életét. Lényegében ugyanazt csináljuk, amit ő, csak mi a törvény nevében, mert minket az véd.
Azt tudom mondani, hogy a Jobbik primitív és ostoba emberekkel teli pártja kispecializálta magát a hasonló tulajdonságokkal megáldott emberekre, és mivel a magyarok ilyenek, ezért nagyon sok ember be is veszi ezt az undorító nacionalista röfögést, fűszerezve nem kevés rasszizmussal.
Sok Jobbik szavazó azt mondja hogy kell egy magyar hang a parlamentbe, de azért a lóf*sznak is van vége...
Kedves Cigány !
Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik. Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre. A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.
Most az egyszer lássuk be, hogy komoly különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk.
Nem szeretlek téged.
Miért? Talán mert mások vagyunk ? Részben igen. Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.
Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én úgy, cifra nyomor.
Nem vagyok irigy. Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert. Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém . Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált kapok érte.
Félnem kell tőled.
Miért ? Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a cigány nem kap munkát sehol. Igazad van. Nem adok neked munkát.
Miért ? Nem azért, mert cigány vagy. Azért nem, mert nem értesz semmihez. Nem tanultál szakmát, vagy ha tanultál is, az elvégzett munkádban nincs köszönet. Gyakori kifejezés egy összecsapott, szakszerűtlen munkára a "cigánymunka" .
Szerinted ennek miért pont ez a neve? Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen. Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.
De nem akarsz kilépni a saját árnyékodból, pedig mindkettőnknek jobb lenne.
Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele. És barátom, nem sok időd van már. Lassan az összes cérnám elszakad. Minden nap elkövetsz valamit ellenem, még ha nincs is benne a híradóban.
Rövidesen eljön az idő, amikor hirtelen megvonok tőled minden kedvezményt. Akkor aztán "romázhatsz", ahogyan jólesik.
Szerintem ne akard ezt elérni. Jobb, ha megvagyunk békességben egymással. Mit várok tőled?
1. Feltétlen tiszteletet, mert én vagyok a kenyérkeresőd.
2. Erőszakmentességet, mert ha egyszer én visszacsapok a tesóimmal, az neked nagyon fájni fog... tudod, még mi vagyunk többen (már bocs, de úgy tudom, ezt a nyelvet beszéled).
3. Törekvést az önellátásra. Tanulást, tanulni akarást, pontos munkavégzést . Ez a sikeredhez szükséges 20%. A maradék 80% legyen az én gondom, meg fogom oldani. Minden segítséget megkapsz.
4. És végre fejezzük be ezt a rasszizmusról szóló ökörködést, hisz mind a ketten tudjuk jól, hogy nem a barna bőröd zavar engem.
Baráti tisztelettel: A MAGYAR
U.i.: Beszélni lehet, de a tettek minősítenek."
(Ismeretlen szerző)
A cigány munkanélküliségről van egy nagyon érdekes történetem. Egy társadalomismereti projektmunka keretében volt a feladatunk, hogy keressünk állást különböző rasszok nevében. Egy egyszerű portai munkát néztem és felhívtam a céget Lakatos Arnold néven, hogy szívesen betölteném ezt az állást. Azt mondták, hogy az állást már betöltötték, és a cégnél nincs üresedés. 20 perccel később felhívtam őket Németh Sándor néven, és azt mondták, hogy jöjjek be állásinterjúra. Másik három ilyen állásnál próbálkoztam hasonlóképpen, a végeredmény ugyanez volt. Ez egy megdöbbentő élmény volt számomra, és amióta a cigány munkanélküliségről beszélnek, mindig eszembe jut ez az élmény, ami például az Egyesült Államokban biztos hogy nem történhetett volna meg. Ami pedig a fenti válaszokat illeti, azokkal megint az a baj, hogy általánosítás. Még egyszer mondom, zenész ember vagyok, és nagyon sok cigányt ismerek, akik többségében szintén zenészek. Rendes családban nőttek fel, tisztességesen végzik a dolgukat, mert otthon is ezt látták. Ez volt otthon a példa. Erre próbáltam utalni előző válaszomban is, hogy a munkanélküliség az egyrészt -mint ahogyan azt az előző történetben bemutattam- nem feltétlenül lustaságból adódik (persze vannak ilyen emberek is, szó se róla), nem is a vérben van, hanem a rossz családi példából adódik, mert otthon azt látják, hogy anyuka nem dolgozik, hanem inkább megszül 4-8 gyereket, abból az egész család meg tud élni, apuka se csinál semmit, ő megkapja a segélyeket, ha kell akkor kimegy az utcára rabolni. És ha a gyerekek ezt látják, mint követendő példa, akkor bizony ők is ezt fogják csinálni.
Úgyhogy az előző levelekben, amit most olvastam sok minden igaz, de leginkább az a probléma vele, hogy választunk egy egyszerű utat, és általánosítunk, amivel megsértjük azokat a cigányokat is, akire ezek a vádak egyáltalán nem illenek. Én úgy gondolom hogy ez a levél általában sokféle emberre vonatkozik, és nem konkrétan egy népfajra, jelen esetben a cigányokra...
A cigány kérdésre meg egyszerű a válasz:
Minden embernek ugyanannyi joga van az alaptörvényben. A gyakorlatban a cigányságnak több joga van, és ezt egyesek ki is használják. Persze aki kicsit is utánanézett a dolgoknak vagy figyeli az eseményeket, az tudja, hogy direkt feszültségkeltésről van szó a háttérből.
Tehát az alaptörvényt a gyakorlatban is használni kellene és nem lenne gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!