Miért utálják ezen az oldalon ennyien a Jobbikot?
"míg például a zsidók teljesen más vallást képviselnek ( másba most nem megyek inkább bele,csak a vallásba) ,így tehát érthető,hogy "utálják" egymást"
Ez hatalmas tévedés, a Biblia és az összes Keresztény egyház úgy vélekedik, hogy mindenki a testvérünk, ezért mindenkinek meg kell bocsájtanunk, teljesen függetlenül mindentől.
Ezen az oldalon kevésbé utálják, mint a teljes lakosság körében, mert itt többnyire fiatalok vannak és a fiatalok körében nagyobb a támogatottsága. Az már más kérdés, hogy nehéz a Jobbik érdekében megszólalni, mert kevés az érv sok demagógia náluk és hamar elbuknak a Jobbik mellett érvelők.
Ha kormányba is kerülne, nem történne semmi. Volt már itt a környékünkön szélsőjobbos kormányzás, azon kívül hogy minősíthetetlen diplomáciát folytattak (egykét turulszobor lerombolása) nem történt semmi érdemi. A gazdaságot nem lehet nemzeti zászlók lobogtatásával helyrebillenteni. Radikális lépést nem enged az EU, szóval ugyanebben a mederben tolná továbbra is az országot, csak hamarabb elvesztené a népszerűségét, mert gyorsan kiderülne a sok demagóg szöveg semmissége.
Az már aggasztóbb, hogy a szakértői gárdájuk (Gaudi-Gyüre) messze a legbutább, hozzá nem értőbb az egész parlamentben. A 90%-uk kizárólag érzelmekre ható "nagymagyarkodást" tud előadni, azzal meg nem lehet kormányozni.
"Ezt komolyan írod,vagy csak irónia? Mert ha komolyan, akkor egyetértek (még nem mentette meg,csak megmentheti)."
Komolyan írtam. Jobbik nélkül már nem létezne Magyarország. Hiába nem ők kormányoznak, de vannak dolgok amiket mostmár nem lehet eltusolni, mert úgyis nyilvánosságra hozzák.
"Csak a konzervatív lehet normális? "
Igen, természetesen.
Én nem utálom a Jobbikot, de hogy soha nem szavaznék rá, az biztos, több ok miatt sem.
Egyrészről én nem tudok mit kezdeni ezzel a trianonozással. Megtörtént, és kész. Lehet valamit tenni ez ellen? Nem. Visszacsatolni a régi területeket? Ezt a kicsit se tudjuk normálisan gondozni/irányítani, hát még mi lenne ha megtörténne a revízió, akár csak etnikai alapon is...megsúgom: katasztrófa.
A hírhedt nemzeti öntudat. Ennek mégis mi értelme van? Ha majd az emberek ráeszmélnek erre az eléggé elvont fogalomra, akkor megjavul minden? Kötve hiszem. Másrészt, egy érdekes sztori: volt egy gimnáziumi osztálytársam, akinek egy érdekes képesség állt a birtokában: zsigerből megmondta ki az, akinek nincs nemzeti öntudata. A dolog érdekessége az, hogy a gimi 4 éve alatt ő volt a legrosszabb magyar helyesírásból az egész évfolyamon, és szerintem ma is csak helyesírás-ellenőrzővel tud dolgozni. Nyilván ez nem reprezentatív, hanem csak egy példa, de megmutatja, hogy a jobbikosok sem mentesek a képmutatástól.
Azt sem igazán értem, hogy képzelik a jobbikosok azt, hogy majd mi itt a Kárpát-medence kellős közepén nagy önellátásba kezdünk. Emberek, ez akármennyire is szépen hangzik, külkereskedelemre SZORULUNK. Nincsen a lábunk alatt kőolaj, földgáz...másrészről: tessék szépen megnézni hová juttatta a fenenagy önellátó ideológia Észak-Koreát. Ha valaki azt tűzi ki céljául, mint amit az az ország is, akkor súlyos bajban vagyunk...
Tiszteli az egyházat (egyes szám)? És akkor mi van? Vallásszabadság van Magyarországon, és lehet hogy sokat köszönhet ez az ország a kereszténységnek, de ez miért jelenti azt, hogy megint erőltetni kell? Én pl. nem szeretném, ha a leendő gyermekem egyházi neveltetésben részesüljön, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Ha pedig a Jobbik még anyagilag is támogatná az egyházat, azt még jobban elítélném, hiszen akkor az én pénzem egy olyan szervezetre megy el, amihez soha semmilyen közöm se lesz, és amivel több szempontból sem szimpatizálok. (tudom, a Fidesz most is ezt csinálja...)
Végül pedig, és ezt azért hagytam utolsónak, mert végül is minden pártra igaz, az egész politikai kultúrát ez határozza meg. Mégpedig keresni valamit, amit beállítunk rosszabbnak, hogy mi jobbnak tűnjünk. A Jobbik ebben elsőrangú. Teljesen magáévá tette a 21. századi magyar politikai hagyományokat: az ellenfelet agyatlan féregnek tekinti, emberszámba se veszi, szidalmazza ahol csak éri. Nem egy embertől megkaptam már az istentagadó ballib mocsadék jelzőt, szimplán azért, mert a fenti érveket megemlítettem. Ez mindenkire jellemző: a Jobbik mocskos MSZP-zik, hogy saját magát fényezze, az MSZP mocskos fasisztázik, hogy önmagát fényezze, a Fidesz pedig elmúltnyócévezik, hogy jobb színben tűnjön fel. Mindenkinek kell valami rosszabb, hogy önmaga jobb fényben tündököljön, de ha saját érdemet kell mondani, akkor már minden bagázs bajban van.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Béke!
"Hiszen egyre több támogatója van,a legújabb felmérések szerint a 2. legnépszerűbb párt."
Hol, Julcsi néninél a spájzban? :D Vagy már van külön náci közvéleménykutató is, akik kozmetikázzák a nem túl fényes valóságot? El kell keserítselek, vagy fél tucat közvéleménykutatást olvastam, csak a múlt hónapról, a szocik mindenhol kb. 8%-al verik a nácikat. Grafikonok pedig az is látszik, sohasem volt második politikai erő, fénykorukban is csak közelítették alulról az MSZP-t.
A kérdésre: aki tanult történelmet, tud gondolkodni és látja az értelmetlenséget és irrealizmust, az nem hisz a Jobbiknak. A nácik amúgy is gázok már jó néhány évtizede, most meg szét is fognak hála a sorsnak szakadni, annyira marcangolják egymást a koncért. Takarodj ki Szkítiába és nyüszíts ott, hogy "báncsák a nácikat"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!