Mi lesz a magyar baloldallal,2014-ig?
Én baloldali, liberális gondolkodású ember vagyok, de a jelenlegi helyzetben nem tudom, kire szavazzak:
Jobbik? Kizárt, nácira nem szavazok!!
Fidesz? Ugyan már, ezek nem értenek semmihez!!
MSZP? 8 évük volt zsinórban, ha tudtak volna, már meglépték volna a nyertes lépést
LMP? nekem jelenleg ők a legszimpatikusabbak, de pici párt.
Egyéb pártok? KIK????
Megerősödhetne végre a liberális erő Magyarországon, és észre lehetne venni, hogy Nyugat-Európát, és a fejlett országokat liberális erők, és (mondjuk ki) zsidók irányítanak. Ez jelenleg MO-n nem népszerű...
Mikor fog már a magyar baloldal, vagy a liberális politika kihozni magából egy karakán személyt????
Kedves polarbeer!
Kérlek, fogalmazd meg, mi tetszik neked egy olyan eszmében, amelynek pártja, az SZDSZ a drogok legalizálásáért, a rendőri jogkörök további csökkentéséért, a melegek házasodásáért, a prostikért kampányolt? Olyan országot akarsz, mint Hollandia, ahol a kávéházakban füveznek, minden kirakatban örömlányok vonaglanak, és lassan már több bevándorló lesz, mint ottani lakos?
Vagy az nyert meg nekik, hogy az SZDSZ padsoraiból a Szent Koronát "micisapká"-nak, a Szent Jobbot "tetemcafat"-nak titulálták, és a Turulszobor elbontását követelték?
Vagy az tetszik, hogy összeálltak az MSZ(M)P-vel, ami '94-ben az egykori pufajkás, és '56-ban kitüntetett Horn Gyulát állította miniszterelnöknek (nem vagyunk mi kommunisták:), illetve Lendvay az internacionálét énekeltette a pártkongresszuson, és anno együtt kampányoltak a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen?
Esetleg az LMP-nek azon megjegyzése tetszett, amikor a Székely Himnuszt "irredenta műdalocská"-nak nevezte?
Nem tudom megérteni... Pedig tényleg jó lenne.
Kedves Pro Patria!
Mostanában kezdtem el olvasgatni itt a gyk-n a politikai kérdéseket, és sokszor találkoztam a te neveddel. Úgy vettem észre, hogy te egy racionálisan gondolkozó, vitára kész személy vagy, így alig vártam, hogy válaszolj az én kérdésemre. :)
Egyrészt te az SZDSZ-ről beszélsz, míg én az LMP-ről. A két párt nem ugyanaz, és egészen addig, amíg az emberek ezt nem képesek felfogni, nem lehet az LMP nagy párt.
Másrészt a különböző humoros elnevezésekkel, bekiabálásokkal sosem volt bajom. Sem a "micisapkával" (amúgy megjegyzem, hogy svájci sapka volt, a koronát svájci sapkának hívta, és tudod ki??? na ki??? Orbán Viktor!), sem a "lógjon" kijelentésekkel, mert ilyenek előfordulnak, ha tud rá magyarázatot adni, tegyen. Szólásszabadság van!
Továbbá a székely himnusz konkrétan, definíció szerűen egy irredenta műdal. Mert az! És nem látok különbséget internacionálét éneklő néni, és székely himnuszt éneklő bácsi közt. Mellesleg az tény, hogy én magam is többször éneklem a székely himnuszt, mint az internacionálét, azért, mert cserkész vagyok, és vendégségbe szoktak jönni hozzánk jobboldali érzelmű cserkésztestvéreink, akikkel tábortűznél néha elénekeljük a székely himnuszt. Ami mellesleg egy irredenta műdal.
Az tetszett meg bennük, hogy a magyar parlamentben jelenleg egyedüliként nyugati típusú demokráciát, és környezettudatos szemléletet vallanak, és hirdetnek! A liberalizmust magáénak tudó külföldi pártok vitték előre Nyugat-Európát, és Amerikát oda, ahol jelenleg is tartanak. És nekünk, magyaroknak igenis alkalmazkodni kéne a nyugati társadalmakhoz, magáénak kéne tudnunk az ottani értékeket, attól még nem leszünk antimagyarok, hogy nem rovásírással írjuk a törvényeket.
Szóval a nyugati demokratikus értékeket szeretem az LMP-ben, de ezek idehaza jelenleg nem nagyon népszerűek.
Te milyen oldalon állsz? Mennyire vagy híve a jobboldal demokratikus felének, és mennyire a radikális felével? Mert a jobboldaliságod már a nick-edből is kitűnik. :)
Nem baj, sőt, a különböző vélemények viszik előre a társadalmat!
Kedves polarbeer!
"Mostanában kezdtem el olvasgatni itt a gyk-n a politikai kérdéseket, és sokszor találkoztam a te neveddel. Úgy vettem észre, hogy te egy racionálisan gondolkozó, vitára kész személy vagy, így alig vártam, hogy válaszolj az én kérdésemre. :)"
- Örülök ezt olvasni. Nem akartam ide írni, mert nem akartam újabb parttalan vitákba keveredni, de nem tudtam elmenni amellett, amik itt íródtak.
"Egyrészt te az SZDSZ-ről beszélsz, míg én az LMP-ről."
- Is. És az MSZP-ről.
"Másrészt a különböző humoros elnevezésekkel, bekiabálásokkal sosem volt bajom. Sem a "micisapkával" (amúgy megjegyzem, hogy svájci sapka volt, a koronát svájci sapkának hívta, és tudod ki??? na ki??? Orbán Viktor!)"
- Ezt kérlek, mutasd be valahol.
"sem a "lógjon" kijelentésekkel, mert ilyenek előfordulnak, ha tud rá magyarázatot adni, tegyen. Szólásszabadság van!"
- A "lógjon" egyértelműen nem egy komoly kijelentés, hanem szavazatszerző megszólalás volt. És elítélem.
"Továbbá a székely himnusz konkrétan, definíció szerűen egy irredenta műdal. Mert az!"
- Miért és miben? Egyfelől irredenta lehetne mondjuk az "Édes Erdély, itt vagyunk!", de ez Erdély és a székelység siratója, gyászimája. A "műdalocska" pedig egyértelműen lefitymálás volt, már a kicsinyítőképzőből is látszik.
"És nem látok különbséget internacionálét éneklő néni, és székely himnuszt éneklő bácsi közt."
- Az súlyos probléma. Az internacionálé a Szovjetunió himnusza volt, és a kommunista pártkongresszusok elmaradhatatlan szereplője volt. Véletlenül énekeltette ezt Lendvai a vörösbe öltözött pártkongresszusán most is? Vagy csak "a szokás hatalma"...?
"Az tetszett meg bennük, hogy a magyar parlamentben jelenleg egyedüliként nyugati típusú demokráciát, és környezettudatos szemléletet vallanak, és hirdetnek!"
- Nem látom, hogy miben.
"A liberalizmust magáénak tudó külföldi pártok vitték előre Nyugat-Európát, és Amerikát oda, ahol jelenleg is tartanak."
- Nem. A nyugat-európai országok azért olyan gazdagok, mert egyfelől nálunk nem volt 45 évig kommunizmus, másfelől mert kiszipolyozzák Kelet-Európát. (Ezt egyébként még egy kanadai magyar barátom is megerősítette.)
Tudod, mennyi eurot kap vissza Németország minden egyes befizetettje után? 1,25-öt. És mennyit Lengyelország? 0,61-et.
A nagy ételgyártó cégek ugyanazon márkákból, ugyanazon áron sokkal rosszabb minőséget adnak el ide, Kelet-Európába, mint Nyugatra. Átlagosan 10 évvel kevesebb ideig élnek a kelet-európai emberek a silány minőségű élelmiszerek miatt!
És ehhez még hozzá kell tenni, hogy egyébként a kiváló magyar zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat mind kiviszik Nyugatra, minket meg elárasztanak cserébe az "élelmiszer jellegű készítményekkel". A magyar húsmarháknak például 90%-a külföldre megy, és nálunk itthon csak a kiöregedett tejelőmarhák maradnak.
Az EU tönkreteszi kishazánk piacát, hogy a magáénak teremtsen rajta helyet.
Először a szőlőtőkék kivágatása, aztán a libatömés megtiltása, ecetera, ecetera.
Az import 200%-kal nőtt 10 év alatt! Vajon mi indokolta? Egyik napról a másikra a magyar termék már nem volt jó a vásárlók számára? Fenéket, kiszorította a külföldi szenny (szó szerint) a magyar termékeket.
10 év alatt a hazai szilvatermelés 40 ezer tonnával esett vissza! A málnatermelés 80%-kal! A vöröshagymatermelés 65%-kal! Az almatermelés 40%-kal! 9 cukorgyárunk egymás után zárt be, ma már csak 1 üzemel! A cukor 60%-a külföldről származik!
Az elmúlt tíz évben 200 000 tonnával kevesebb hazai sertéshúst adtak el! A magyar gazdáknak 50 milliárd forint bevételkiesés! 300 millió(!) liter tejjel kevesebb fogyott az utóbbi 10 évben!
Ha az EU-ból nem a nyugati országok húznának hasznot (kelet-európát kihasználva), nem hozták volna létre...
"És nekünk, magyaroknak igenis alkalmazkodni kéne a nyugati társadalmakhoz, magáénak kéne tudnunk az ottani értékeket, attól még nem leszünk antimagyarok, hogy nem rovásírással írjuk a törvényeket."
- Miben más a magyar polgári demokrácia, mint a nyugati? Mert szerintem alapvetően egyazon alapokra épül egész Európa társadalma. Hollandia "szabadfelfogású értékrendjét" pedig nem kívánom ide, mint ahogy már előző kommentemben felvázoltam.
"Szóval a nyugati demokratikus értékeket szeretem az LMP-ben, de ezek idehaza jelenleg nem nagyon népszerűek."
- Az LMP-vel az a baj, hogy nem tudnak semmit felmutatni, ami kormányképes alternatíva lenne. A munkájuk 90%-a cigányság pátyolgatásából áll (ehhez elég a parlamenti felszólalásokat nézni), amire pedig - érthető okokból - nincs igény.
"Te milyen oldalon állsz? Mennyire vagy híve a jobboldal demokratikus felének, és mennyire a radikális felével? Mert a jobboldaliságod már a nick-edből is kitűnik. :)
Nem baj, sőt, a különböző vélemények viszik előre a társadalmat!"
- Én egyetlen egyvalaminek vagyok elkötelezett, az pedig az ország. Egyszer egy másik kérdésnél már kifejtettem, mit gondolok erről.
A pártok csak eszközök, amik a nemzet életének jobbá tételét szolgálják. Addig kell egy párt mellett kiállni, amíg azt teszi, ami az ország érdekeit képviseli, és csak addig. A párt önmagában nem cél, csak egy út. Isteni imádattal nem szabad hajbókolni egyik előtt sem, csak az ország, az otthon az, ami feltétlen elkötelezettséget érdemel.
Ha valamit át kellene vennünk Nyugatról, az a demokrácia helyes kezelése.
Itthon nálunk a pártok inkább egymás ölésével vannak elfoglalva, az emberek pedig nem szakértelem szerint szavaznak, hanem úgy tekintenek az egészre, mintha fociról lenne szó.
Ha a mi csapatunk nyer, minden tök jó, ha az övéké, törjünk-zúzzunk. Minden intézkedést színek szerint ítélnek meg; "ha a mi játékosunk, ő a gólkirály, ha az ő játékosuk, akármit csinál, csak egy botlábú hülye".
Az egészet személyes harcnak fogják fel. Mint ahogy a drukkerek, ők is saját maguk kudarcának élik meg, ha nem a kedvenc csapatuk nyer, és saját sikerüknek - más büszkeségre nincs okuk az életben - ha az általuk favorizált arat diadalt.
Az a baj, fel kell még nőnünk a demokráciához...
Meg kellene érteni, hogy a párt önmagában nem cél, csak eszköz. Eszköz arra, hogy az érvek ütköztetésével, vitákkal megtaláljuk a helyes utat az ország jobbátételéhez. A cél pedig ez!
Én például egyetlen párt híve sem vagyok, de az elveimet, az életszemléletemet, a véleményemet jelenleg a Fidesz képviseli a legjobban. Ez nem azt jelenti, hogy minden intézkedésével egyetértek, sőt, vannak, amikkel kifejezetten nem. De többségében igen, és ezt más pártról nem tudom elmondani.
Kedves Pro Patria!
Rengeteg okos dolgot szedtél össze a kommented közepe - vége felé. Ezek nagy igazságok a demokráciáról, és a hazaszeretetről. Viszont pár dolgot nem értek:
- Te az LMP-ből csak a rosszat látod. Amúgy sem sok beléjük kötni-való van, de abba te belekötsz. Miért nem tudod a pártot nem 1-1 mondata alapján megítélni, és egységesen nézni az egészet?
- A székely himnusz igenis irredenta ('20-as években a szélsőjobbosok írták) műdal (van konkrét szerzője). Ez alaptény.
- Ha igaz az, amit írtál a Nyugat-Kelet helyzetéről, a silány árukról, a külföldi szennyről, stb (amúgy jórészével egyetértek), akkor miért nem tesz valamit ezellen a Fidesz a 2/3-adjával? Hamár sok rosszat tett, tehetne néhány jót is.
- Végül sorolj kérlek olyan intézkedéseket (de sokat ám, mert azt mondtad, zömükkel egyetértesz!), amik neked tetszenek a II. Fidesz kormányból. Kérlek alássan! :)
"A székely himnusz igenis irredenta ('20-as években a szélsőjobbosok írták)"
- Szélsőjobbosok??
Fogalmazd meg, kérlek, mi benne irredenta. Mert a Székely Himnusz egy sirató, egy gyászima, mint a Magyar Himnusz.
Emeled ki pontosan. Az benne az irredenta, hogy "Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk"? Mert az ugyanolyan, mint a Himnusz azon sora: "Szánd meg Isten, a magyart, kit vészek hányának, nyújts feléje védőkart, tengerén kínjának."
Az felszabadításkor énekelt "Édes Erdély, itt vagyunk!", már inkább jogosult erre, és láthatod a kettő közötti különbséget.
"műdal (van konkrét szerzője)."
- Csakhogy értettük, hogy ezzel az LMP le akarta fitymálni. Nem véletlenül használta kicsinyítő képzővel, hogy "műdalocska". Egyértelműen pejoratív tartalmat szánt mögé.
"Ha igaz az, amit írtál a Nyugat-Kelet helyzetéről, a silány árukról, a külföldi szennyről, stb (amúgy jórészével egyetértek), akkor miért nem tesz valamit ezellen a Fidesz a 2/3-adjával? Hamár sok rosszat tett, tehetne néhány jót is."
- Például az egészségtelen élelmiszerekre kivetett magasabb adó, a multikra kiosztott 98%-os különadó, a "Vedd a magyart, védd a magyart" program, a magyar tulajdonú élelmiszeripari cégek kiemelt támogatása, vagy éppen a 100-as lista személyesen Orbán által kért összeállítása azokról a cégekről, amik nem magyar alapanyagból termelnek "hungarikumokat".
"Végül sorolj kérlek olyan intézkedéseket (de sokat ám, mert azt mondtad, zömükkel egyetértesz!), amik neked tetszenek a II. Fidesz kormányból. Kérlek alássan!:)"
- Ezt már máshol összeírtam, így most inkább csak a kérdést linkelem be.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__310..
Pro Patria ne erőlködj az ősbolsevikkel, mert semmi értelme!
Az ősbolsevikok ősbolsevikok maradnak, mindörökre... :(
Kérdező.Képzeld!!
A Jobbik nem náci.....
De lenne egy kérdésem hozzád.Ha liberális gondolkodású vagy,szereted a cigányokat,zsidókat,melegeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!